IN ACEST ARTICOL:

Beneficiile spanacului sunt astăzi de necontestat, fiind studiate și demonstrate, astfel că spanacul reprezintă o alegere sănătoasă de sezon și nu numai. Spanacul poate fi consumat crud în salate, gătit în rețete specifice și tradiționale, poate fi ingredientul de bază în plăcintele cu spanac și poate fi congelat, pentru a putea fi consumat și în afara sezonului. Consumați spanac și bucurați-vă de beneficiile pe care le aduce sănătății.

Spanacul – Beneficii extraordinare pentru sănătate

3. Spanacul este bun pentru sistemul muscular și osos

Spanacul conține mari cantități de vitamina K, vitamina care este benefică sistemului osos. Spanacul conține calciu și magneziu din abundență care sunt benefice sistemului muscular. Iată că nu degeaba, spanacul era alimentul preferat de Popei Marinarul.

4. Spanacul este benefic sistemului imunitar

Sistemul nostru imunitar este protejat prin intermediul consumului regulat de spanac, o plantă care este o rezervă abundentă de nutrienți, minerale și vitamine. Consumul de spanac previne răcelile și inflamațiile din organism.

Pentru desfășurarea reacțiilor sistemului imunitar, sunt necesari anumiți nutrienți, care se găsesc din abundență în spanac.

Foto: Pixabay

5. Spanacul este benefic pielii

Datorită conținutului sau bogat de iod, magneziu și seleniu consumul de spanac este recomandat și pentru sănătatea pielii. De asemenea, spanacul susține creșterea părului și a unghiilor sănătoase.

6. Spanacul este antiinflamator (scade inflamația) și anticancerigen

De asemenea, spanacul are proprietăți antiinflamatorii datorită faptului că este o sursă de acizi Omega-3, încă un plus în lupta împotriva cancerului. Spanacul conține și antioxidanți, dar și vitamina C – cu efecte dovedite în scăderea inflamației.

Antioxidanții sunt cunoscuți ca având efecte în prevenirea apariției cancerelor.

7. Spanacul scade colesterolul rău din sânge (LDL-colesterol)

Consumul de spanac ajută în echilibrarea metabolismului grăsimilor și scade colesterolul rău din sânge (LDL-colesterol). Spanacul este indicat în dieta persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare și hipercolesterolemie (colesterol crescut).

8. Spanacul ajută la purificarea sistemului digestiv

Fibrele din spanac ajută la purificarea sistemului digestiv, a sângelui și a ficatului. El mai conține și calciu și fier, două substanțe care remineralizeaza organismul și îl ajută să combată anemiile și asteniile de sezon.

Spanacul susține și sănătatea, echilibrul și diversitatea microbiotei, formată din toate acele bacterii și microorganisme deosebit de benefice sănătății noastre.

9. Spanacul detoxifică, de asemenea, ficatul

Spanacul este indicat în perioadele de curățare a organismului, în diete, dar și în detoxifierea ficatului.

Fiind sărac în calorii, dar bogat în nutrienți, fibre, minerale și vitamine, spanacul devine un aliat de nădejde în curele de slăbire. Este recomandat a fi consumat zilnic.

Foto: Pexels.com

10. Spanacul ajută activitatea metabolică a organismului (creșterea metabolismului)

Nu degeaba medicii recomandă introducerea spanacului în dieta noastră. Spanacul este foarte bogat în proteine vegetale care sunt ușor digerate de către organism, acestea fiind cu ușurință transformate în amino-acizi care sunt esențiali pentru organismul uman. Spanacul este în acest sens bun și pentru dietele de slăbire.

Spanacul crud este toxic?

Un mit ia amploare printre consumatori, acela că spanacul crud este toxic. Într-adevăr, spanacul poate deveni toxic, însă nu când este consumat crud, ci atunci când este gătit la temperaturi înalte.

De aceea, în gătirea spanacului, specielistii ne recomandă fie să îl gătim la temperaturi foarte joase, fie doar să îl aburim puțin, cât să își schimbe culoarea și apoi să îl luăm imediat de pe foc.

Spanacul în alimentația copiilor și în diversificarea bebelușilor

Ușor de digerat, bogat în nutrienți, vitamine și minerale și cu un potențial alergen foarte scăzut, spanacul poate fi introdus fără grijă în alimentația copiilor, încă de la vârsta diversificării.

Iti recomandam: Pachetele de primavara cu spanac si branza

Dieta cu spanac: cum sa slabesti 5 kg in 5 zile

Urzicile - remediul detoxifiant nr. 1 al primaverii!

3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri