Calendarul produselor apicole: Ce sa consumam in functie de sezon?
Proprietetile produselor apicole
Iulie – Am grija de frumusetea mea cu produse naturale!
Din cauza caldurii excesive, in luna iulie trebuie sa avem grija de tenul nostru mai mult ca oricand. „Produsele apicole sunt unele dintre cele mai recomandate de specialistii din intreaga lume pentru diminuarea si estomparea ridurilor, pentru producerea de colagen natural, care reda elasticitate pielii.
Laptisorul de matca este un asemenea produs apicol de o importanta majora pentru frumusetea noastra care, printre multe altele, regenereaza, hidrateaza si vitalizeaza parul. De asemenea, recomandam polenul crud, care confera vitalitate, stralucire si volum parului, mierea de Manuka, renumita pentru vindecarea acneelor si eczemelor si pentru oferirea fermitatii si elasticitatii pielii. Aceasta din urma se gaseste si sub forma de crema de fata, de maini si pasta de dinti”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
August – Fara probleme de sanatate, in vacanta!
In aceasta luna, majoritatea dintre noi ne aflam in vacanta si trebuie sa ne bucuram de ea asa cum se cuvine. Pentru a avea un tonus crescut, specialistii de la ApiLand ne recomanda tonicul regal si tonicul apicultorului, deoarece acestea sunt ideale pentru intarirea sistemului nostru imunitar si pentru inlaturarea nevrozelor si starilor depresive. Tinctura de propolis ne ajuta la prevenirea racelilor si gripei, iar polenul crud diminueaza starile de somnolenta si oboseala si contribuie la regenerarea florei intestinale.
Foto: Pixabay
Septembrie – Inapoi la scoala sau munca? Sunt pregatit!
Schimbarea de anotimp trebuie sa vina cu o noua dieta alimentara, iar produsele apicole care ne ajuta la cresterea imunitatii sunt recomandate de orice medic. Specialistii de la ApiLand recomanda consumarea laptisorului de matca si a tonicului regal, in aceasta luna, iar tinctura de propolis si polenul crud ne ajuta sa ne protejam de viroze respiratorii si infectii microbiene. Totodata, polenul crud faciliteaza absorbtia de calciu in organism, vitala la inceputul sezonului rece.
Octombrie – Toamna aceasta, fara astenie si probleme digestive!
Dupa o luna de la inceperea jobului, pentru adulti, si a scolii, pentru copii, se poate instala o oarecare stare de depresie, pe care o putem combate daca vom consuma tonicul apicultorului sau mierea de Manuka.
Tinctura de propolis trebuie sa fie nelipsita din casa noastra in perioada virozelor, iar polenul crud previne inflamarea colonului, tonifica, fortifica si energizeaza organismul.
Noiembrie – Suplinesc cu succes carentele alimentare!
Mierea poliflora este recomanda in luna noiembrie, deoarece echilibreaza procesul de digestie si actioneaza benefic asupra ficatului si inimii. Pentru a ne feri de viroze, trebuie sa continuam dieta bazata pe tonicul apicultorului si laptisorul de matca, iar polenul crud ne va ajuta sa amelioram afectiunile hepatice si sa ne detoxifiem ficatul si rinichii.
Decembrie – Acum pot sa ma bucur din plin de sarbatorile de iarna!
“Deoarece vom interactiona cu foarte multi oameni in perioada sarbatorilor, riscul sa contactam o boala virala este major. Pentru a preveni acest lucru, recomandarea noastra este consumul de laptisor de matca, tonic regal si tinctura de propolis. Pe langa proprietatile sale de intarire a sistemului imunitar, aceste produse ne ajuta sa reducem colesterolul din sange si sa combatem stresul, oboseala si insomniile. De asemenea, in luna decembrie este recomandat consumul de miere cruda – fie de salcam, poliflora sau de tei -, polenul crud, pentru reducerea tensiunii arteriale. Pentru hidratarea si protejarea buzelor uscate sau crapate, noi recomandam folosirea balsamului de buze din miere de Manuka, deoarece are proprietatea de a reda buzelor aspectul estetic tineresc”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
Calendarul cu produse apicole ApiLand poate fi descarcat aici.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară