Tratamente naturiste: Beneficiile capsunilor
6. Consumul de capsuni ajuta functionarii creierului
Radicalii liberi sunt agentii responsabili pentru imbatranirea creierului. Datorita activitatii radicalilor liberi, tesuturile neuronale se deterioreaza. Consumul regulat de capsuni te poate ajuta sa reduci actiunea radicalilor liberi asupra creierului.
Pe langa vitamina C si fitochimicale, capsunile sunt de asemenea bogate in iodina, care de asemenea ajuta bunei functionari a creierului. Datorita continutului bogat de potasiu, carea ajuta memoriei, capsunile sunt considerate un fruct pentru creier.
7. Consumul de capsuni ajuta in caz de presiune crescuta in sange
Capsunile sunt bogate in potasiu si magneziu, ambele fiind eficiente pentru scaderea presiunii din sange. Potasiul dilata vasele de sange si ajuta la reducerea hipertensiunii si usurand parcursul sangelui prin tot corpul. Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. In plus, capsunile prezinta si proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune.
Foto: Pixabay
8. Capsunile sunt bune pentru bolile de inima
Capsunile au un continut ridicat de fibre si un nivel crescut de antioxidanti cum ar fi Vitamina C, aceasta combinatie fiind foarte buna pentru inima. De asemenea, vitamina B care se regaseste in capsuni ajuta la intarirea mushiului inimii.
9. Consumul de capsuni asigura elasticitatea pielii
Acidul elagic continut de capsuni favorizeaza elasticitatea pielii, impiedicand-o sa devina flasca. Acidul elagic si celelalte fitochimicale prezente in capsuni au un efect antiinflamator, dar si de protectie a inimii. In plus, anumite studii arata ca acidul elagic are proprietati anticancer, impiedicand dezvoltarea celulelor canceroase.
10. Consumul de capsuni scaee riscul aparitiei bolilor degenerative
Consumul de capsuni poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative. Deoarece contin acid folic din abundenta (la populatia in varsta o cantitate insuficienta de acid folic poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive), capsunile sunt recomandate pentru a va reface rezervele de acid folic din organism.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice