Beneficiile pentru sanatate ale consumului de cirese
5. Consumul de cirese ajuta in dietele de slabire
Datorita bogatiei lor minerale si vitaminelor pe care le contin, ciresele pot fi consumate nu doar ca desert ci ca o gustare serioasa, mult mai sanatoasa. Zaharul si nutrientii pe care ciresele le contin sunt suficiente pentru a anula senzatia de foame pentru un timp mai indelungat. Iata de ce, ciresele sunt un bun adjuvant in curele de slabire.
6. Ciresele reduc durerea musculara dupa efortul fizic
Atletii care au consumat suc de cirese inainte de un efort mai indelungat, s-au confruntat cu mai putina „febra musculara”, a aratat un studiu recent. Punem acest lucru tot pe seama proprietatilor anti-inflamatorii si antioxidante a cireselor.
Foto: Pexels
7. Consumul de cirese ajuta sanatatii inimii
Un component care se gaseste in cirese activeaza proliferatorul peroxizomului (PPAR). PPAR pot fi activati de anumiti acizi grasi naturali si de diferiti compusi sintetici, denumiti proliferatori ai peroxizomului (peroxisome proliferators). Acesti receptori joaca un rol important în diferentierea adipocitelor si regleaza genele implicate în metabolismul lipidic si sensibilitatea la insulina. La om, PPAR se gasesc la nivelul tesuturilor tinta pentru actiunea insulinei, cum ar fi tesutul adipos, muschii striati si ficatul. (info via www.bmj.ro)
Activarea PPAR reduce si riscul atacului de cord si de boli de inima.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural