Rizomul de limba cerbului se bucura si el de beneficii multiple si are proprietati antiinflamatoare. Grabeste vindecarea in cazul arsurilor usoare, a furunculelor.
Rizomul de limba cerbului, fiert in tuica, si aplicat sub forma de compresa pe spatele afectat de hernie, poate ameliora durerile.
In lumea internetului circula si o reteta populara despre care se spune ca ar fi fost recomandata de insusi parintele Arsenie Boca unei persoane suferind de piatra la fiere. Consumata timp de 2-3 luni, infuzia de ceai de limba cerbului, in combinatie cu coaja de portocala, se spune ca ar avea efecte benefice asupra acestei afectiunii. Infuzia se bea calduta, o cana dimineata, o cana seara.
Ceaiul de limba cerbului poate fi folosit si pe post de gargara, tonifiind gingiile si prevenind formarea placii bacteriene.
Contraindicatii ceai de limba cerbului!
Ceaiul de limba cerbului nu este indicat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
De asemenea, nu incepeti un tratament cu ceai de limba cerbului inainte de a cere sfatul medicului sau a unui fitoterapeut. Se pare ca aceasta planta, administrata pe termen lung, poate conduce la un deficit de vitamina B1 in organism. In niciun caz, nu intrerupeti medicatia indicata de medicul curent.
Foto homepage: IanRedding /Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice