Tratamente naturiste - semintele de chia
5. Semintele de chia contin un procent ridicat de proteine vegetale benefice pentru corp
Semintele de chia contin proteine vegetale – cam 14%, ceea ce este un procent ridicat in comparatie cu alte plante.
Proteinele au mai multe beneficii pentru sanatate. Proteinele sunt recomandate in curele de slabire datorita eficientei lor. Consumul unei cantitati ridicate de proteine reduce apetitul si previne astfel obezitatea.
Astfel, semintele de chia sunt o buna sursa de proteine pentru oricine vrea sa se hraneasca sanatos.
Budinca din seminte de chia; foto: Shutterstock/ AnjelikaGr
6. Consumul de semintele de chia poate imbunatati anumiti markeri din sange ceea ce inseamna ca acesta previne riscul bolilor de inima sau diabetului de tip 2
Pentru ca semintele de chia sunt bogate in fibre, proteine si Omega -3, consumul acestora ar trebui sa imbunatatea sanatatea metabolica a organismului.
Includerea in dieta a semnitelor de chia trebuie sa fie insotita insa si de alte decizii sanatoase pentru organism pentru a creste efectul asupra metabolismului.
7. Consumul de chia ajuta sanatatii oaselor
Semintele de chia sunt bogate in nutrienti beneficiu sistemului osos: calciu, magneziu, fosfor si proteine. Toate acestea sunt absolut esentiale pentru sanatatea oaselor. Astfel, semintele de chia pot fi considerate si o buna sursa de calciu de catre persoanele care nu consuma lactate.
8. Semintele de chia ajuta in cazul Diabetului de Tip 2
Cea mai de succes aplicabilitate medicala a semintelor de chia a fost observata in cazul pacientilor cu diabet de tip 2, dupa cum arata un studiu recent.
In acest studiu, 20 de pacienti diabetici au primit 37 de grame de seminte de chia sau 37 de tarate de grau, pentru 12 saptamani. Pacientii care au primit semnite de chia au prezentat imbunatatiri considerabile ale markerilor asociati bolii. Consumul de chia a ajutat la scaderea presiunii din sange si a inflamatiei.
9. Semintele de chia sunt usor de inclus in dieta oricui
Semintele de chia se prepara foarte usor si pot fi consumate de catre oricine in diverse formule. Pot fi consumate raw, strivite in sucuri, adaugate in budinca sau in fierturi, pot fi adaugate deasupra alimentelor preparate la cuptor. Pot fi preparate ele insele ca o budinca, fiindca lasandu-le in apa, acestea se expandeaza si devin gelatinoase.
Pofta buna! :)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice