IN ACEST ARTICOL:
Medicul de familie ne explica ce trebuie sa fie inscriptionat pe etichetele sucurilor si cum le alegem pe cele sanatoase.

Eticheta unui suc trebuie sa includa si tabelul cu valorile nutritive pentru 100 ml de produs, iar indicatorii inscriptionati pe ambalaj sunt valoarea energetica, continutul de proteine, glucide, zaharuri, lipide, acizi grasi saturati, fibre etc. Un alt element important este atat termenul de valabilitate, care este stabilit de fiecare producator, cat si conditiile de depozitare sau pastrare imediat dupa ce a fost desfacut. Termenul de valabilitate al unui suc poate fi mare, insa trebuie sa tinem cont de modul in care a fost produs, iar daca acesta a fost pasteurizat putem stii ca este supus acestui proces pentru a oferi rezistenta, in acelasi timp pentru a creste calitatea si a prelungi durata de viata la raft.

Asadar, atunci cand cumparam suc de fructe trebuie sa acordam atentie continutului si modului in care a fost produs. “Recomand sa alegem sucurile 100%, care nu contin zahar, indulcitori adauga i, conservanti sau coloranti si nici alte substante care nu exista in mod natural in fructe”, adauga Serban Damian.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zahărul în alimentație: Cât de mult este prea mult? Cât zahăr poate consuma un adult pe zi? Apa alcalină - secretul unui păr frumos și sănătos Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând

###

Campania „Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!” este finantata de Uniunea Europeana si Polonia, precum si de Fondul pentru Promovarea Fructelor si a Legumelor si a membrilor KUPS.

Informatii suplimentare despre campanie sunt disponibile pe site www.sucsimousse.eu si pe pagina de Facebook „Traieste SMART”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri