Aceasta planta medicinala poate fi folosita si pentru curatarea vezicii urinare, rinichiului si in cazul bolilor de ficat. Poate fi preparata si in acest fel, sugereaza Maria Treben: 30 de gr de ceai si radacina de rostopasca pot fi adaugate in jumatate de litru de vin alb pentru 2-3 ore, fiind un remediu rapid pentru icter.
Este de asemenea recomandata pentru hemoroizi. In acest caz, preparati ceaiul prin oparirea frunzelor de rostopasca. Sorbiti 2-3 cani de-alungul zilei.
Extern, ticnctura de rostopasca este folosita pentru afectiuni ale pielii: bataturi, negi si herpesi incurabili.
Acest ceai poate fi achizitionat din magazinul online Vegis
O vindecare miraculoasa cu rostopasca
Maria Treben povesteste despre vindecarea miraculoasa a unei femei care avea o excrescenta rosie de marimea varfului degetului mic, pe pleoapa. A stat cu aceasta excrescenta 7-8 ani fara sa ii cauzeze dureri, dar in final a reusit sa isi faca o biopsie si a aflat ca era vorba despre cancer. Pentru tanara femeie a fost un soc. Pentru ca aceasta familie de fermieri facea parte dintre cunostintele Mariei Treben, ea a putut sa ii urmareasca evolutia bolii si i-a recomandat rostopasca.
Era februarie, dar din fericire, rostopasca ramane verde si in timpul iernii. Maria Treben i-a sugerat femeii sa recoleteze planta si sa prepare sucul de rostopasca si mai apoi sa tamponeze zona afectata de 5-6 ori pe zi. I-a recomandat sa mearga si la tratamentul cu raze X, asa cum ii spusese si medicul oncolog, o data pe luna. La aproape un an de la aceste recomandari, femeii ii disparuse acea excrescenta. Medicul oftalmolog la care fusese prima data era si el socat de aceasta reusita.
Maria Treben mai recomanda aceasta planta pentru problemele de vedere si povesteste de asemenea, cazul unui unui barbat care i-a urmat sfaturile si a folosit rostopasca pentru vedrea slaba: „Se ia o frunza de rostopasca, se spala, iar tulpina ei frageda se zdrobeste intre degetul mare si degetul aratator umezite in prealabil. Zeama astfel obtinuta este unsa cu aratatorul, tinind ochii bine inchisi, inspre coada ochiului.” Desi nu este pusa direct in ochi, actiunea ei se comunica totusi ochilor.
Acest lucru se poate incerca pentru a trata cataracta, vederea slaba si in mod preventiv pentru ochii sanatosi dar suprasolicitati. In medicina homeopatica se prepara din aceasta planta o tinctura din care se administreaza, in cazul afectiunilor mentionate mai sus, de 2-3 ori zilnic cite 10-15 picaturi in putina apa.
Atentie! Rostopasca, in cantitati mari, este toxica! La peste sapte grame consumate pe zi, poate da intoxicatii, la 20-30 de grame ingerate, poate da intoxicatii severe, iar la 50-60 de grame ingerate, poate produce intoxicatii mortale. De aceea este recomandat ca, inainte de inceperea unui tratament cu rostopasca, sa fie consultat un medic specialist in medicina naturista. Nu se administreza gravidelor. In stare uscata este mai putin toxica decat in stare cruda. (via adev.ro/o1fydm)
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri