Invataturi de suflet de la Sfantul Augustin
6. Suntem o creatie divina si ar trebui sa vedem minunile din noi. De cele mai multe ori ne minunam de maretia locurilor pe care le vedem si percepem in ele perfectiunea creatiei, dar nu vedem universul complex si miracolul care exista in alcatuirea fiintei umane.
"Oamenii merg in locuri straine pentru a se minuna de inaltimea muntilor, valurile uriase ale marilor, lungul parcurs al raurilor, nemarginita intindere a oceanelor, miscarea circulara a stelelor, dar trec pe langa ei insisi fara sa se minuneze deloc."
7. Fa bine cand poti, unde poti, cat poti celor care au cu adevarat nevoie, insa fii constient ca nu poti face bine planetei intregi chiar daca ti-ai dori acest lucru. Prin urmare, inclina-ti atentia catre cei care au fost condusi, prin diferite fire ale proniei divine, in conexiune mai apropiata cu tine.
"Din moment ce nu poti face bine tuturor din aceasta lume, acorda-le o atentie speciala celor care, prin incidente ale timpului, ale locului si ale circumstantelor sunt adusi mai aproape de tine."
8. Cu cat mai mult ne iubim pe noi insine, cu atat mai mult ne apropiem de Dumnezeu'
"Iubirea fata de tine se vede prin aceea ca iubesti pe Dumnezeu din toata fiinta ta (…) Crezi ca foloseste Dumnezeu din faptul ca-L iubesti? (…) Cand il iubesti, tu esti cel ce dobandeste folos (…) Dar vei zice: cand nu m-am iubit pe mine insumi? Nu te-ai iubit cand n-ai iubit pe Dumnezeu Cel care te-a zidit (…) Numai acela se iubeste pe sine, acela care iubeste pe Dumnezeu. Cu cat mai mult ne iubim pe noi inaine, cu atat il iubim mai mult pe Dumnezeu."
9. Adevarata libertate este a sufletului, ea vine din interior, nu poate fi inrobita sau subjugata. De aceea, marile spirite iluminate isi gaseau pacea interioara chiar si in conditii exterioare extrem de dure, precum in inchisori sau lagare de concentrare.
“Omul bun este liber, chiar daca e sclav. Omul rau este sclav, chiar daca e rege”.
10. Orice lucru creat exista doar daca are un opus.
“Lumea este obisnuita sa lucreze cu dihotomii si aceasta pentru ca natura gandirii este diviziunea, multiplul. Gandirea se aplica naturii si astfel ea devine un dar facut acesteia. Gandirea ne spune ca un lucru nu poate exista decat daca are un opus si acest fapt se aplica doar lucrurilor create.”
Foto homepage: PopTika /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară