Sfaturi pentru ingrijirea pielii
Un prim pas este evitarea hainelor prea stramte, care se freaca de piele. Ba mai mult, daca purtam o palarie, ochelari de soare, o casca in timpul practicarii diferitelor sporturi sau alte echipamente de protectie, este recomandat ca ele sa fie curatate frecvent deoarece aceste suprafete pot colecta murdarie si sebum, care vor fi apoi transferate pe piele.
“Este recomandat sa evitam contactul dintre maini si fata, mai ales in timpul exercitiilor fizice, cand atingerea fetei va transfera pe piele bacterii. Cele din urma se dezvolta in medii umede, cum ar fi sala de gimnastica, iar contactul lor cu pielea va duce la posibila aparitie a pustulelor. Excesul de transpiratie poate fi sters cu un prosop curat si uscat, in niciun caz cu mainile sau tricoul”, atentioneaza specialistul dermatolog.
In cazul persoanelor care au parul lung, purtarea parului pe spate si prinderea bretonului – daca el exista - poate impiedica rezidurile si sebumul in exces sa infunde porii. O coada de cal este recomandata mai ales in timpul exercitiilor de fitness.
Desi majoritatea machiajului de pe piata este noncomedogenic - deci nu ar trebui sa infunde porii, cste recomandat sa nu fie folosit in timpul antrenamentului, ci sa fie aplicat dupa.
In cazul necesitatii unui tratament medicamentos, este recomandat ca acesta sa se faca la recomandarea medicului dermatolog.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri