IN ACEST ARTICOL:
Psihologul Lenke Iuhos: Zambetul din suflet poate fi panaceul mult cautat de toata lumea. Cum facem diferenta dintre un zambet fals si unul real?

Zambetul ne face bine atunci cand ne e greu - reduce stresul

In orice caz, descoperirile cercetarilor arata ca zambind in timpul unei perioade de stres, acesta contribuie la reducerea raspunsului organismului la stres, indiferent daca persoana se simte fericita sau nu. “Zambetul are capacitatea unica de a reduce aproape instantaneu cantitatea de hormoni de stres din organism, creste numarul de anticorpi impotriva infectiilor imbunatatind astfel rezistenta la boala. Zambetul ajuta, de asemenea, daca nu exista fericire reala in spatele acestuia”.

Zambetul ne intareste inima

“Prin zambet, putem ajunge la ras, reactie pozitiva care ventileaza corpul. Clipele de viata imbogatite des cu zambete si rasete imbunatatesc circulatia sangelui, reduc riscul de atac de cord si alte probleme cardiovasculare".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele frumusetii autentice alaturi de Teoxane

Zambetul ne face bine atunci cand interactionam - construieste relatii

“incercati sa zambiti, chiar daca nu aveti niciun motiv sa faceti acest lucru. Dupa un timp, veti observa ca sunteti scutiti de un disconfort care apare instantaneu din cauza oboselii, a influentelor sociale negative. Zambetul imbunatateste increderea in sine si va va face vesel. Zambetul creeaza endorfine, adica hormonul fericirii, si va va face sa va simtiti bine. Zambetul apropie oamenii, usureaza comunicarea. De asemenea, daca apelati la vanzatorul din magazin cu un zambet larg pe fata dvs., acesta va fi mai dispus sa va serveasca”, afirma psihologul Lenke Iuhos.

Cum identificam un zambet obisnuit de un zambet natural?

Zambetul obisnuit se rezuma doar la folosirea muschii gurii, iar in cazul zambetul natural "mobilizam" si muschii din jurul gurii si ai ochilor (liniile de fata se ridica, iar in coltul ochilor se formeaza riduri mici). Din moment ce nu putem misca muschii din jurul ochiului in acest fel, zambetul Duchenne (cel natural) este in general considerat a fi expresia unei bucurii sincere.

“De regula zambetul natural este insotit de un contact vizual, aproape simetric, astfel incat jumatate din acesta nu coboara sub cealalta si buzele nu sunt incleiate. Zambetul cinstit presupune obiective loiale si este un semn ca omul simpatizeaza cu persoana pe care o priveste”, explica psihologul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri