Profitati de iesirile voastre la munte, mare sau la joaca cu copiii in parc ori de cate ori aveti ocazia! In conditii atmosferice normale precum cele intalnite in aerul "de tara", concentratia ionilor negativi poate varia de la aproximativ 1000 pana la 4000 de ioni pe cm3, scrie si sanatate.bzi.ro.
Nu ne face bine sa traim in orasele poluate si in spatiile inchise din birouri sau masini, unde concentratia de ioni pozitivi este ridicata: problemele apar in interiorul cladirilor, unde schimbul de aer este nesatisfacator si ionii negativi din aer sunt in concentratie mica.
Mai mult, in astfel de medii ionii isi pierd polaritatea mult mai usor, ajungandu-se la o proportie intre ionii pozitivi si cei negativi de 4:1, explica aceeasi publicatie.
Un alt beneficiu important al ionilor negativi este ca ei curata aerul de alergeni – polen, virusuri, bacterii, spori. Curata de asemenea aerul de praf, fum de tigara si paraziti. Ionii negativi devin astfel precum un scut de protectie pentru organismul uman.
Foto homepage: Shutterstock/ fizkes
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice