2. Plimbarile
Foto: Syda Productions /Shutterstock
In mijlocul iernii, nu doar luminozitatea scade, ci si caldura. Paradoxal, cu cat stam mai mult la caldura, cu atat ne va fi mai frig. Avem tendinta sa crestem temperatura din interiorul casei, iar cel mai bun exemplu este atunci cand cineva din exterior ne viziteaza si experimenteaza direct atmosfera prea calduroasa si sufocanta din casa.
“Cei care stau toata ziua la cald iarna sunt persoanele care vor raci cel mai des, pentru ca nu putem minti organismul ca traim la tropice in timp ce afara ninge. Corpul nu se poate pregati pentru a infrunta frigul, iar odata iesiti afara, diferenta brusca de temperatura este traita ca o agresiune violenta. Reactivitatea corpului persoanei care exercita o activitate in exterior si care sta mai putin timp la cald va fi mai buna, motiv pentru care nu trebuie sa supraincalziti interiorul casei. Decat sa stati in tricou in casa, mai bine imbracati o bluza mai groasa cu maneci lungi”, explica profesoara de yoga.
Specialistul afirma ca este indicat sa va plimbati zilnic iarna, cel putin 20 de minute in cel mai calduros moment al zilei, imbracati bine. Odata intorsi acasa, consumati un ceai cald cu lamaie, ghimbir si scortisoara.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural