Ceaiul de Anghinare: beneficii
Ceaiul de anghinare este bogat in doi compusi: acid clorogenic si cinarina, dar si potasiu, ceea ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult, frunzele de anghinare contin si saruri de magneziu, ceea ce le recomanda in prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare.
Ceaiul de anghinare are un efect alcalin, ajutand la eliminarea efectelor negative produse de alimentele acide precum carnea (contribuie la eliminarea renala a acidului uric).
Ceaiul de anghinare are un efect benefic asupra bilei si a secretiei biliare, inlesnind evacuarea sucului biliar in duoden in timpul procesului de digestie. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca ajuta in digestia grasimilor (lipidelor) si regleaza secretia biliara, facilitand astfel digestia.
Foto: Olena Antonenko /Shutterstock
Totodata, ceaiul de anghinare favorizeaza si secretia sucurilor gastro-intestinale si poate fi consumat ca adjuvant in afectiuni precum dischinezie biliara, colecistita, steatoza hepatica sau hepatita.
Ceaiul de anghinare este recomandat si celor care sufera de diabet caci ajuta la reglarea nivelului glicemiei.
Ceaiul de anghinare poate fi consumat si de cei care sufera de afectiuni cardiovasculare precum ateroscleroza deoarece ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange prin scaderea nivelului de colesterol rau (LDL).
De asemenea, ceaiul de anghinare poate ajuta in prevenirea infectiilor vezicii biliare, a rinichilor sau a ficatului gratie proprietatilor sau antibacteriene si antiinflamatorii.
Ceaiul de anghinare este bun pentru ficat caci stimuleaza metabolizarea colesterolului in ficat.
In plus are un rol hepatoprotector si ajuta celulele hepatice sa se regenereze.
Gratie continului bogat in fibre, acest ceai de anghinare poate reduce anumite simptome ale indigestiei precum durerea de stomac, balonarea, senzatia de greata si voma.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural