Ficat
Ficatul este cea mai bună cale de a mări aportul de fier. Cu un conținut ridicat, chiar și o mică cantitate de ficat este suficientă pentru a crește nivelul de hemoglobină. Puteți alege între ficat de pui sau ficat de vită. Deși prima este o alegere mai populară, aceasta din urmă conține calorii mai putine.
Conținutul de fier: 9 miligrame de fier pe 100 grame de ficat de pui.
Creveţi
Foto: bitt24 /Shutterstock
Opțiunea super-versatilă și delicioasă de fructe de mare conține o cantitate bună de fier pentru a vă satisface aportul zilnic.
Conținutul de fier: 3 miligrame la 100 de grame de creveți.
Macrou și somonul indian
Pestele uleios nu numai că este bogat în acizi grași Omega 3, ci și o sursă bună de fier.
Conținutul de fier: 1,7 miligrame la 100 de grame de pește.
Moluște comestibile
Dacă va plac fructele de mare, atunci regina fierului - molusca, este o opțiune fantastică. Sunt, de asemenea, o bogată sursă de vitamina C și B12.
Conținutul de fier: 28 miligrame la 100 grame.
Soia, fasole și năut
O sursă bună de fier pentru vegani și vegetarieni. Legumele s-au dovedit a fi un bun produs alimentar pentru a crește nivelul de hemoglobină. Acestea conțin folati și vitamina C.
Conținutul de fier: 15,7 miligrame la 100 grame de soia.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural