IN ACEST ARTICOL:
Inflamația sinusală, adică sinuzita, este o îmbolnăvire relativ frecventă, mai ales localizarea maxilară și cea frontală. Zonele etmoidale sau sfenoidale sunt mai rar afectate. Durerea, pricipalul simptom, este proiectată la nivelul feței și corespunde localizării inflamației.

6. Kalium bichromicum este remediul pentru acele sinuzite în care pacientul se confruntă cu secreții aderente, vâscoase, greu de eliminat, de culoare galbenă sau galben-verzuie de care nu scapă oricât ar sulfa nasul (de aceea folosește, adesea excesiv, picături nazale). Durerile continue sau intermitente, intense sau sâcâitoare sunt în zona sinusurilor (frontal, maxilar) și sunt însoțite de senzația de inflamat, umflatură, plin sau acumulare. Orice răceală afectează zonele sinusale și secrețiile sunt caracteristice, vâscoase și colorate.

7. Scutellaria laterifolia, un remediu rar prescris, mai ales azi când cei mai mulți pacienți vin la cabinet după tratamente prelungite, este util în cazuri cronice unde este evidentă supresia manifestărilor sinuzitei. Iată și simptomele însoțitoare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rinoplastia și alergiile nazale. Poate ajuta chirurgia nasului în gestionarea alergiilor? Alveolita postextracțională: Cauze, Simptome și Tratament Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient

- dureri de cap, frontale, supraorbitale, înțepătoare, persistente după răceli, mai intense dimineața, agravate de zgomote, lumină, mirosuri puternice și ameliorate de mișcare, mai ales de plimbare în aer liber; uneori durerile sunt extrem de supărătoare;

- concentrare dificilă și randament scăzut la lucru mai ales după apariția sinuzitei;

- vertij (mai ales după răceli);

- oboseala cronică (apărută după răceli frecvente);

- iritabilitate (mai ales la copii, rămasă după răceală) și un sentiment de nemulțumire;

- sensibilitate și neplăcere cauzată de tutun (chiar la fumători);

- tulburări de somn manifestate prin insomnia din convalescenta (după episode de răceală), coșmaruri și vise înfricoșătoare, somn neodihnitor și trezire târzie;

- la unii pacienți, pe fondul evoluției cronice și a tratamentelor îndelungate fară rezultate evidente, se pot dezvolta diverse frici cu teme (de dezastre, că se poate întâmpla ceva neplăcut, de ghinion, etc) și intensități variable mergând până la atacuri de panică (nocturne foarte rare ziua).

Importanța simptomatologiei în prescierea remediului homeopat este evidentă. Pentru recomandări personalizate cere sfatul specialistului homeopat.

Foto fr si main: By Emily frost /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri