IN ACEST ARTICOL:
În ultima vreme, afectarea venoasă din zona ano-rectală este tot mai frecventă. De vină sunt, în principal, obiceiurile alimentare (fast-food), sedentarismul și stresul.

Comunicat de presa

În funcție de localizare, hemoroizii pot fi interni sau externi. De cele mai multe ori sunt dureroși, pot sângera și sunt asociați adesea cu constipația. Iată ce spune despre aceștia Dragoș Peteu – medic homeopat, membru al Societății Române de Homeopatie:

Tratamentele clasice sunt binecunoscute. Cele conservatoare, vizează dieta și tratament local. Alimentația trebuie să fie echilibrată, sau axată pe legume și fructe mai ales crude, bogate în fibre vegetale, hidratre corespunzătoare și mai puțină carne și făinoase. Sunt de evitat alcoolul (mai ales băuturile tari) și condimentele. Constipația provocată de alergiile de tip întârziat (intestin permeabil) implică în primul rând excluderea acelor produse la care testele au ieșit pozitive. Mișcarea, plimbarea în aer liber și inotul sunt benefice în tratamentul hemoroizilor, cât și al constipației”.

Hemoroizii nu se operează imediat

Local se folosesc creme și/sau supozitoare cu antiinflamatoare și analgezice. Băile de șezut cu diverse ceiuri calmante, astringente, relaxante precum și igiena locală sunt extrem de importante.

Tratamentul chirurgical este o măsură radicală având indicații precise. Aceasta poate fi o soluție rapidă însă fară a înlătura cauza care a generat boala hemoroidală.

Remediile homeopate pentru ameliorarea durerii generate de boala hemoroidală

Tratamentul homeopat poate fi o soluție complementară, pentru că ne ajută să amelioram durerea cauzată de boala hemoroidală. Medicul homeopat Dragoș Peteu spune despre acesta:

“Daca hemoroizii sunt consecință unei staze venoase putem să folosim Aesculus Hippocastanum. În tabloul acestui remediu găsim o încetinire venoasă generalizată (frecvent datorită sedentarismului) cu vene tumefiate, pline de sânge, pacientul având senzația de plin interior cu extremități grele. Mișcarea viguroasa face bine iar somnul, statul în general, agravează.

O situație oarecum ciudată este următoarea: hemoroizi turgescenți și dureroși ce apar în contextul unor scaune moi. Iată și două exemple, Ignatia și Gelsemium.

Ignatia este remediul prescis în cazuri de acutizări hemoroidale ca urmare a unor supărări, necazuri. De cele mai multe ori sunt interni – devin vizibili însă după scaun, agravați de tuse, iar durerea este înțepătoare dar ameliorată de mers, plimbare. Pacienții, de obicei, sunt în perioade în care refuză fructele.

Gelsemium este util în situația în care bolnavul trece printr-o perioadă de stres cu teamă anticipatorie, vesti proaste, situații din care nu știe cum va ieși. De cele mai multe ori teama de ce va urma aproape că-l paralizează iar scaunele moi, chiar diareice, agravează disconfortul hemoroidal.

Hemoroizii asociați cu epistaxis (sângerare nazală) și agravați de lapte și mersul pe jos pot beneficia de Sepia. Acest remediu este util pentru problemele hemoroidale apărute la femei în perioada de graviditate sau după naștere.

Sulphur este prescis când avem de-a face cu următorul tablou: hemoroizi interni sau externi agravați de somn, bere, mișcare, atingere, căldură, cronici și ameliorați de băi reci.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri