Cânepa a reprezentat o adevărată resursă pentru oameni încă din timpuri stravezhi, aceasta fiind utilizată ca aliment, consumându-se semințele și uleiul de cânepă, cât și cu alte scopuri, cum ar fi împletirea diverselor textile necesare în gospodării, utilizând firele de cânepă. Astăzi tot mai multe studii de specialitate au demonstrat beneficiile consumului de cânepă atât pentru menținerea sănătății, cât și ca adjuvant în tratarea diferitelor boli.
- Sunt recomandate pentru îmbunătățirea proceselor cognitive, a memoriei și atenției;
- Prezintă proprietăți anticancerigene;
- Sunt recomandate bolnavilor de diabet zaharat, ajutând în controlul nivelului glicemiei;
Puteți consuma semințele de cânepă zilnic, în stare crudă, ca atare sau adăugându-le în salate, sandwichiuri, smoothie sau iaurturi.
Notă: nu se cunosc contraindicații pentru semințele de cânepă, acestea putând fi consumate de copii cu vârstă peste un an, dar și de gravide.
Foto: By Teri Virbickis/shutterstock.com
Garbo
Ultima actualizare: 7 August 2020 @ 11:08
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice