IN ACEST ARTICOL:

Iarna riscăm să consumăm mai puține alimente bogate în vitamine, minerale și fibre, orientându-ne pentru ceea ce găsim în cămară, la piață sau supermarket. În plus, imunitatea noastră are nevoie să lupte împotriva infecțiilor respiratorii specifice acestei perioade. Îți propunem să descoperi 5 superalimente care îți susțin sistemul imunitar și energia în sezonul rece.

5 superalimente pe care să le consumi când este frig afară

Mierea de Manuka

Cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antioxidante, mierea de Manuka poate fi un tratament benefic împotriva mai multor tipuri de afecțiuni. Este un aliment de bază pentru organism, dar și un produs important care se poate adăuga în mai multe tratamente faciale sau corporale.

Este considerată ca fiind un aliment aproape complet, fiind bogată în vitamine și minerale, în glucide de bună calitate, proteine, dar și substanțe specifice care conferă rolurile vindecătoare ale apiterapiei.

Mierea, în general, conține și antibiotice naturale, fiind adesea recomandată pentru susținerea imunității și a energiei organismului. Astfel, mierea este recomandată în perioadele de învățare, de suprasolicitare fizică și psihică, de stres, de recuperare după boală sau intervenții, dar și în sezonul rece, pentru prevenția infecțiilor respiratorii specifice vremii friguroase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune și nutritive preparate de toamnă pe care să le consumi în această perioadă 5 metode naturale de a-ți întări imunitatea în această perioadă Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase

Îți recomandăm Miere de Manuka:

Usturoiul

Usturoiul este bogat în magneziu, Vitamina B6, Vitamina C,seleniu, calciu, acid folic, flavonoide, alicină, fosfor, Vitamina B1, cupru etc.

Usturoiul este aliatul răcelilor datorită proprietăților sale antivirale și antibacteriene dar este și un aliat al sistemului imunitar, prevenind astfel instalarea gripelor în sezonul rece.

Usturoiul poate fi consumat ca atare sau în diverse preparate, sosuri, în mâncăruri etc.

Vă propunem să încercați:

Echinaceea

Echinaceea este cunoscută în lumea întreagă pentru proprietățile sale antivirale, fiind adesea recomandată în sezonul rece, atât la copii, cât și la adulți. O găsim pe piață sub diverse forme de prezentare, de la ceaiuri la capsule.

Beneficiile consumului de quinoa și rețete delicioase Ghid complet despre hamsie și rețete delicioase de hamsii prăjite 5 alimente care te pot ajuta în combaterea anxietăţii

Printre cele mai apreciate beneficii ale acestei plante enumerăm:

  • Combate răceala și gripa, susținând funcțiile sistemului respirator;
  • Susține imunitatea în general;
  • Are rol detoxifiant;
  • Susține funcțiile ficatului;
  • Previne îmbătrânirea;
  • Combate oboseala și crește performanțele sportive;
  • Scade ușor tensiunea arterială;
  • Previne apariția aftelor bucale, când este consumată sub formă de ceaiuri sau când se folosesc paste de dinți cu echinaceea.

Va recomandăm și următoarele produse care conțin Echinaceea:

Echinacea Extract capsule – disponibile pe Vegis.ro

LAVERA Pasta de dinti Sensitiv cu echinaceea si propolis – disponibila pe Plantum.ro

Propolis si Echinaceea Forte, 10 Fiole – disponibile pe Plantum.ro

Ceai Echinacea – disponibil pe Vegis.ro

5 povești de viață de dăruit iarna aceasta 5 lucruri pe care e bine să le știi despre rotirile gratuite la sloturi online 5 rețete inedite de cozonac pe care trebuie să le încerci

Tinctura Echinacea – disponibil pe Vegis.ro

Cătina

Cătina este folosită din vremuri străvechi atât în alimentația, cât și în obținerea unor preparate cu scop medicinal (tincturi, macerate etc.). Citește continuarea in pagina 2 >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri