IN ACEST ARTICOL:

Iarna riscăm să consumăm mai puține alimente bogate în vitamine, minerale și fibre, orientându-ne pentru ceea ce găsim în cămară, la piață sau supermarket. În plus, imunitatea noastră are nevoie să lupte împotriva infecțiilor respiratorii specifice acestei perioade. Îți propunem să descoperi 5 superalimente care îți susțin sistemul imunitar și energia în sezonul rece.

Cătina este bogată în vitamine precum vitamina A și carotenoide, B1, B2, B6, B9, colină, inositol, vitaminele E, K, P şi F, celuloză și fibre, acizi grași polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri. Dintre mineralele conținute în fructele de cătină enumerăm calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu.

Dintre cele mai importante beneficii ale cătinei menționăm:

  • Energizează organismul și combate oboseala, prin bogăția de vitamine și minerale pe care le conține;
  • Susține funcțiile sistemului imunitar;
  • Este recomandată în prevenția răcelii și gripei;
  • Previne și este adjuvant în anemia feriprivă – îmbunătățește absorbția fierului în organism;
  • Are efecte antiîmbătrânire și anticancerigene, susține formarea colagenului și previne stresul oxidativ;
  • Ajută în reglarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației etc.

Vă recomandăm și:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune și nutritive preparate de toamnă pe care să le consumi în această perioadă 5 metode naturale de a-ți întări imunitatea în această perioadă O linguriță de miere seara face minuni! 8 efecte neștiute asupra corpului
  • Pudra organică de cătină disponibila pe eMag.ro
  • Ceai de cătină disponibil pe Vegis.ro
  • Supliment cu ulei de cătină disponibil pe Vegis.ro

Ghimbirul

Cu un gust ușor înțepător și o aromă specifică, ghimbirul a cucerit tot mai multe gusturi. Îl putem consuma ca atare în salate sau alte preparate, îl putem folosi în sosuri, ceaiuri sau chiar și în aluaturi. Pe piață îl găsim proaspăt, sub formă de ceai, de pudră etc.

Ghimbirul este bogat în vitamine și minerale, dar și în antioxidanți. Prezintă un puternic efect antiinflamator și stimulează funcțiile sistemului imunitar.

Are efect energizant, iar în sezonul rece este consumat pentru a preveni sau a ameliora simptomele răcelilor și gripelor.

Vă recomandăm:

Pudra de ghimbir

Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase Beneficiile consumului de quinoa și rețete delicioase Ghid complet despre hamsie și rețete delicioase de hamsii prăjite

Ceai de ghimbir

Ghimbir confiat - un deliciu

Foto articol: By denio109/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri