Simptomele racelilor variaza de la simple scurgeri nazale, pana la dureri puternice in gat, afectarea laringelui cu ragusire, tuse sau chiar afectarea plamanului. Durerile de cap, starea astenica, durerile muculare, febra si frisoanele sunt cateva simptome ce insotesc racelile. Termenul de “raceala” este unul generic, desemnand mai multe tipuri de infectii repiratorii: bacteriene – cele mai frecvente, virale – gripa, sau parazitare – limbricul de exemplu, un parazit care in evolutia sa in gazda umana traverseaza si plamanul, dand asa-numita “pneumonie migratorie”, caci la o prima radiografie leziunea pulmonara are o localizare, urmand ca la urmatoarea radiogrfie leziunea sa se afla in alta arie pulmonara (limbricul a migrat).
Metode naturiste de tratare a racelilor
Metodele naturiste sunt menite sa trateze o raceala incipienta, insa daca simptomatologia se agraveaza trebuie urgent sa contactati medicul, putand fi o gripa care este contagioasa. De asemenea, trebuie sa stiti ca o tuse ce persista mai mult de doua saptamani este suspiciune de TBC (tuberculoza) si trebuie neaparat sa consultati medicul pentru analize suplimentare.
Cele mai utilizate metode naturiste de combatere a racelilor
Remedii pentru dureri in gat
Cel mai recomandat este usturoiul. Se piseaza cativa catei de usturoi, se pune apa calduta si se recomanda 3-5 gargare pe zi.
Ceaiurile sunt de asemenea calmante si spala gatul. Cele mai utilizate pentru raceli sunt ceaiurile de flori de tei, soc, macese, fructe de padure sau citrice, galbenele, ciubotica-cucului, cimbrisor, musetel.
Se recomanda alimente care contin multa vitamina C, in special muraturi si citrice.
Remedii pentru tuse
Se recomanda infuzie din ceaiurile indicate mai sus: 5-6 plicuri de plante la un litru de apa clocotita care se toarna intr-un vas larg. Va acoperiti capul cu un prosop si va asezati deasupra vasului, astfel incat sa creati un minicortulet si sa inspirati aburii de infuzie.
Tot pentru tuse, in crize mai ales, se recomanda sa luati doua linguri de miere si jumatate de ora sa nu beti lichide.
Tinctura de usturoi: preparati un sirop din 500 g usturoi pisat si un litru de apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de o ora, dupa care se strecoara, se indulceste cu miere si se iau 20 - 30 picaturi dimineata, pe stomacul gol.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri