IN ACEST ARTICOL:

Uleiul de cânepă extravirgin, obținut din semințe de cânepă cultivată organic, prezintă umeroase beneficii pentru sănătate și poate ajuta în prevenția sau ameliorarea unor boli. Citiți în articolul de mai jos de ce uleiul de cânepă este considerat un aliment special.

Pentru a accesa informațiile complete privind conținutul nutritional și beneficiile uleiului de cânepă Canah accesați Vegis.ro

Uleiul de cânepă CANAH poate fi cumpărat de aici.

Uleiul de cânepă este deosebit de bogat în acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi din familia omega.

Acidul linoleic (omega-6) si alfa-linolenic (omega-3) vitali pentru organismul nostru sunt consideraţi “grasimi sănătoase”, dar pentru că acesta nu îi poate produce singur, trebuie sa îi procure din alimentaţie.

Majoritatea uleiurilor vegetale nu conţin raportul optim de Ω6 şi de Ω3 şi tind să promoveze acumularea de produşi intermediari care împiedică metabolismul acizilor graşi.

Raportul dintre Ω6 şi Ω3 în uleiul de cânepă este de 3 la 1 respectiv, şi tocmai acesta este raportul recomandat şi confirmat de numeroase cercetări medicale.

Din studiile întreprinse asupra raportului dintre omega ştim că în istoria evoluţiei omului raportul Ω6/ Ω3 era de 1-2/1.

Azi în societăţile occidentale el este între 10-20/1. Într-un studiu de prevenire secundară a bolii cardiovasculare raportul Ω6/ Ω3 (LA/ALA) era de 4/1 şi a condus la o diminuare cu 70% a mortalităţii totale.

Raportul Ω6/ Ω3 (LA/ALA) 4/1 părea a fi optim pentru funcţiile mentale, raportul Ω6/ Ω3 de 2-3/1 a diminuat inflamaţia la pacienţii cu artrită reumatoidă iar un raport de 5/1 a avut un efect benefic asupra pacienţilor cu astm, în timp ce un raport de 10/1 a avut consecinţe adverse.

Concluzia acestor cercetări evidenţiază faptul că un raport scăzut al acizilor graşi Ω6/Ω3 este de dorit pentru a atenua complicaţiile bolilor cronice degenerative.

În afară de Ω3 şi Ω6, uleiul de cânepă conţine şi familia de tocoferoli (vitamina E) care sunt antioxidanţi naturali.

Uleiul de cânepă reprezintă un remediu de bază adică un aliment functional care prin natura sa poate optimiza reacţia sistemului imunitar pentru prevenirea bolilor.

Ajută de asemenea în tratamentul patologiilor care depind de dezechilibre metabolice.

Uleiul de cânepă poate fi considerat „vaccin” nutriţional iar introducându-l zilnic în dietă joaca rolul unui aliment protector.

Are miros şi gust plăcut, asemanator celui de nuca şi poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul, peştele sau poate fi combinat cu alte uleiuri utilizate în mod tradiţional.

Un alt domeniu in care uleiul de canepa are efecte terapeutice semnificative sunt bolilele de piele.

Dintr-un studiu făcut aleatoriu orb, placebo controlat cu administrarea uleiului de cânepă timp de patru săptămâni la pacienţi afectaţi de dermatită atipică s-a înregistrat o ameliorare a simptomelor clinice ale bolii.

Aceste rezultate ar părea să fie legate de raportul corect între acizii graşi esenţiali existent în acest ulei.

La fel în cazul bolilor cardiovasculare, studiul efectuat aleatoriu dublu orb a înregistrat o scădere statistică importantă a nivelului hematic al trigliceridelor şi colesterolului după patru săptămâni de administrare de ulei din seminţe de cânepă.

Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie şi neuropsihiatrie infantilă, în experienţa sa clinică de peste 15 ani în terapiile cu ulei de cânepă a obţinut rezultate strălucite în:

- bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celor superioare;

- dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);

- patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);

- afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);

- patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză);

- artroze şi artrite reumatoide;

- convulsie;

- perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;

- perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;

În privinţa uleiului de cânepă, este importantă calitatea seminţelor, presarea la rece, păstrarea într-un mediu răcoros la întuneric pentru a se evita oxidarea şi râncezirea, aceste ultime inconveniente fiind evitate prin folosirea unor recipiente din sticlă de culoare închisă, violetă, menţinând recipientul într-un loc răcoros sau la frig, după deschidere.

Sursa foto articol: kostrez/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri