Acesta este folosit atat extern, cat si intern pentru tratarea constipatiei sau a alergiilor, fiind insa contraindicat gravidelor, femeilor in perioada alaptarii, dar si in doze mari.
Afla totul despre uleiul de ricin de la proprietatile sale pana la beneficii si o serie de tratamente si retete utile pentru par, piele si diverse afectiuni, in randurile de mai jos!
Ce este uleiul de ricin
Uleiul de ricin este un ulei obtinut din presarea la rece a semintelor de ricin, planta cu denumirea stiintifica de Ricinus Communis. Acest ulei a fost folosit inca din Antichitate, cunoscandu-i-se numeroasele beneficii pentru sanatate si frumusete.
Cum este obtinut uleiului de ricin
Uleiul de ricin mai este numit si “castor oil” insa nu este nicidecum obtinut din sursa animala ci din planta cu Ricinus Communis. Semintele acestei plante sunt presate la rece, rezultand acest elixir al sanatatii!
Presarea la rece este cea mai buna metoda pentru a obtine uleiurile vegetale. Semintele de ricin sunt puse in presa, iar prin presiune aceasta extrage uleiul din ele. Prin acest procedeu, temperatura uleiului presata nu creste mai mult de 40-42 de grade, pastrandu-si asadar intacte proprietatile.
Metoda de obtinere a uleiului prin presare la rece se foloseste numai in cazul in care semintele sunt de inalta calitate, asadar alegeti mereu un ulei presat la rece in defavoarea uleiurilor rafinate.
Cititi continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: Alexander Ruiz Acevedo /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri