Despre ghimbir
Ghimbirul (Zingiber officinale) este un condiment cu puternice proprietati antiinflamatorii. Poate reduce greata, durerile, flatulenta etc. Poate fi consumat sub diferite forme – proaspat, uscat, pudra, ceai, suc, ulei. Nu contine cafeina sau zaharuri, dar in schimb este bogat in vitamine si minerale. De asemenea, cand se prepara ceai din ghimbir, se elibereaza gingerol si proteaza, compusi care pot sustine sanatatea sistemului cardiovascular.
Este bogat in carbohidrati, fibre, proteine. Contine un amalgam de minerale si vitamine, ca sodiu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, vitamina C, acid folic, vitamina B6, riboflavina, niacina.
Contine si compusi antiinflamatori, ca acidul pantotenic, beta-caroten, capsaicina, curcumina, acid cafeic, salicilat. Prezenta compusilor activi ca shagaol, zerumbon, terpenoide, flavonoizi, zingeron potenteaza efectele benefice ale ghimbirului.
Cum se prepara ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este un remediu natural pentru multiple probleme de sanatate. Este o bautura energizanta ce poate inlocui ceaiul negru sau cafeaua. Pentru preperarea ceaiului de ghimbir se poate folosi ghimbir uscat sau ghimbir proaspat.
Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: Pixel-Shot /Shutterstock
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?