Despre ghimbir
Ghimbirul (Zingiber officinale) este un condiment cu puternice proprietati antiinflamatorii. Poate reduce greata, durerile, flatulenta etc. Poate fi consumat sub diferite forme – proaspat, uscat, pudra, ceai, suc, ulei. Nu contine cafeina sau zaharuri, dar in schimb este bogat in vitamine si minerale. De asemenea, cand se prepara ceai din ghimbir, se elibereaza gingerol si proteaza, compusi care pot sustine sanatatea sistemului cardiovascular.
Este bogat in carbohidrati, fibre, proteine. Contine un amalgam de minerale si vitamine, ca sodiu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, vitamina C, acid folic, vitamina B6, riboflavina, niacina.
Contine si compusi antiinflamatori, ca acidul pantotenic, beta-caroten, capsaicina, curcumina, acid cafeic, salicilat. Prezenta compusilor activi ca shagaol, zerumbon, terpenoide, flavonoizi, zingeron potenteaza efectele benefice ale ghimbirului.
Cum se prepara ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este un remediu natural pentru multiple probleme de sanatate. Este o bautura energizanta ce poate inlocui ceaiul negru sau cafeaua. Pentru preperarea ceaiului de ghimbir se poate folosi ghimbir uscat sau ghimbir proaspat.
Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: Pixel-Shot /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară