Nu e nevoie sa platesti o gramada de bani pentru tratamente faciale la salon sau spa! Cu aceste retete de masti de fata pe care ti le poti face usor acasa vei vedea rezultatele de la numai cateva aplicari!

Mastile cosmetice constituie un tratament activ, cu efecte imediate asupra stimularii circulatiei in vasele sanguine. Acestea dau prospetime pielii si au diverse efecte de infrumusetare, precum inchiderea porilor si micsorarea lor, indepartarea celulelor moarte ale pielii, atenuarea ridurilor, etc. Retetele de masti de fata prezentate mai jos sunt naturale si usor de facut.

Masti de fata – reguli de urmat

  1. Este important ca tipul de masca de fata sa fie ales in functie de tipul tenului – gras, normal sau uscat.
  2. Mastile de fata se intind numai pe tenul curat si se tin pe fata 20-30 de minute.
  3. Este importanta si relaxarea in aceasta perioada, deoarece orice miscare a pielii poate avea ca urmare o atenuare a efectului urmarit.
  4. Mastile calde sau reci se aplica cu ajutorul unei pensule.
  5. Ca sa marim capacitatea de asimilare a pielii inainte de aplicarea mastilor, intindem pe fata 2-3 comprese caldute cu infuzie de musetel sau nalba pe care le mentinem cateva mmute. Partile din jurul ochilor se lasa libere; ele se ung numai cu o crema hranitoare.
  6. Dupa aplicarea mastii, pe ochi se pun tampoane de vata imbibate cu musetel sau ulei de masline.
  7. Indepartarea mastilor se face cu un burete mic sau cu un tampon de vata imbibat in apa calda, fara a freca. Se inmoaie mai intai masca cu grija, ca sa nu intindem pielea, pornind de la extremitati spre centrul obrazului.
  8. Dupa indepartarea completa a mastii aplicam o compresa rece.
  9. Folosirea unei lotiuni tonice aste binevenita. Daca avem tenul uscat il vom unge cu o crema grasa.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Azay photography /Shutterstock


Crescând într-un mic oraș de munte, am avut mereu acces la resurse naturale și am învățat de la bunica mea secretele plantelor medicinale și ale rețetelor tradiționale. Această pasiune m-a condus către o carieră în...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri