IN ACEST ARTICOL:

Ingrijirea parului consta in mentinerea functionarii normale a glandelor sepacee ale pielii scalpului. In cazul in care acestea functioneaza optim, ele asigura curatarea si hranirea pielii capului, ducand astfel la formarea si mentinerea unui par sanatos si stralucitor.

Spalatul parului are un rol important in acest proces, insa trebuie tinut cont de natura parului, si anume daca este gras, uscat sau normal, ingrijirea parului fiind diferita in functie de aceste caracteristici.

In randurile de mai jos va vom prezenta cateva retete de masti de par naturale si eficiente pentru par gras, par uscat, combaterea caderii parului, dar si metode de masaj ale scalpului, sfaturi pentru periatul corect al parului si vopsirea acestuia.

Masti de par pentru par gras

Parul gras apare atunci cand exista o secretie excesiva a grandelor sebacee. Contrar aparentelor, tratamentul pentru parul gras nu consta in spalarea mai frecventa a paului, din contra, recomandandu-se ca parul sa se spele doar o data la 7-10 zile cu un sampon special pentru par gras.

Clatirea se face in mai multe ape, iar la ultima clatire se adauga intr-un lintru de apa sucul de la o lamaie sau 4-5 linguri de otet de mere.

Perioada de inceput va fi dificila, intrucat parul va fi foarte gras, insa dupa o luna de spalat parul o singura data pe saptamana, efectele se vor observa iar glandele sebacee nu vor mai produce sebum in exces.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: iva /Shutterstock


Crescând într-un mic oraș de munte, am avut mereu acces la resurse naturale și am învățat de la bunica mea secretele plantelor medicinale și ale rețetelor tradiționale. Această pasiune m-a condus către o carieră în...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri