Legumele
Legumele sunt surse principale de minerale si fibre, precum si substante active importante in mentinerea sanatatii. Organismul nostru este astfel “proiectat” genetic incat sa fie foarte compatibil cu fructele si legumele in stare cat mai cruda, asadar este de preferat sa le consumati sub forma de salate in care puteti adauga si branza si ficat de pui la gratar taiat cubulete pentru a beneficia de trei alimente bune dintr-o singura portie.
Semintele
Semintele contin substante speciale, mai ales daca sunt consumate sub forma de germeni. Exista chiar o latura a medicinei naturiste care trateaza cu germeni numita Gemoterapie. Semintele uelioase, precum cele de dovleac, floarea-soarelui, dar si alunele si nucile contin acizi grasi de buna calitate, fibre, dar si omega 3 si omega 6 si o serie de substante active foarte utile in special sanatatii creierului si ficatului. Pentru ca au insa o structura foarte complexa, trebuie consumate in cantitati mici, de exemplu o lingura de alune (sau nuci) pe zi si una de seminte (de floarea-soarelui, de dovleac, susan etc.), le puteti pune in salata.
Un articol de Iulia Dibu
Sursa: Healthy.ro, suplimentul de sanatate by Kudika.ro
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:
6 Tratamente naturiste pentru renuntarea la fumat
Cura intensa de detoxifiere cu legume
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice