Beneficiile ceaiului Kombucha
Ceaiul de Kombucha contine numeroase enzime, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, Vitamina B3, vitamina B2, vitamina b1, numerosi aminoacizi, acid lactic, antioxidanti, hidroxiacizi etc. Ceaiul de Kombucha ajuta la vindecarea insomniei si la eliminarea constipatiei, dar si la reducerea nivelului de colesterol din sange. Anumiti cercetatori il recomanda drept un tratament impotriva SIDA si chiar impotriva chelirii. Mai mult, acestia pretind ca ceaiul Kombucha energizeaza organismul si are rolul de a imbunatati proprietatile vizuale.
Ceaiul din aceasta ciuperca are efect detoxifiant, contribuind la inlaturarea si eliminarea toxinelor organism. Acest ceai ajuta si la mentinerea frumusetii pielii, curatand-o. Kombucha are de asemenea un efect de inlaturare a acneei sau a petelor cauzate de imbatranire, incetinind in acelasi timp procesul de albire al firelor de par. Ca si tratament naturist, Kombucha are rolul de a diminua durerile de artrita si de a stabiliza presiunea sangelui. Totodata, s-a constatat ca usureaza durerile musculare. Mai nou, unii cercetatori sustin ca licoarea miraculoasa poate previne aparitia cancerului. Aceasta ciuperca contribuie la functionarea optima a ficatului, stimuland totodata sistemul imunitar al organismului.
La momentul actual, cercetarile oamenilor de stiinta se concentreaza in mod deosebit asupra a doua dintre proprietatile ceaiului de Kombucha. Ceaiul Kombucha restaureaza echilibrul natural al florei intestinale si produce anumite substante antibiotice si antiinflamatoare, fara a prezenta insa efectele negative secundare ale medicamentelor. De aceea, ceaiul Kombucha poate avea efecte remarcabile asupra unor afectiuni precum artrita sau in cazul infectiilor bacteriale.
Cantitatea recomandata de ceai Kombucha este de 150 ml, putand fi consumata in cantitati mai mici, de trei ori pe zi. Trei litri de ceai din aceasta ciuperca per persoana, consumati in timpul unei saptamani, reprezinta cantitatea ideala consumabila. In unele cazuri, anumite persoane pot prezenta simptome specifice detoxifierii. Prin urmare, ceaiul trebuie consumat la inceput in cantitati mai mici, band totodata apa in cantitati semnificative pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. Daca preparati singuri licoarea acasa aveti mare grija. Preparata in conditii non-sterila, riscul de contaminare a culturii din aceasta ciuperca este ridicat. Desi reactiile adverse sunt inexistente sau extrem de rare, consumul unei cantitati prea mari de ceai Kombucha poate da nastere unor reactii alergice, starii de voma, senzatiei de greata sau durerilor de cap. Kombucha trebuie consumat cu precautie.
Credit foto fr, main si interior: Wikipedia - Mgarten
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară