IN ACEST ARTICOL:
Alimentele medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice (si la indemana oricui) sunt fructele si legumele. Virtutile lor terapeutice se datoreaza principiilor active, sarurilor minerale, vitaminelor etc., pe care ele le contin in cantitati apreciabile.

- sucul de morcovi: ulcer, colita, diaree, constipatie, boli hepato-biliare, intoxicatii, boli de piele, imbatranire precoce, cancer pulmonar (profilactic), simplu sau amestecat cu suc de telina, de patlagele rosii, de patrunjel si putina zeama de lamaie

- sucul de napi: litiaza urinara, guta, bronsita, tuse, obezitate, furunculoza, degeraturi (uz extern)

- sucul de papadie: litiaza biliara si urinara, insuficienta hepatica, boli reumatice, guta, obezitate, ateroscleroza (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de patrunjel)

- sucul de praz: litiaza urinara, insuficienta renala, boli reumatice, guta, obezitate, ateroscleroza (amestecat cu suc de telina sau de patrunjel)

- sucul de patlagele rosii: anorexie, astenie, intoxicatii cronice, oboseala, ateroscleroza, boli reumatice, litiaza biliara si urinara, guta (simplu sau amestecat cu suc de patrunjel)

- sucul de ridichi (negre sau rosii): litiaza urinara si biliara, boli reumatice, anorexie (se consuma simplu)

- sucul de salata (laptuci): insomnie, nevroze, palpitatii, excitatie sexuala (simplu sau amestecat cu suc de telina, de patrunjel, de patlagele rosii)

- sucul de sfecla rosie: anemie, tuberculoza, guta, demineralizare (simplu sau in amestec cu suc de telina sau de patrunjel) – coloreaza urina in rosu, ceea ce nu trebuie sa ingrijoreze

- sucul de spanac: convalescenta, oboseala (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de patrunjel)

- sucul de sparanghel: oboseala (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de spanac)

- sucul de telina: oboseala, tuberculoza, boli reumatice, guta, litiaza urinara, boli de plamani, impotenta sexuala (simplu sau amestecat cu suc de patlagele rosii sau de spanac)

- sucul de varza cruda: gastrite, ulcer, bronsite, oboseala (simplu sau amestecat cu suc de cartofi, de morcovi sau de patrunjel)

Sucurile de legume pot fi consumate ca atare sau pot fi puse in mancare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri