IN ACEST ARTICOL:
Caderea parului sau alopecia poate fi intalnita atat la femei, cat si la barbati, ea avand un caracter temporar sau chiar permanent.
Cauzele caderii parului sunt igiena defectuasa a acestuia, unele greseli de alimentatie sau tratamente medicamentoase, vopsirea sau coafarea foarte deasa, stresul ori unele boli de piele.

Dietoterapie

Alimente medicament: fructe si legume cat mai multe, grau incoltit ori drojdie de bere, cate o lingurita in fiecare dimineata

Alimente ce trebuie evitate: grasimile (mai ales cele animale), conservele, ouale, fainoasele, cafeaua si bauturile alcoolice.

Fitoterapie

Pentru cresterea parului

Uz extern: frictii zilnice ale pielii capului cu decoct de coada soricelului (50 de grame de planta maruntita si apoi fiarta intr-un litru de apa timp de 10 minute), decoct de radacina de lipan (30 de grame), urzici (tot 30 de grame) si laptuci (30 de grame) fierte intr-un litru de apa timp de 15 minute.

Pentru intarirea parului

Uz extern: dupa spalare, parul trebuie clatit cu infuzie de lipan (50 de grame la un litru de apa, infuzat 10 minute), decoct de urzici (50 de grame maruntite si fierte intr-un litru de apa timp de 10 minute).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 5 leacuri „băbești” care poți fi folositoare împotriva căderii părului Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai

Pentru impiedicarea caderii parului

Uz extern: frictia capului, de doua ori pe zi, cu preparatul urmator – frunze proaspete de merisor maruntite (60 de grame) si rozmain (tot 60 de grame), puse la macerat timp de 15 zile intr-un litru de alcool de 60 de grade, cu agitarea zilnica a flaconului (se va folosi numai preparatul filtrat).

Pentru impiedicarea formarii de matreata

Uz extern: frictia capului cu infuzie de frunze de castan (60 de grame la un litru de apa), decoct de coaja de stejar si de plop pisate (30 de grame din fiecare la un litru de apa, se fierb 20 de minute fara sa se acopere vasul), suc de urzici (50 de grame) si 2 linguri de ulei de ricin; dupa spalare si clatire, capul va trebui frictionat cu decoct de sapunarita (un pumn de planta la trei sferturi de de litru de apa, fierbere 10 minute, racire si apoi filtrare), decoct de cimbru impreuna cu coaja de mesteacan, urzici, lipan (cate o lingurita din fiecare la un litru de apa cu fierbere de 10 – 15 minute).

Mierea, aurul lichid și singurul aliment care nu se strică niciodată: Iată de ce TREBUIE să îl incluzi în alimentație zilnic! Este izvor de sănătate. Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină

Alte remedii

- masajul capului cu apa rece timp de cateva minute

- masajul cefei, gatului, fruntii si crestetului capului cu varful degetelor

- samponarea parului cu urmatorul preparat: 2 galbenusuri de ou, apa calda, cateva picaturi de rom, apoi clatirea parului cu decoct de urzici sau cu apa calda, urmata apoi de apa rece; aceasta metoda de tratament naturist trebuie efectuata zilnic, timp de 10 zile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri