Expunerea si contaminarea cu radiatii poate fi prevenita sau chiar tratata cu ajutorul unei serii de alimente care ajuta organismul uman sa tolereze mai bine efectele poluarii si ale radiatiilor. Rinichii sunt primul organ uman afectat de radiatii. Trebuie retinut faptul ca un consum de alimente proaspete diminueaza riscul de acumulare de chimicale.
De exemplu, semintele de hrisca sunt bogate in rutin si protejeaza impotriva radiatiilor, stimuland de asemenea productia de maduva osoasa.
Fibrele mucilaginoase din algele marine previn reabsorbtia strontiului radioactiv, a bariului, cadmiului si radiului, pe care le elimina din organismul uman. Algele marine sunt de asemenea bogate in iod natural. Acesta stimuleaza tiroida, iar in acest fel impiedica absorbtia radiatiilor. Este recomandat deci sa consumam doua linguri de alge pe zi. Inainte de a le consuma insa, trebuie sa ne asiguram ca acestea provin din ape curate.
Tot pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de orez brun si sare de mare.
De asemenea, persoanele expuse radiatiilor trebuie sa evite cat de mult posibil zaharul si produsele din faina alba.
Legume, fructe si plante care previn iradierea
Plantele bogate in clorofila precum spirulina intaresc celulele, transporta oxigentul, ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului, neutralizeaza elementele poluante si stimuleaza productia de acid ribonucleic. Doza zilnica recomandata pentru o persoana este de 3 – 5 grame.
Legumele bogate in sulf precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care distrug celulele. Alte legume bogate in sulf sunt usturoiul, ceapa si fasolea.
Alimentele bogate in pectina precum morcovii, semintele de floarea soarelui sau mere tin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate de organism. Legumele cu un continut ridicat de betacaroten precum cele cu frunze verzi sau cartofii dulci intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De asemenea, usturoiul tine la distanta izotopii radioactivi.
Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel consumul de alimente verzi si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. Drojdia alimentara, bogata in vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea efectelor secundare ale radiatiilor sunt indicate si alimentele bogate in acid nucleic, precum spirulina, Chlorella sau polenul de albine.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară