IN ACEST ARTICOL:
Ingrijirea are ca obiectiv ziua sa protejeze si sa mentina hidratarea pielii si noaptea hranirea, respectiv regenerarea. Gomajul sau curatarea in profunzime ajuta la eliminarea celulelor moarte. Mastile asigura ingrijire in profunzime.

Specialistii de la Elemental ne-au pregatit un ghid complet de ingrijire a pielii grase si ne invata cum sa ingrijim in mod corect si naturist tenul gras:

Pielea joaca un rol esential nu doar in protejarea organismului impotriva factorilor externi ci si in definirea estetica si emotionala a unei persoane. Pielea este ca o oglinda ce arata sanatatea si vitalitatea organismului, respira, reflecta emotii, secreta sebum, secreta toxinele din organism si reactioneaza in functie de starea persoanei. Pielea este un scut care apara organismul de agresiuni externe: poluare, raze UV, frig, vant, fum, chimicale, si se manifesta conform modificarilor interne: hormoni, oboseala, sarcina, avitaminoza, malnutritie, diverse dezechilibre hormonale, emotionale, alimentare. Tenul il putem considera ca fiind un ecran, un instrument de comunicare si convingere, un mijloc de exprimare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Secretele unei Piele Strălucitoare în Primăvară: Ghidul Complet de Îngrijire Personală Ghidul complet al rutinei de îngrijire a pielii în funcție de vârstă Cele Mai Potrivite Cadouri de Haine pentru Nou-Născuți: Ghidul Complet pentru Alegerea Perfectă

Tipul pielii poate varia in timp in functie de varsta, dieta, hormoni, predispozitie genetica, dar reflecta si modul de viata al persoanei.

Istoricul comportamentului unei persoane de-a lungul timpului isi pune amprenta pe aspectul si constitutia pileii, in special a tenului.

Inainte de a folosi orice produs de igiena, ingrijire sau cosmetic, trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:
– structura si functiile pielii
– culoarea pielii
– ph-ul pielii
– tipul de piele pe care il avem; pielea se modifica si evolueaza in timp, la fel ca si noi
– cum se ingrijeste zilnic fiecare tip de piele in parte

STRUCTURA PIELII

Pielea este alcatuita din trei straturi: epiderma, derma si hipoderma.

EPIDERMA este stratul exterior al pielii compus in principal din keratinocite, interiorul lor este o proteina numita keratina. Odata ajunse in stratul cornos, keratinocitele se desprind de la suprafata pielii, process numit descuamare.

Nume de pisici: ghid complet pentru alegerea numelui perfect pentru felina ta Ghidul complet de taiere corectă a trandafirilor Ghid: Cum să vă amenajați baia în 2024

Epiderma mai are in componenta melanocitele care sunt responsabile pentru bronzat si celule ale sistemului imunitar. Partea exterioara a epidermei este stratul cornos format din keratinocite aplatizate cunoscute sub numele de corneocite. Acest strat, care joaca un rol esential in protejarea si mentinerea pielii hidratate, este in mod constant reinnoit prin descuamare.

DERMA se afla chiar sub epiderma si este alcatuita din tesut conjunctiv. Se comporta ca un strat de sprijin pentru epiderma. Exista mai multe tipuri de tesut conjunctiv in organism, fiecare avand o functie specifica, cum ar fi colagenul care confera pielii rezistenta, glicozaminoglicanii retin apa in piele, iar fibrele de elastina stau la baza proprietatilor elastice ale pielii.

Derma contine multe vase de sange care furnizeaza hrana pentru epiderma. Contine de asemenea la baza firelor de par glande sudoripare care sunt responsabile pentru transpiratie si glande sebacee responsabile de secretia de sebum.

Cele 7 rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca - Puterea spirituală pentru fiecare zi Ghidul complet pentru alegerea fondului de ten potrivit în funcție de ocazie Ghidul complet pentru a te muta într-o casă nouă: Cum să faci tranziția cât mai ușor posibil

HIPODERMA sau tesutul adipos subcutanat este cel mai profund strat al pielii. Acest strat este bogat in grasimi (adipocite) si vase de sange. Rolul sau este de izolator termic, protejeaza organismul de fluctuatiile de temperatura si mentine pielea intinsa.

CULOAREA PIELII

Determinata de mostenirea genetica, culoarea pielii se datoreaza melaninei, un pigment produs de melanocite. In functie de marimea si distributia de melanozomi si in functie de cantitatea si natura pigmentilor in melanozomi, pielea va fi mai mult sau mai putin inchisa la culoare si va avea diverse nuante de roz, galben sau masliniu.

Productia de melanina creste in timpul expunerii la soare, culoarea pielii si in special a tenului depinde deci de sezon si stilul de viata (timpul petrecut in aer liber).

pH-ul PIELII


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri