Aromaterapia si medicina naturista se bucura, in ultima vreme, de un real succes, datorita rezultatelor exceptionale de care acestea dau dovada. Elementele fundamentale cu care cele doua lucreaza sunt uleiurile esentiale, care sunt, de fapt, extracte din plante. Acestea rezolva nu numai probleme privitoare la ten, ci si afectiuni ale cailor respiratorii, infectii ale pielii, stari de anxietate, migrene si nu numai.
Proprietati ale uleiului esential de eucalipt
Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale este cel de eucalipt. Acesta este extras din frunzele si ramurile eucaliptului, fiind utilizat, initial, de catre aborigeni ca remediu pentru combaterea febrei si a problemelor de piele. Uleiul esential de eucalipt prezinta foarte multe proprietati terapeutice; astfel, acesta este antiseptic, analgezic, antinevralgic, antireumatic, balsamic, febrifug, cicatrizant, bactericid. Are un continut ridicat de fitohormoni si are capacitatea de a hidrata si a regenera tenul, diminuand chiar excesul de sebum, prezent, in general, la persoanele cu tenul gras si acneic. Este cunoscut faptul ca acest ulei esential este folosit cu precadere pentru a trata raceala si gripa. In cazul in care ai nasul infundat, nu trebuie decat sa faci o sedinta de infuzie, iar mucoasa nazala va reveni la normalitate.
Utilizari ale uleiului esential de eucalipt
Uleiul esential de eucalipt poate fi considerat un panaceu universal, intrucat are mai multe utilizari. Astfel, se poate folosi pentru tratarea arsurilor, taieturilor, herpesului, diferitelor infectii ale pielii, astmului, guturaiului, bronsitei, sinuzitei, cistitei, migrenelor si nevralgiilor. Studiile au dovedit faptul ca acest ulei reduce glicemia, are efect analgezic, ajuta la detoxifiere si reduce durerile articulare si pe cele musculare.
Moduri de intrebuintare ale uleiului esential de eucalipt
Uleiul esential se poate intrebuinta in mai multe feluri: sub forma de inhalatii, masaj, baie, compresa sau la candela. Prima metoda este indicata, in special, pentru tratarea problemelor respiratorii, a gripei si a racelii, cat si in tratamentele cosmetice. Capul se va tine deasupra unui vas, in care s-au amestecat apa clocotita si cateva picaturi de ulei. In cazul masajului, se adauga 4-6 picaturi de ulei esential in 10 ml de ulei de masaj, avandu-se in vedere ca in urmatoarele ore sa se evite contactul cu apa, pentru ca uleiul sa fie absorbit. Daca doresti sa faci o baie cu ulei esential, trebuie sa torni in cada un amestec format din 4-6 picaturi de aceasta substanta si 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de baza.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară