Criza vigantolului

O inchidere precoce a fontanelelor mai ales cea anterioara adica moalele capului cum se zice in popor poate apare in craniostenoza, microcefalie si poate antrena, daca perimetrul cranian este mic, o dezvoltare insuficienta a creierului.
De aceea, in cadrul controalelor medicale periodice la medicul pediatru sau medicul de familie, acesta verifica aspectul si dimensiunile fontanelelor si in cazul in care constata anumite modificari poate solicita alte investigatii.
Acum iti dai seama ce rau puteam sa-i fac eu copilului meu si asta sincer FARA SA-MI DAU SEAMA DE ACEST RISC ca doar erau simple vitamine. si multa sanatate tuturor.
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:38
mda.. ma cam sperie asta cu fontanela.. oricum tb sa mergem si noi la doctor ca s-a inchis prea mult prea repede :(
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:40
kidz000722 de obicei in ultima vreme am vazut ca mamicile sunt mai suparacioase daca le intrebi ceva cred ca de vina e si astenia de primavara asa zicea si sora mea pana sa nasca cum baietelul ei are fontanele un pic mai mare ia cate 4 pic de vigantol desi mie mi s-a parut mult ea a zis ca are fontanela anterioara mai mare oricum asteapta sa faca 6 luni sa-i faca niste analize sa vada cum sta mai ales ca la 6 luni se fac de obicei analize pentru a vedea si cum se sta cu fierul desi pe topicul cu fierul erau multe mamici care dadeau ferrum hassan fara a face o analiza in prealabil unele chiar ziceau ca le-a fost dat de medicul de familie si-l dadeau ca pe vigantol am ramas tare mirata
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:45
Momentul inchiderii fontanelelor variaza in limite largi: in timp ce fontanela posterioara poate fi inchisa la nastere sau se inchide de onicei pana la 3 luni, fontanela anterioara se inchide de obicei intre 9 si 18 de luni, cu limite de la 6 la 24 de luni.
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:46
la noi s-a inchis la 8 luni
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:50
aham.. merci de precizari..
da.. nici eu nu inteleg cum pot sa dea fier fara analize; si eu mi-am facut acum analizele tot de asta ca am senzatia ca am anemie, dar am mai avut eu senzatia asta o data si analizele ziceau cu totul si cu totul altceva.. asa ca mai intai analize si apoi medicamente/ vitamine/ minerale
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:56
la mine astenia de primavara sper sa dea doar durerile de cap si nu sa ma faca furioasa sau suparacioasa
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:57
nici eu nu inteleg multe lucruri dar uite ca se intampla le fel cum nu inteleg multe mamici care chiar recomanda sa dea copiilor de la 6 luni sa manance de toate ca poftesc si ei asta chiar citeam pe celalalt topic unde este vorba tot despre vigantol ...
http://www.kidz.ro/comunitate/forum/view_topic/25/voi-dati-VIGANTOL-copilasilor-vostri-Care-e-parerea-voastra-despre-asta/3.html#post-17063
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:02
daca gasesc si topicul cu fierul il expun sa vedeti si voi si sa va minunati
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:03
mi-a placut postul ala cu "fetita mea a mancat orice de la 6 luni" si acum e "un vulcan de energie" ... pai probabil a mancat atatea e-uri ca mi se pare si normal
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:12
da... dar in inconstienta ei ca sa zic asa chiar i se pare foarte normal as fi curioasa sa-i vad analizele chiar m-am duelat zilele trecute cu o mamica la doctorita de familie cand am fost ca nu stie ce are fetita ei dar manca salam cu paine la nici 10 luni a ramas foarte mirata dar cum nu are voie? Ce sa ma mai apuc sa-i mai zic de gluten sau e-uri ... doctorita socata mai avea putin si se apuca sa-i deseneze ca parca vorbea chineza ca era tare grea de cap dar ce sa-i faci cu astfel de mamici... si mai tarziu ce au oare copii nostri?
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:19
pt kidz 353: pai da sunt de acord: nu e bine sa ii dai nici o vitamina. mai bine sa bea lapte praf cu vitamine. si atunci nu tot in fiecare zi timp de ...ani, ingeraeaza vitaminele alea? si cu ce e mai buna vitamina din lapte decat vitamina din pastila?nu tot aceeasi vitamina este? (ce zice medicina veterinara?si animalele tot lapte praf cu vitamina D, beau? )

Pt andra: pai a fost porobabil kidz 353 afara azi, atat doar ca pt ea e de ajuns juma de ora (cum a zis ea) pt absorbtia vitaminei D prin piele. Acuma na, cum sa stea mai mult afara daca tre sa mai faca si mancare (stii tu, dimnineatza timp de 3 ore, si apoi scoate copilul afara la pranz cand e caldura mai torida si radiatiile mai mari, deci e de ajuns juma de ora ca sa se rezolve treaba )

Chiar fetelor, voi cat stati afara cu copilasii? Noi stam cam 4-5 ore pe zi (adunate , nu toate intr-o singura plimbare, iesim de 2-3 ori pe zi afara in parc)
pinicuta
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:19
inseamna ca noi stam cel mai putin aproape 2 ore
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:23
tre sa mai marim si noi programul de iesit afara ca dimineata nu iesim doar dupa amiaza ca de acum se mareste si ziua
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:25
mie pana acum ceva timp mi-a fost cam teama sa il scot.. ba era vant, ba a fost si ploaie, ba a fost chiar si racit
si acum (cand e vremea mai buna) sta mai putin de o ora afara.. dar in curand o sa incerc sa il scot mai mult
voi cam cat scoteati copilul afara la 4 luni?
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:27
am inteles ca se recomanda iarna o ora-2 (in functie de cum e vremea, evident nu pe viscol sa stai 2 ore ) si 4 ore vara. noi iesim asa: dimneatza ne sculam siu il strigam pe tati si il cautam in toata casa, si daca este plecam cu el impreuna cand pleaca el spre serviciu, iar daca nu e iesim fara el (ca poate il "gasim" afara ) si stam sa zicem de la 9 la 11 (cam 2 ore stam, indiferent la cat iesim), pe urma ne intoarcem acasa, mancam ceva, de obicei ne si culcam pe la un 12-1), facem nani si iesim iar (tot asa, 2-3 ore, in functie de cat de tarziu e cand s-a trezit), venim iar papam, si cand vine tati poate mai iesim un piculetz si cu el (ca na, ne-a fost dor de el taaaaare si trebuie sa recuperam timpul si cu el). pana acum mai mult de 5 ore in totalk nu am reusit sa stam , dar anul trecut am atins si "performanta" de 6 ore (e fericirea lui sa-l scoti afara, in casa se plictiseste si incepe sa strige si sa planga " pa-pa, pa-pa", asa ca trebuie sa il scoti afara, nu ai incotro
pinicuta
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:32
tot 2 ore ca am nascut vara si tot dupa amiaza ca dimineata sebi doarme si acum el doarme de la 11.30-12 pana la 15-15.30 (acum se trezi)asa ca-i dau sa pape si afaraaaaa
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:34
he he.. daca se obisnuieste e normal sa vrea tot timpul afara.. e super ca sta asa de mult afara..
eu nu am parc pe aproape si taticu' are jobul foarte aproape de casa, in schimb avem curte si probabil ca doar pe aici ne vom petrece timpul...
merci de raspunsuri!
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:35
pt noi era mai nasol ca trebuia sa papam si titi dar fuceam repede acasa ii dadeam si pe banca in parc numai ca-mi mai curgea si cealalta titi si ma mai trezeam cu tricoul ud si prin sutien si tampon special de titi acum in schimb nu mai avem problema asta ca nu mai papam la 2 ore pupici si o dupa amiaza placuta
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:37
plimbare placuta
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:38
nooi avem mare noroc ca avem parcul chiar langa bloc, loc de joaca pt copii, si f aproape inca alte 2 parculete, mai e si herastraul relativ aproape (dar singuri nu am mers inca: doar cu tati pana acum), si cel mai mare noroc il avem de fapt ca e multa verdeata si sunt f multi copaci la noi in cartier, e o adevarata oaza de verdeata, noi stam la etaj si de la noi d la geam nici nu vezi masinile de jos, vezi numai VERDE peste tot , iar in fata blocului e mai cald (bine de stat iarna ), ca bate soarele mai mult, iar in spatele blocului e mai mereu umbra (deci e bine vara cand sunt caldurile alea). Mare noroc am avut cu chestia asta, ca putem sa stam toata ziua oe afara. (si ca sa nu creada kidz 353 ca imi face altcineva treaba daca eu stau numai afara, ei bine fac cand doarme bb, si cand vine sotul ori facem impreuna cate ceva ori ii trimit pe ei la joaca afara si fac eu ce a mai ramas pt ziua cu pricina )
pinicuta
Postat pe 29 Aprilie 2009 18:14
eu am si mai mare noroc pt ca stau la curte la cativa km de sibiu,stam mai toata ziua pe afara cu exceptia cand bate vantul sau ploua.cred ca ai mei s-ar inbolnavi daca ar sta la bloc intre 4 pereti eu sunt o norocoasa.cu toate ca am mult de lucru prin curte gradina pasari ,avem si oi de toate animalele,copiii mei le adora,cel mare cel putin toata ziua e prin curte ,il bag in casa numai sa manance si la nani abia abia,mai ales acum de cand e cald.daca as avea casa terminata v-as invita pe toate la mine cu copii cu tot sa stati o saptamana,[facem o gradinita intreaga]dar inca nu am terminat nici parterul,numai doua camere ,va pup si sanatate multa la bebei
silviatatu
Postat pe 29 Aprilie 2009 21:42
noi stam cam 4 ore afara in doua transe... una de plimbare in parcul mare, una de parculet, unde sunt leagane si nisip...
fetelor, pana luni n-o sa dati de mine, ca plecam intr-o minivacanta....
daca se intampla ceva interesant, da-ti mesaj privat cu forumul respctiv...
va pup...
clubul "bericica", sper ca o sa aveti vreme frumoasa si numai buna de gratar si bere...
ma rog, pentru toata lumea, dar in special pentru clubul nostru...
andracalin
Postat pe 30 Aprilie 2009 00:44
Dragi mamici, si noua ne-a recomandat dr vigantol astfel: septembrie- aprilie 3 pic/zi, mai-august 2 pic/zi. Dar in caz ca nu va place sau este mai greu de administrat mai este bun si Pediavit Multi 1 ml/zi. Noi am folosit mai mult Pediavit care are si alte vitamine si ne-a mers excelent. Acum ca am depasit 1 an pediatrul ne-a recomandat Sana-Sol care are tot mai multe vitamine dar si vit C inclusa. Asa ca puteti studia si prospectele la astea doua sa vedeti dc vi se pare bun pt bebei si multa sanatate!!!
IriCris
Postat pe 30 Aprilie 2009 11:25
andrajuganarucalin o sa-ti simtim lipsa si o sa-ti ducem dorul dar sambata mergem si noi la niste prieteni la tara si o sa ne gandim la voi la o bere va dorim distractie placuta in minivacanta
SEBY1YEAR
Postat pe 30 Aprilie 2009 12:55
bravo fetelor ca iesiti la gratare,in mini-vacante nu ma luati si pe mine??????ca sotul nu e acasa si nu stie.............!
silviatatu
Postat pe 30 Aprilie 2009 16:03
silvia eu maine merg la gratare dar te iau cum sa nu asa are si sebi cu cine se juca iar sotului tau ii trimitem o poza cu gratarul
SEBY1YEAR
Postat pe 1 Mai 2009 13:22
Nu mai bagati atata vigantol si alte vitamine in copilasi ca nu-i bun,va spun eu.
kidz000353
Postat pe 1 Mai 2009 15:39
mersi mersi vasilica vin cu cea mai mare placere cat despre sotul meu,el a mancat gratarul azi asa ca trebe sa fim chit dar,da o sa-i trimit si o poza ca sa-l oftic putin
silviatatu
Postat pe 1 Mai 2009 19:31
Noi am fost la medic de curand si mi-a spus sa-i dau vigantol pana in iunie cand implineste 1 an si jumatate si apoi sa reiau din septembrie.Eu sunt de parere ca trebuie sa le dam vigantol copiilor, e esential pentru prevenirea rahitismului.Dr mi-a spus ca ianis are un inceput mic de rahitism toracic, nimic grav si nu trebuie sa-i dau alte medicamente pentru asta.Doar vigantol si sa il ducem la mare.
roxy_ianis
Postat pe 2 Mai 2009 08:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mamici din Oradea-Rogerius 6 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 14:45
MAMICI DIN BUDAPESTA??? 3 De la: office_salinasusesi_ro 21 Aprilie 2010 15:45
cine ma poate lamuri asistent de farmacie 6 De la: anafaraon 22 Septembrie 2009 21:50
stie cineva vreo cresa din iasi 6 De la: dianecrii 23 Aprilie 2009 17:23
anticonceptionalele in timpul alaptarii??? 1 De la: ubita 6 Septembrie 2009 17:37
Setari Cookie-uri