mamici on line

eu sunt bine.. fetitza mea doarme...sper sa doarma pana dimineatza.. cam asa ne e obiceiul de o vreme ... nus.. parca nu imi vine sa cred ca intram in 'saptamana mare'... asa repede trec lunile... parca nu demult ma bucuram ca am ajuns acasa in ajun de craciun...:)
vio sotul tau e plecat in strainatate, nu? in ce tzara?cand se intoarce?.. al meu mananca seminte.. si se uita la tv.. la pro tv... la divertis ..
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 22:02
s-a dus pana in olanda, miercuri a plecat pentru o intalnire de afaceri. Sper sa vina inapoi maine noapte, acum am vb cu el la tel si a zis ca e in Germania la un prieten si dimineata merge la market si vine apoi. L-=am sunat sa ii dau lista de cumparaturi.
Esti o mamica fericita ca doarme toata noaptea, al meu acum la 11 lunijumate nu doarmetoata noaptea
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 22:07
ai inceput diversificarea?
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 22:08
aa.. deci nu e plecat de termen lung.. asta e bine..mai ales daca i-ai dat si lista de cumparaturi ...doarme cam pana pe la 6 jum,7 dimineatza..oricum de pe la 2 luni dormea de pe la 10-11 pana pew la 4 dim.. dupa 3 luni am inceput ca la 4 cand se trezea sa ii dau ceai..ca eu oricum ii dadeam biberon deci nu era problema.. doar in vreo 3,4 zile a trebuit sa ii dau ceai apoi a inceput sa se trezeasca pe la 5..si tot asa..
da..am inceput sa-i dau suc de mar si morcov.. asa a zis doctoritza ,,... pe la 10 suc de mar.. si pe la 3 morcov... duoa o zi mi-am datr seama ca o solicit prea mult,.. plus ca facea o diaree.. si de mar si de morcov.. asa ca am incepu sa-i dau intr-o zi suc de mar si in alta de morcov.. dupa vreo sapt.. am inceput ssa-i pun in picut de banana in sucuolet si acum e foarte bine.. asistenta zicea ca dupa un timp sa pun in sucul de mar biscuite si in cel de morcov banana daca face moale si portocala daca e tare.. apoi eu nu vreau sa-i dau biscuiti..am intrebat ca nu e problema cu glutenul... o zis nuuu nu are nimic.. eu tot nu vreau sa-i dau... asa ca de luna viitoare o sa ii cumpar de la milupa..ca si lapte bea tot din ala...ca sunt cereale fara gluten.. si am vazut ca se fac cu apa..cam asa ne descurcam cu diversificarea.. eu nu zic ca e cel mai bine... sper sa nu gresesc.. dar nici sa-i dau biscuite de la 4 luni parca nu imi vine.. mai lipseste sa-i pun gris in laptele de vaca:))..asa a facut cumnata mea cu fata ei cea mica.. si sa facut... e asa pufoasa:) are 6 luni dar zici ca are 9 luni..
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 22:19
eu i-am dat numai suc de morcovi ca ala de mar nu i-a placut. Biscuiti cam de pe la 5-6luni, banana numai de pe la 6 luni. Mar ras i-am dat si apoi ciorbita de zarzavat cu morcov si cartof si acu mananca cam de toate. Eu gris nici acu nu ii dau k o matusa de a mea a ajuns cu copilul in spital de la gris a facut dezinterie pe la 3-4 luni ca cica a vrut sa il ingrase. Si al meu e un pic grasut cam 11kile si 80-82cm la 11 luni.
Si la noi in tara ii bine si nu are de ce sa plece sa lucreze in strainatate {sotu}. Are firma si am accesat fonduri europene. Numai s-a dus cu masina k a zis sa ii ia cauciucuri din Gemania ca is mai ieftine.
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 22:31
eu dupa capul meu as fi vrut cu supica de morcov sa incep.. dar daca asa a zis doctoritza.. am facut cum a zis ea.. adica no.. nu chiar cum a zis ea... fetei mele ii plac ambele sucuri... daca am pus banana e un piculet mai grosut.. ca am facut intai sucul pe storcator si apoi in blander.. an turnat sucul peste bucatica de banana.. si asa i-am dat.. pe sticla cu gaura mai mare.. sa nu se murdareasca chiar asa... apoi dupa ce se terminase tot mai sugea pe sticla... ii place tare mult
foarte bine ca se descurca al tau in romania, si al meu la fel... noi cel putin credem ca e mai bine pentru o casnicie ca sotii sa nu locuiasca separat timp indelungat.. ce fain ca a-ti putut accesa fonduri europene,, in ce domeniu/?
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 22:45
fabrica de alimente
Eu am lucrat pe fonduri si stiam ce am de facut, dar crede-ma a fost o munca titanica si eu si sotu si cumnatu. Dar am reusit sa il terminam in aproximativ 4 luni, ceea ce firmele de consultanta fac cam in 2 ani.
Foarte bine ca va descurcati, nici eu nu sunt de acord ca sotii sa stea despartiti mult timp.
Eu i-am dat suculetzul cu lingurita sa il invat cu linguritza, dar tot se murdarea...
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 22:52
si eu la nceput.. in prima saptamana..ca asa banuiesc ca ai facut si tu.. in prima zi o linguritza.. a doua zi doua si tot asa.. dar cand deja era mai multe linguritze.. de se facuse 20,30 de mililitri.. am pus in sticla ca e mai simplu...
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 23:20
vio mai vb.. ca merg sa ma culc.. ca azi a fost mai ciudat cu ora schimbata.. plus ca am fost azi si la biserica de 2 ori.. asa ca is obosita.. al meu a si plecat la somnic ca desi incepe saptamana mare.. tot mai e de lucru pana in vinerea mare.. si dupa pasti ne mutam la casa si satamana asta mai are de aranjat pe acolo plus la clienti.. asa ca se pune sa doarma cat mai repede.. merg si eu ca deja ma ustura ochi de ecran.. mai vb maine si in zilele urmatoare... te pup.. noapte buna si vise placute
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 23:25
buna fetele.
Felicitari Nicol !! Sa ai parte de un baietel sanatos si necolicos. Te asteptam cu mai multe povesti,sa ne spui cum e in noua ipostaza,aceea de mamica.

Adryaana cine ti-a pus de la ce varsta sa-i dai copilasului? doctorita de fam sau pediatra? Chiar daca e mai greu,e bine sa dai cu lingurita,nu cu biberonul.Iar biscuiti de la varsta asta,e prea mult.Adica bunica dadea fasole la 2 sapt si traim,dar asta nu inseamna ca si noi tre sa facem ca bunica. Nu te superi pe mn dar asistenta aia nu e intreaga la cap. Fiecare face cum crede ca e mai bine pt copilul ei,dar totusi daca avem atata informatie,de ce sa nu alegem ce ar fi mai bine pt copii nostrii,de ce sa ne grabim?
bau
Postat pe 28 Martie 2010 23:28
Adryaana noapte buna.

Vio ce mai faci?
bau
Postat pe 28 Martie 2010 23:29
Buna seara fetelor. ce faceti?
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:31
sal bau, cum stai cu raceala?
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:32
buna aly_fab .f rau fac. is varza
bau
Postat pe 28 Martie 2010 23:34
bau, de acord cu tine. mai bine sa i dai cu lingurita, mai incolo cu biberonul. eu as incepe diversificarea cu supica de radacinoase, suc de merem morcovi, dar banana si biscuitii sa mai astepte. banana este greu digerabila de stomacelul lui bebe...
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:36
tu cum te mai simti?
Ce mai fac baieteii?
bau
Postat pe 28 Martie 2010 23:36
bau si eu la fel....ma seaca raceala asta nu am vlaga...si chef de nimic...hai ca-ti dau un ceai cu lamaie.
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:37
doctoritza de familie care e pediatra..
bine inteles ca nu ii dau biscuiti.. asa a zis dar asta nu inseamna ca o sa ii dau.. ai vazut ca am scris ca nu ii dau asa repede.. nici vorba..mai incolo o sa-i cumpar cereale dar fara gluten.. nu ma grabesc deloc.. chiar nu vreau sa ii stric stomacelul...si sunt multumita de cum ia in greutate... acum la 4 luni are aproape 6 kg si am nascut-o cu 2,5 kg.... oricum daca se putea sa ii dau de la mine... sigur nu ii dadeam nimic in afara de lapte pana la 6 luni..dar asta e... m-am necajit rau atunci dar m-am consolat .. am vazut ca milupa o ajuta si am ramas la el...
asa e.. ai dreptate, tocmai pentur ca am mai citit si eu una alta nu vreau sa ii dau ceea ce am citit eu ca nu ii face bine, indiferent de ce mi-ar spune oricare doctor.. si daca cel mai bun pediatru din arad mi-ar spune de exemplu sa ii dau si biscuite.. nu conteaza de care... doar sa fie romanesti ca sunt proaspeti...cum mi-a spus ea.. tot nu i-as da...
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 23:38
aly_fab de cand va apucati sa va diversificati?
Pai daca ii da cu biberonul v-a fi greu mai tarziu sa-i dea cu lingurita,ca o s-o accepte greu,o sa se enerveze.Vad la mine ca desii l-am invatat cu lingurita,cand ii este f foame nu are rabdare sa-i dau cu lingurita si incepe sa urle,dar eu numai cu lingurita i-am dat,inclusiv sucul de fructe.
bau
Postat pe 28 Martie 2010 23:39
adryaana, ai retetele de la dj_lavi? sunt f bune.
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:39
spor la treaba adryaana. Creste-o cum crezi tu de cuviinta , nu te lua dupa altii.
Sall restul fetelor. Spre uimirea mea al meu bb azi noapte nu s-a mai trezit decat odata, a infulecat o sticla de lapte si a dormit pana dimineata la 8 dupa ceasul vechi.
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 23:41
oooohooo
cand unii pleaca la culcare alti se trezesc?? .. ce multe mamici online dar eu tot plec la nani ca ceilalti membri ai familiei imi fac pofta
noapte buna tuturor, multa sanatate voua si la bebici!
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 23:42
eu cu primul baietel m-am apucat prea devreme cu diversificarea. a fost ok, doar ca ma grabeam sa-i dau sa pape si altceva pentru ca trebuia sa-l intarc, eu trebuia sa plec in anglia, si l-am lasat cu parintii mei pentru o perioada. Acum nu ma mai grabesc cu diversificarea prea tare, ii merge foarte bine cu lapticul de la mine, ma gandeam sa incep poate peste o saptamana cu cateva lingurite de supica, si poate suc de mere.

Intrebare fetelor: ce parere aveti de sucul de citrice la bebei?? Cand se poate da?
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:42
Al meu imi ia linguritza.
Ii ies acum maselutele de jos si azi toata ziua a vrut numai in brate, daca il puneam jos striga iei, dar vad ca acum doarme nu s-a trezit deloc pana acum si l-am culcat la 9.
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 23:43
adryana, daca nu ai carticelel electronice ti le pot trimite eu.
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:43
Aly_fab provoaca diaree sucul de citrice si acid in stomac, eu numai de la 6 luni i l-am dat dar nu l-a prea baut, dar acum bea de portocale amestecat cu morcov cam 100-150ml/zi
viobregar
Postat pe 28 Martie 2010 23:44
vio, cati dintisori are cel mic pana in prezent/
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:45
Ma bucur adryaana ca gandesti asa. Din pacate multi pediatrii au ramas cu ce se dadea inainte,cum faceau inainte fara sa incerce sa evolueze. Imi pare rau ca nu ai avut laptic . Tot din cauza pediatrilor multi mamici pierd lapricul,caci cei mai multi pediatrii nush sa te invete cum sa-ti mentii lapticul si daca copilul suge mai des spun ori ca laptele nu e consistent,ori ca nu ai lapte sufiecient,ce e total gresit.Cel mai bun lapte este lapticul de mama,consistenta lui se modifica in functie de nevoile lu bbe,varsta lui si in functie cu ce mananca mamica.
La laptele praf cel mai devreme se incepea la 4 luni diversificarea,dar in ziua de azi cele mai multe mamici incep la 6 luni fie ca ii alimenteaza pe bebelusi la san ,fie lapte praf ,deoarece stomacelul bebelusului nu este format inainte de 6 luni si putem sa-i facem rau.
De la 4 luni acum o sa ai si cereale pt el fara gluten,asa ca stai linistita.

Al meu are 8 luni si nu i-am dat biscuiti,deci biscuitii nu sunt ceva ce trebuie neaparat bebelu sa pape.
bau
Postat pe 28 Martie 2010 23:46
vio, ai dreptate...citricele sunt acide.. e tare greu cand le ies dintii, poate fi foarte dureros...si pot avea nopti albe..
aly_fab
Postat pe 28 Martie 2010 23:47
aly_fab la care te referi? la retetele alea.. ce ni le trimitea o mamica la cerere pe alt subiect de discutie asai? si inca o carte scanata cu activitati saptamanale pentru copii,asai? le am... dar mai astept o vreme.. sa se obijnuiasca cu suculetul.. apoi o sa ii fac supitza de morcov.. vedem noi cum papam apoi...sa speram ca nu facem figuri desi a mea e tare smechera de pe acuma... seamana cu taicasau
adryaana
Postat pe 28 Martie 2010 23:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Caut sot/soata! 31 De la: Axl_R 29 Septembrie 2015 21:10
VAND SCAUN DE MASA 4 De la: lara 14 Februarie 2009 17:21
Infacol Bucuresti 35ron/flacon 1 De la: INFACOL 19 Iunie 2009 21:45
funny 37 De la: office_salinasusesi_ro 4 Ianuarie 2010 16:25
Lenjerii de pat din bumbac 100% 8 De la: leiiana 15 Decembrie 2009 09:42
Setari Cookie-uri