la noi ploua fetelor,si aveam in plan sa iesim afara dar....nu tine cu mine vremea asta | ||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 11:52 |
||
---|---|---|
tusi oli... suntem vecine .. | ||
adryaana Postat pe 29 Martie 2010 11:53 |
||
se mai intampla. vin si eu daca e cald si soare la voi. aduc o sticla de cola,un pachet de cafea.. ma primesti? | ||
|
||
gaby8101 Postat pe 29 Martie 2010 11:53 |
||
gabi tu de unde esti? | ||
adryaana Postat pe 29 Martie 2010 11:55 |
||
sunt din constanta.la noi ploua.este deprimant.nu imi place.ma trage la leneveala.. | ||
gaby8101 Postat pe 29 Martie 2010 11:58 |
||
Adryaana sincera sa fiu eu nu mi-am crescut fata dupa carti si dupa ce zicea doctorita am crescut-o cum ne-a crescut mama pe noi si de a crescut 4 copii. acum 13 ani cand am nascut-o pe d-soara mea a avut la nastere 3.350 gr. am iesit cu ea din spital cu 3.150 gr, de supt nu a prea supt si a mancat lapte praf pana cand nu l-a mai vrut atunci am trecut pe lapte de vaca si ce lapte cu 4,2 grasime bineneteles in combinatie cu ceai ca era foarte gras si d-soara mea a pus un kg intr-o luna ca sa minunat si doctorita de ea. Apoi de la 3 luni am trecut-o pe mancare chiar in ziua botezului a mancat spanac gatit asa cum trebuie si nu a patit nimic din contra a crescut la inaltime este cat mine. o zi faina tusi_Oli |
||
tusi_Oli Postat pe 29 Martie 2010 11:59 |
||
da suntem vecine unde anume stai in arad si eu m-am nascut in arad |
||
tusi_Oli Postat pe 29 Martie 2010 12:01 |
||
si eu sunt de conceptia sa nu cresti copilul dupa carte ca nu vei avea asa mari rezultate.sa ne gandim cum ne-au crescut pe noi parintii nostrii si nu am avut nici un bai si nici asa bolnaviciosi ca,copii de acum. e drept ca era alimentatia mult mjai sanatoasa dar traim timpurile astea jalnice |
||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:02 |
||
nici eu nu am crescut-o chiar ca la carte pe fiica mea.bine ca nu m-am apucat sa ii dau carne de porc sau mai stiu eu ce la 6 luni cum am citit pe aici sau ciorba la 2 luni...conform schemei date de pediatru si acum la 2,5 anisori printesa mea mananca de toate si ca si greutate are 15 kg.e chiar ok. | ||
gaby8101 Postat pe 29 Martie 2010 12:09 |
||
Da ai dreptate sunt alte timpuri, dar daca ai ceva neamuri sau chiar parinti la tara este super ok ca de... lapte , oua , carne de pui, verdeturi si tot ce mai este prin gradina atunic profita la maxim si copilul trebuie invatat cu de toate fara obiectii trebuie sa guste din toate caci altfel va deveni un mofturos. Imi aduc aminte cand eram copil cum mancam paine neagra cu untura condimentata cu sare si boia dulce sau vegeta painea neagra avea un gust asa de bun cand era proaspata |
||
tusi_Oli Postat pe 29 Martie 2010 12:10 |
||
Nici eu nu mi-am crescut copilul dupa carte,dar nici cum ne-o crescut mama si bunica pe noi ,pt ca e o diferenta de la copil la copil. O fata de la sat de exemplu,are copilul de 6 luni acum,i-a dat sa manace orice de la 2 luni,orice mananca ei,ii mesteca in gura la ea si ii da copilului,inclusiv pizza ,inclusiv orice. Are lapte dar ii da si laptede vaca pe langa de la o luna.Nu are nimic copilu,e sanatos. eu mi-am crescut copilu avand grija sa nu-i dau orice,fiecare aliment introdus la cel putin 3 zile si mi-a facut copilu alergie la diverse alimente si dureri de stomac si diaree. Am inceput diversificarea de la 5 luni,dar cu cate-o lingurita de suc de mar pe zi si tot asa progresiv.Copilul meu e mai sensibil,ce se intampla daca faceam si eu ca fata despre care am povestit mai sus? |
||
bau Postat pe 29 Martie 2010 12:16 |
||
pai da a dreptate tusi-oli mancam de toate atunci nu se tinea cont nici de greutate si nici ce anuime mancam,important era sa mancam si sanatosi sa fim nici eu nu sunt de acord in ziua de azi cu ciorba la 2 luni sau mancare grasa la o varsta frageda,nu mai avem alimentatia care era acum cativa ani.si eu tot dupa schema pediatrei l-am alimentat si acum la 1 an si 5 luni mananca de toate si are 11 kg. |
||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:16 |
||
da mony sunt cazuri si cazuri si depinde de la organism la organism automat ca nu toti sunt la fel,nu seamana floare cu floare dar copil cu copil automat ca nu poti sa faci ca ea sau ca alta mamica. doar ca incet incet trebuiesc invatati xcu de toate ca mai tarziua sa nu faca mofturi la nimic.tot ce trebuie facut este prepararea cat mai sanatoasa a mancarii lui bebe. |
||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:18 |
||
tocmai ca eu vreau sa-l invat sa manance mancare cat mai sanatoasa.Mai tarziu daca e sa faca mofturi v-a face orice i-ai da acum. Mie mama mi-a dat sa manc orice,bunicii la fel.Mai ales cand taiau porcu,ne dadeau toate minunile care se fac la taierea porcului si mancam.Cat am fost micuti am acceptat orice.Acum nu suport orice mancare.Cum am mai crescut mai marisori nu mai suportam carnea,decat carnea de pui(piept de pui) si pestele.Deci degeaba s-a chinuit toata lumea sa ne invete cu orice. |
||
bau Postat pe 29 Martie 2010 12:25 |
||
nu stiu ca si eu stau si ma gandesc cateodata cum unii care manaca ce scapa pe jos bucata de paine de ex o ridica sufla putin pe ea si o manaca si nu patesc nimik si ai nostrii ca sunt protejati ,incercam sa ii hranim numai cu ce este recomandat pt varsta lor se imbolnavesc mai usor.poate ca ar trebui sa mai inchidem si noi putin ochii sa ne facem ca nu vedem ca a scapat biscuitele pe jos si sa-i lasam sa il ridice si sa il manance.bunica mea imi spune ca sa o las sa ia ce a scapat pe jos ca altfel de unde capata imunitate ca ce si eu am mancat de pe jos cu tarana si nu am mai patit nimic sunt sanatoasa bine merci | ||
gaby8101 Postat pe 29 Martie 2010 12:29 |
||
sti ca este asa fiecare facem mofturi la cate unu doua feluri de mancare,eu spre ex nu suport mazarea nici mirosul si nici sa o vad si mama imi spunea ca ne facea tocana de cartofi cu mazare si mancam d espargeam cat am fost mici iar acum nici sa nu o vad. este normal ca mai avem si mofturi,este inevitabil.eu am fost de conceptia ca nu conteaza ce ii dau copilului sa manance important este sa fie mancare gatita sanatos,nu uleiuri si grasimi,condimente si etc |
||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:29 |
||
pai da gabi asa se spune ca ar fi bine sa facem si noi asa ca asa capata anticorpi si cred ca asa si este.noi ne suiam in pom si luam fructle si asa le mancam nu mai treceam pe la apa cu ele si n uam patit nimic | ||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:31 |
||
stiu ca asa este dar parca tot imi este teama. eu cand eram pustoaica m a urcam in cires si stateam acolo cu orele si mancam cirese fara sa le spal sau sa l e sterg macar, si rosii imi aduc aminte ca luam din gradina si mancam nespalate.umblam in picioarele goale prin tarana. alte vremuri ... | ||
gaby8101 Postat pe 29 Martie 2010 12:34 |
||
da gabi dar sti care e diferenta de atunci si pana acum,atunci nu era atata poluare,nu ereau aruncate atatea chimicale peste fruncte,in ape si peste tot. In ziua de azi tre sa avem grija,ca in loc de anticorpi,pot sa i-a o boala de care sa nu mai scape niciodata | ||
bau Postat pe 29 Martie 2010 12:35 |
||
atunci nu mai era problema de gripa aviara,vaca nebuna, boala aia a porcului ca nu-mi vine acum,incepea parca cu t si multe alte boli,care au aparut in vremurile noastre. | ||
bau Postat pe 29 Martie 2010 12:38 |
||
alte vremuri .exact ce am spus...acum si fructele pe care l e cumparam din piata sunt tratate cu tot felul de substante..exemplu: a vazut ficamea ieri capsuni in piata. hai sa cumparam capsuni..mari frumoase dar fara gust. a mancat una si restul zac in frigider si am dat o caruta de bani pe ele. | ||
gaby8101 Postat pe 29 Martie 2010 12:39 |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 29 Martie 2010 12:40 |
||
saluti salina ce faci? pe aici si tu? |
||
tusi_Oli Postat pe 29 Martie 2010 12:42 |
||
Desi am crescut la sat cu bunicii pana pe la 3-4 anisori si apoi in fiecare vacanta de vara tot la bunici stateam si mancam orice si fructe din pom eu n-am avut niciodata toxoplasmoza,asa ca cat timp am fost gravida o trebuit sa am mare grija ce mananc,pt ca puteam s-o iau de oriunde. Vremurile noastre is tare grele. |
||
bau Postat pe 29 Martie 2010 12:42 |
||
salina nu m-ai lamurit cu ce te-am intrebat | ||
bau Postat pe 29 Martie 2010 12:43 |
||
ooo salina buna ziua ce faci? eu credeam ca esti salin,dar m-ai deceptionat |
||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:44 |
||
Deci fetele cum v-am spus daca aveti neamuri sau parinti la tara nu refuzati nimic din ce au ei prin curte. Eu si acum cand merg la prietena mea la sat undeva aproape de timisoara vin de acolo cu tot felul de chestii nu refuz nimic ( oua, mai o rata, sau un cocos) si acum de pasti merg tot la ea sa facem pastele impreuna ca de acum sunt impreuna pastele catolic si cel ortodox si abia astept sa mananc sunca facuta in casa fiarta cu oua si hrean este un deliciu | ||
tusi_Oli Postat pe 29 Martie 2010 12:48 |
||
eu am la tara dar in maramures deci unde se agata harta in cui,nu am nici o sansa sa ma duc asa des incat sa si vin incarcata,desi odata pe an cand ne ducem nu refuzam nimic stiu cat sunt de sanatoase si bune. | ||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:51 |
||
Nu am avut bunici la tara dar am fost la o matusa cand eram copil si la fel faceam ma cataram in mar un mar de sf. petru galbene si parfumate, in cais nu puteam sa ma urc era prea inalt dar manacam caisele picate pe jos fara nici o treaba ce sa spal fructele si asa aveau aveau un gust dumnezeiesc. Intram in gradina si nu ma opream pana la zmeur de unde abia daca mai ieseam frumoase vremuri ce n-as da sa fiu din nou copil | ||
tusi_Oli Postat pe 29 Martie 2010 12:54 |
||
si eu as mai vrea sa fiu vara de vara la bunici sa mananc capsuni si coacaze tare bune mai erau cine mai avea timp sa le spele ,le devoram asa | ||
anaROBERT Postat pe 29 Martie 2010 12:55 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
vand carut bertoni star roz nou | 1 | De la: margeo99 6 Septembrie 2009 10:13 |
bani castigati cat timp stai acasa cu bebe | 6 | De la: silviu_m74 31 Martie 2009 21:20 |
Ulei de peste - pentru a avea un copil inteligent | 1 | De la: alexandra 23 Octombrie 2009 22:10 |
|
||
sterilizator biberoane pentru microunde | 2 | De la: kidz001589 7 Iulie 2009 13:10 |
www.petrecereadincutie.ro | 1 | De la: Marcellino 17 Februarie 2010 03:09 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural