mamici on line

somnik usor iuliana...
pa pa ionela

mioara eu sunt pe aici.
cory bine ai venit
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:16
din cate stiu eu despre sare si zahar , bebelusi nu au gust deci nu le trebuie neaparat sarat sau dulce dar mai sunt si exceptii, din ce am citit stiu ca nu-i bine sa folosim sare si zahar pana la un an cu toate acestea eu cand ii prepar lui emy papica ii pun si un picut de sare ptr ca altfel nu papa si sincera sa fiu nu stiu de ce are aceasta preferinta deoarece eu pe tot parcursul sarcinii am papat fara sare si chiar cateva luni dupa nastere
cory_emy
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:16
buna bau ! ce face baietelul tau ? e bine dupa vaccin am inteles


in legatura cu mierea am auzit atatea lucruri rele despre ea si bebicii pana in doi ani ca mie una mi-a fost frica sa ii dau desi mama si soacra tot imi zice ca noi asa am crescut
cory_emy
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:18
Deci m-a certat urat cu soacra care se jura ca nu i-a dat tuica,e f ofensata cum putem s-o acuzam de asa ceva,cum putem crede noi asa ceva despre ea.
Are probleme severe
Pai imi spune mie acu vreo 3 zile ca daca il dor dintisorii sai dau cu cata tuica si i-am explicat ca e gel special ca nu se da cu tuica la copii.
Dupa care azi spune :"Cum sa fac eu una ca asta,as fi nebuna sa-i dau cu tuica eu la un copil de 8 luni"
Deci is plina de nervi.
Si tot e ea suparata acum si ofensata.
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:20
ai grija cu tuica ca poate doamne feri sa bea un pic si sa dai de alte prb femeile astea nu ne suc tesc cu sfaturile lor de acum 1000000 de ani
cory_emy
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:26
soacra-mea ma tot bate la cap sa ii dau covrigi din aia tari la a mica ca asa le dadea ea la copii in perioada dintilor cica ii ajuta .......dar daca se inneaca sau isi rupe vreun dinte nu se gandeste .offf
cory_emy
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:27
depinde la ce covrigei se refera soacra ta, sunt unii chiar foarte buni, daca bebe are deja cativa dintisori are voie sa pape, nu ii fac rau.
ane_mary_kidz
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:30
mierea de albine
Ce Este Mierea De Albine?

- Un medicament natural absolut -

Este rezultatul unei munci uriase a stupului, care transforma zaharurile gasite pe florile si pe frunzele plantelor intr-o pasta semilichida, cu o compozitie chimica extrem de complexa. O lingurita de miere contine peste 400 de substante organice, care nu ar putea fi reproduse cu aparatura sofisticata a secolului Xxi. Pe langa apa biologica si zaharuri (fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), mierea mai contine o serie de vitamine, de minerale, de ceruri, de enzime care-i dau o valoare terapeutica uriasa. Pe drept cuvant, putem spune ca mierea este alimentul vietii. Dintre vitamine, cele mai importante sunt cele din complexul B si, in cantitati ceva mai mici, vitaminele C, A, D si K. La randul lor, mineralele, prezente in miere intr-o forma usor asimilabila de catre organismul uman, sunt foarte numeroase, variind in functie de tipul de miere: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adauga cantitati extrem de mici de seleniu, crom si iod. Extrem de important este laptisorul de matca, bogat in hormoni naturali, care favorizeaza regenerarea celulara si normalizarea activitatii unor glande endocrine (gonadele si suprarenalele, in special). Si numaratoarea continua: acizi organici (ajuta in procesul de digestie si asimilare), enzime (stimuleaza procesele de sinteza a vitaminelor in organism, ajuta la metabolismul grasimilor si al proteinelor ori favorizeaza neutralizarea unor toxine). Dar sa vedem la ce foloseste aceasta farmacie din borcanul cu miere.
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:33
are Sunt Proprietatile Medicinale Ale Mierii De Albine?

- Cel mai puternic energizant cunoscut -

In primul rand, mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, care primeste prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele si enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfectios natural, care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii pana la nivelul pielii si al mucoaselor. Acest produs al stupului este si un puternic stimulent al digestiei si al metabolismului, favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism. Nu in ultimul rand mierea este utila in mentinerea echilibrului endocrin, ajutand la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni.
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:34
Principalele Tipuri De Miere

Pe langa efectele generale ale mierii, exista si proprietati particulare ale acesteia, in functie de provenienta sa:

Medicamentul vietii - Mierea De Albine (I)

mierea de mana - este obtinuta de pe frunzele de fag, de frasin si de stejar. Are proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp.

mierea de tei - are aroma cea mai placuta si cea mai puternica dintre toate tipurile de miere. Este recunoscuta drept calmant psihic, somnifer, anafrodiziac.

mierea de floarea-soarelui - este cumva la polul opus fata de cea de tei. Are proprietati tonice psihice si tonice generale, este afrodiziaca, stimuleaza imunitatea.

mierea de salcam - se pastreaza lichida in mod natural, fiind foarte bogata in fructoza. Are, ca si cea de tei, proprietati calmante psihice. Mai este recomandata drept calmant gastric, stimulent pentru activitatea cardiaca.

mierea de brad si de alte conifere - este foarte rara, randamentul de culegere al albinelor fiind mic. Are proprietati exceptionale asupra plamanilor si sistemului respirator, beneficiind de proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, atunci cand este consumata cu tot cu fagure, bronhodilatatoare.
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:34
mierea de zmeura - face parte dintre asa-numitele soiuri de padure. Are o culoare albicioasa, specifica, dupa care poate fi recunoscuta. Regleaza activitatea ovarelor, este reintineritoare, previne aparitia unor afectiuni ca osteoporoza, sclerodermia.

mierea de menta - este culeasa de albine din culturile de menta intinse pe zeci de hectare. Se foloseste ca antitusiv, bronhodilatator, calmant gastric, analgezic, antispastic. Usureaza digestia, combate balonarea.

mierea de trifoi - este obtinuta de albine, atunci cand sunt tinute in pastorala, in preajma lanurilor cultivate cu soiurile furajere ale speciei Trifolium repens. Are o actiune diuretica foarte buna, ajutand la eliminarea apei in exces din tesuturi si, de asemenea, are o actiune estrogena, adica ajuta la fixarea calciului in oase, iar la femei favorizeaza accentuarea caracterelor feminine si are efect intineritor puternic.

mierea de mac - are un efect somnifer, antispastic si anafrodiziac (reduce excitabilitatea sexuala) puternic. Are adesea o nuanta mai inchisa, din cauza ca are in compozitie si mici granule de polen de mac, care este negru la culoare.

mierea poliflora - proprietatile sale difera foarte mult in functie de regiunea din care este recoltata. De exemplu, mierea de la campie are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, spre deosebire de mierea poliflora din regiunile muntoase inalte, la care efectul antiinfectios se adreseaza in special aparatului respirator, iar efectul sedativ este inlocuit cu unul tonic nervos. In general, mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere ca actiune terapeutica, ea ingloband nectarul de la cateva zeci, daca nu sute, de specii de plante medicinale si imprumutand ceva din proprietatile terapeutice ale fiecareia dintre ele.
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:35
Mierea Ca Mijloc De Prevenire A Bolilor


Diabetul - studii recente, facute in mai multe tari ale lumii, arata ca inlocuirea totala a zaharului in alimentatie cu miere duce la o scadere cu 60-70% a ratei aparitiei diabetului. Mai ales in alimentatia copiilor si tinerilor este recomandata folosirea mierii ca unic indulcitor, deoarece ajuta la prevenirea diabetului juvenil, altfel imposibil de vindecat prin mijloacele actuale.

Obezitatea - se recomanda, de asemenea, inlocuirea totala a zaharului cu miere, care nu da aceeasi dependenta ca si zaharicalele obisnuite. Cercetari recente arata ca peste 60% din obezii din intreaga lume sunt, practic, dependenti de zahar si, mai ales, de produsele care il contin (ciocolata, prajituri, sucuri, bomboane, inghetata). La miere, aceasta dependenta nu apare.

Caria dentara - are drept cauza nu doar bacteriile fixate la nivelul smaltului dintilor, ci si anumite tulburari metabolice produse, conform mai multor studii, de catre consumul de zahar. De la aparitia zaharului in alimentatie, in urma cu 200 de ani, rata aparitiei unor boli cum ar fi caria dentara, diabetul, obezitatea a crescut exponential. In prezent, caria dentara este cea mai raspandita boala din lume, 98% din populatia planetei suferind de ea. Daca vreti sa franati fenomenul aparitiei acestei probleme, inlocuiti complet zaharul cu mierea de albine.

Constipatia - se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza care se ia in fiecare zi este de doua lingurite de miere, pe cat posibil lichida si proaspata (obtinuta in anul respectiv).

Medicamentul vietii - Mierea De Albine (I)
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:36
fetele eu va pup ptr moment ca s-a trezit fata!
cory_emy
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:36
Osteoporoza - apare atunci cand in organism nu mai sunt sintetizati suficienti hormoni estrogeni, hormoni care au un rol crucial in fixarea calciului in oase. Toate tipurile de miere contin in cantitati mici laptisor de matca, cea mai bogata substanta naturala in acest tip de hormoni. Asadar, consumul zilnic de miere furnizeaza sistematic organismului acest ajutor hormonal, ajutand la prevenirea acestei boli.

Menopauza prematura - nu poate aparea la femeile care consuma zilnic miere, legume si fructe crude. Aceste alimente sunt un puternic reintineritor, stimuland in mod armonios activitatea ovarelor si intarziind aparitia menopauzei, cu pana la zece ani.

Lipsa de calciu si de magneziu - nu este combatuta direct de miere, care contine totusi cantitati destul de reduse din aceste minerale. In schimb, inlocuirea zaharului cu miere impiedica aparitia carentelor in aceste substante, deoarece spre deosebire de "otrava alba" (cum este denumit zaharul), mierea nu consuma si nu perturba asimilatia acestor doua minerale esentiale.

Tulburarile de crestere si de dezvoltare la copii - pot fi extrem de eficient prevenite prin consumul sistematic de miere de albine si de polen de albine. Ambele produse stimuleaza in mod armonios procesele de crestere si de dezvoltare, atat la nivel fizic, cat si psihic sau mental.
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:37
cory eu niciodata nu ascult sfaturile lu soacramea,din contra o invat ce e bine ce nu e bine,de ce nu e bine,ii explic mai rau ca la un copil mic si de o suta de ori ca uita f repede,probabil cand ii explic eu ma aproba dar nu cred ca asculta ce ii zic.
De aia m-am enervat azi ca dupa i-am explicat azi am gasit copilul ca miroase a tuica si ea categorit neaga si e suparata si crizata,cum pot eu s-o acuz de asa ceva.
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:37
tusi_Oli acum ai si stupi
apropo energizante nu avem voie sa dam la copii deci mierea "e cel mai puternic energizant"
Dar de unde ai luat scrie si ca mierea poate provoca botulism la copii sub 3 ani?
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:39
Cata Miere Trebuie Sa Consumam Zilnic


Copiilor sub un an nu li se administreaza deloc miere de albine, acestia fiind extrem de sensibili la anumite microorganisme care se pot dezvolta in miere - e drept, in cazuri extrem de rare - si care produc boli grave (la care adultii sunt imuni). l Copiilor intre 1 si 3 ani li se administreaza 2-4 lingurite de miere pe zi, iar celor intre 3 si 6 ani li se dau 4-6 lingurite de miere pe zi. l Copiii peste sase ani pot consuma pana la 8 lingurite de miere de albine, adolescentii pana la 15 lingurite de miere (echivalentul a 70 de grame), iar adultii - 20 de lingurite pe zi (echivalentul a 100 g).
FOARTE IMPORTANT PENTRU COPII
O ZI FAINA LA TOATE MAMICILE

tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:39
bau uita-te la ultimul mesaj
nu am stupi dar ma documentez si eu ca sa fiu in tema cu discutiile voastre
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:41
ai vazut tusi_oli cu mierea sub un an
mai cauta informatii,ne sunt de mare folos.Multumim
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:42
am vazut si ma bucur ca ne ajuti f mult si pe noi.
E bine de stiut pt ce e buna
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:43
da am vazut si de aia am scris cu litere mari
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:45
Poate gasesti si pt ce buna tuica
Poate o intereseaza pe soacramea
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:45
cautam si la ce este buna tuica
tusi_Oli
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:46
Buna fetelor. Multumesc pt sfaturi legate de diaree. Am scapat de ea, acum mai avem nasucul infundat si un robinet deschis la nasuc:))))))
Ne chinuim un pic dar trecem noi peste.
De doua zile incerc sa ajung la zi cu ce ati scris voi pana acum dar sincer am lasat-o balta. Ati vorbit prea multe :))))))))
Nicol felicitari pt nastere, sa ai un copil sanatos si sa creasca mare.
Ma bucur ca bebeii vostri sunt mai bine.
Cory ma tot intreb de unde ai atata rabdare. Te felicit sincer si ai toata admiratia mea sa ai al 3 lea copil si la o diferenta mare. Eu una nu stiu daca as putea.
Vio eu m-am gandit sa ii cumpar la fetita mea luna viitoare cand face 1 an o tricicleta. Din aia care se impinge si care are suport pt picioare si se pot detasa mai tarziu sa pedaleze ea singura.
Pitu
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:58
Eu nu stiu daca voi va faceti cumparaturile la real dar eu am fost zilele trecute si sunt ceva reduceri. Am cumparat body-uri cu maneca scurta si tip maiou 3 la 17 lei. Sunt calitate buna si pretul bun.
Pitu
Postat pe 14 Aprilie 2010 16:00
eu intru cind si cind ca nu ma lasa al meu bebic. ma bucur ca ati postat articolul cu mierea, chiar e folositor, nu stiam ca nu ai voie sa dai la bebici pina la 1 an.
chiar e adevarat ca pina la 1 an copiii nu au gust? parca asa ati spus
mioara82
Postat pe 14 Aprilie 2010 16:07
eu una nu prea cred chestia cu gustul. Daca nu ar avea gust ar manca orice le dai dupa parerea mea. Eu asa gandesc.
Dar... avind in vedere ca ei nu mananca orice eu una zic ca au gust si chiar foarte bine dezvoltat.
Mi se pare o exagerare si o aberatie sa spui ca nu au gust. Sincer. Chiar nu vreau sa supar pe nimeni dar am observat la fetita mea si in acelasi timp la copiii prietenelor mele. E aceeasi poveste.
Pitu
Postat pe 14 Aprilie 2010 16:10
mioara au gust dar nu cunosc gustuile,noi ii invatam cu ele.
cum ii invatam asa ii avem.
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 16:14
ei cunosc la inceput doar gustul de lapte ,apoi fiecare aliment cu gustul lui,dar ei nush ce e bun si ce nu,ei doar vor trebuii sa se acomodeze cu gusturile.
bau
Postat pe 14 Aprilie 2010 16:17
bau sa sti ca eu am patit-o cu asta. A mea nu manca nimic din ce ii faceam. Tot scuipa afara. Sa nu iti povestesc cum faceam cand ii bagam mancarica in blender. Ca mie imi venea sa dau afara cand o vedeam cum face.
Am lasat-o balta cu blenderul si am incercat pasat. Aceeasi poveste doar ca nu asa urat. Lua doua trei guri si gata scuipa. Fructe manca orice in rest nimic. Oricew continea fructe manca, in rest nimic. Si eu ma tot plangeam ca nu mannaca. Intr-o duminica am mers la mama la masa si avea supa de pui. Mama a insistat sa ii dau si ei. I-am dat si am inlemnit cand am vazut-o ce bine mananca. A doua zi am mers la un magazin italian si i-am cumparat un fel de taitei speciali pt bebei si i-am facut supica de pui ca pt noi. A mancat 2 boluri. I-am facut ciorbita cu un pic de bulion si manca a mea de numa.
Ca sa o testez i-am mai facut o portie de supa de legume asa simpla si nici vorba....
Acum fiecare copil difera si important este sa fie sanatos si sa se dezvolte bine.
Pitu
Postat pe 14 Aprilie 2010 16:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vand Carucior pentru copii Graco +patut ABC Design +premergator Miniblu 2 De la: madyrizi 26 August 2009 16:17
Hainute pentru copii 1 De la: deea_fancy 24 August 2010 12:37
HAINE GRAVIDUTA 8 De la: mariutza_mea 25 Decembrie 2008 12:40
Mucenici la copii 5 De la: felideni 10 Martie 2009 11:39
vand haine gravida 38-42 si haine bebe 0-6 luni - preturi modice 1 De la: kidz006845 17 Februarie 2010 20:59
Setari Cookie-uri