bau nu te contrazic cu novocalminul ca doctorita care o aveam inainte era un pic cam stresata. Era medic de familie si la copiii se cam stresa. Prefera sa ii dea un antibiotic din prima decat sa fie ceva probleme. Pediatrul la care am mutat-o acum pe Ali e mai relaxat. Stiu ca el merge pe ideea primele 3 zile siropele si picaturi daca este cazul apoi vedem. Asa e mai bine. Eu am patit ca am vrut sa cumpar novocalmin sa il am acasa si farmacista a zis ca nu se da la copii sub 2 ani. Nici nu am mai cumparat ca m-am enervat. Deci sincer nu stiu sigur la ce febra se administreaza novocalminul. Am citit ca ma tot documentez dar am uitat. Stau fffff prost cu memoria si daca nici nu am folosit e si mai grav. :)))) Voi va cumparati revista mamica de azi? Mie imi place tare mult si chiar gasesti chestii bune si utile acolo. O cumpar in fiecare luna si e super. Sper sa se faca bine copilasii vostri anarobert si bau si viobregar sa stii ca fetita mea uneori se trezeste alteori nu. Acum a dormit toata noaptea nici nu a baut lapte de aseara. Ieri in schimb la 5.30 era drepti si cu chef de joaca.Abia am reusit sa o culc la 6.30 si la 8 s-a trezit. Acum e aproape 9 si inca doarme de la 22.30 de aseara. Sper sa doarma bine si al tau. O zi buna si sanatate. |
||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 08:46 |
||
---|---|---|
bau am gasit. Am mers sa caut revista si m-am documentat zice asa: - este ingrijoratoare febra peste 38 la copil mai mic de 3 luni si peste 39.2 la copil peste 3 luni. Pirm ajutor: da-i sa bea multe lichide la temp camerei - nu ceai fierbinte! - infasoara toracele copilului intr-un cearsaf umezit in apa la temp camerei si stors bine! Cand cearsaful sa incalzit repeta operatiunea. La fel de bune sunt si sosetele si batistele umezite in apa si otet puse in picioruse si la incheieturile manutelor. - daca are peste 6 luni ii poti face o baie de scurta durata in apa care sa aiba la inceput 37 grade. Vei raci apa progresiv astfel incat in 4-5 minute sa ajunga la 35 grade - da-i conform prescriptiei de pe ambalaj un medicament antifebril care a contina paracetamol (nurofen, panadol, eferalgan, calpol 3Plus) - la fel de bun este si un supozitor cu algocalmin. Deci in concluzie ai avut dreptate bau numai peste 39 se da algocalmin si viobregar e bien cu comprese. sper sa nu uit ca e usor de dat sfaturi cand nu esti in situatia respectiva |
||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 09:02 |
||
|
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 09:16 |
||
da salina scriu din reviste :))))))) ca ma documentez si eu sa nu vorbesc aiurea. Ca zice lumea ca ma bag si eu in seama ca musca in c....:)))). | ||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 09:32 |
||
la oradea este salina? | ||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 09:33 |
||
fetelor va doresc o zi buna. Plec afara cu terorista mea ca ma termina de picioare si inca nu umbla singura. Azi am avut si eu chef de discutii pe forum dar nimeni nu a vrut sa vorbeasca cu mine. Cred ca sunt "persona non grata" Stiti melodia aia :"Nu, nimeni nu ma vrea..!!" Asta e. Am plecat. Va doresc o zi superba tuturor. Salina chiar vroiam sa stiu daca este in oradea, ca eu auzisem ca ar fi dar nu stiu cat de ok este. |
||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 10:17 |
||
Era o salina, dar era construita intr-un garaj, nu cred ca era prea ok. Dar ma interesez si-ti spun. |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 11:57 |
||
buna fetelor,cineva on-line? lorena05 nu esti persoana non grata,esti de a noastra si ne bucuram cand conversam cu tine,oricine e bine venit aici(aproape oricine ) ,si nu neaparat trebuie sa te documentezi din reviste,din cazuri auzite sau din experienta proprie este suficient cred eu,nu te va eticheta nimeni ca vb prostii. nu-i asa salina? |
||
anaROBERT Postat pe 26 Martie 2010 12:02 |
||
asa este, nu am zis nimic de rau. |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 12:09 |
||
scria cineva ca dupa 2/3 zile de siropele se da antibiotic ca ar exista vreo infectie....corect...dar ce infectie???asa dupa ochi dr. se uita si zice da este infectie si jap antibiotic X mahh un exudat ceva inainte nimic sau doar dam la mila domnului antibiotic dupa ureche????Rosu in gat nu inseamna neaparat infectie=antibiotic.Mai exista si spreay cu propolis medicament natural pentru rosu in gat.... | ||
alinakatt Postat pe 26 Martie 2010 12:34 |
||
sau o salina..... se depun aerosolii pe gat si rezolva problema..... simplu si natural..... |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 12:43 |
||
alinakatt Postat pe 26 Martie 2010 12:45 |
||
grazie, alinakatt | ||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 12:49 |
||
prego signora...adevarul ca e cam naspa gargara cu sare dar si aia face minuni.Clar nu la bb la astia mai mari si copti | ||
alinakatt Postat pe 26 Martie 2010 12:54 |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 12:58 |
||
care-i baiu???? | ||
alinakatt Postat pe 26 Martie 2010 13:20 |
||
anarobert dupa cum am zis imi cumpar lunar revista si acolo iti dau cateva sfaturi utile de prim ajutor. eu zic ca sunt ok ai vazut si tu ca e cu comprese si bai, deci e chiar ok. imi place ca nu te trimite de urgenta la medic. alinakaat ai dreptate cu doctorii si antibioticele dar.... daca asta iti da dupa 3 zile cred ca nu prea ai de ales. Eu am discutat cu un doctor neonatolog la tel cand Alisa avea 6 luni si a facut febra si rosu in gat. El mi-a zis foarte clar ca pt un rosu in gat nu se da antibiotic. Iti dai seama ca am intrerupt automat antibioticul. Dar pana atunci i-am dat cam 3 zile. Si ce sa-ti zic ca doctorita mi-a zis sa ii dau 7 zile antibiotic. Cand am auzit am crezut ca lesin. Si atunci prin cunostinte am ajuns la doctorul asta, e un doctor tanar, e neonatolog la maternitate dar se pricepe. Si mi-a zis ca oricand am nevoie sa il contactez. Deci... sunt linistita. Sper doar sa nu fie nevoie sa il sun. |
||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 14:37 |
||
salina cred ca de asta auzisem si eu in oradea. Sincer eu am cumparat aparat salin in camera ei si e bun. Am simtit diferenta cand am dormit si eu cu ea in camera. Dar sincer salina de la voi e la fel de benefica ca si cea de la praid? | ||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 14:39 |
||
anarobert te rog sa ma crezi ca eu mi-am "stresat" toate prietenele cu copii dupa ce am nascut. Nu am crescut-o dupa carte dar nici nu am ignorat total ce scrie acolo. Adica daca am citit in 10 parti ca un anumit produs este interzis sau mai corect spus nu este indicat pana la varsta de 1 an nu i-am dat. in rest ii dau asa sa mai guste, sa pape, si e ok. Oricum nu e grasa are 10 kg si 10 luni. :) Chiar azi are 10 luni. Eu ii dau lapte praf dar ii dau si lapte milli in timpul zilei - cu fructe, cu biscuiti, ii fac branzica, etc. Laptele praf nu l-am eliminat ca ce e sigur e sigur asa ca ii dau sigur 2 mese de lapte - seara si dimineata si uneori si dupamasa daca nu vrea sa manance ce ii fac. |
||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 14:44 |
||
lorena am mai zis eu ceva su cartile astea...sunt bune dau idei dar sa nu creada lumea ca le si aplicam in totalitate | ||
alinakatt Postat pe 26 Martie 2010 14:48 |
||
corect alina, asa zic si eu. Citesc, intreb si apoi vad eu .... Atata timp cat copilul creste si e sanatos ce mai... carti si restrictii si asta nu, aia nu, pai atunci nu o scot nici afara ca e tare poluat aerul - stai sa vezi ce culege semintele si mucurile de tigara din parc - 1 secunda sa ma uit in alta parte si le analizeaza intre degete --- umblu cu pachetele de servetele umede dupa mine. Auzi oare sunt prea exagerata daca incerc sa vad daca bea cu paiul din alea pt ei ca nu vrea sa bea apa din biberon numai din lingurita sau direct din pahar si se ude pana la pampers. acuma iti dai seama ce bien ar fi sa venim din parc si ude si cu nisip in pampers |
||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 14:54 |
||
Avantajele tratamentului in salina artificiala: - timpul unei sedinte de terapie e mai scurt (50 minute) fata de salina naturala, care e de 3-4 ore (din eficienta nu se pierde deoarece in salinele artificiale care sant realizate corespunzator salinitatea aerului e crescuta cu ajutorul unor aparate, in cazul Salinei SUSESI Timisoara aduse din Germania). - temperatura la noi este de 20-22 grade, fata de 14-16 grade in salinele naturale, ceea ce face sedinta de terapie mai confortabila. - se elimina senzatia de claustrofobie care exista la multe persoane cand intra intr-o salina naturala. - in salina noastra, pe langa salinoterapie (sau haloterapie cum i se mai zice), se mai realizeaza si alte doua forme de terapie, prin sunet (audioterapie) si lumina (chromoterapie), cele doua fiind benefice in plan psihic, pt relaxare si eliminarea stress-ului. Tinand cont ca, chiar daca se numeste salina artificiala, e realizata 100 % din sare naturala (in cazul Salinei SUSESI Timisoara cu sare din M-tii Himalaya si de la Salina Praid), nu prea cunoastem dezavantaje. |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 15:00 |
||
dai sa bea cu ce vrea dar cu atentie...odata si odata tot trebuie sa scape si de biberonul ala doar no suge pana la gradi...scoala... fiemea la un moment dat era fan WC asta e o mai prindeam in flagrant sau nu o limba de acolo tot a baut si nu a crapat |
||
alinakatt Postat pe 26 Martie 2010 15:00 |
||
Si aparatul salin are o anumita eficienta, dar daca intri o data intr-o salina artificiala adevarata (realizata corespunzator, nu dupa ureche), vei realiza diferenta. |
||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 15:04 |
||
Si la Budapesta este o salina de tipul nostru, construita tot cu concernul KoenigsSalz din Germania, daca ai drum pe acolo iti fac rost de adresa. | ||
office_salinasusesi_ro Postat pe 26 Martie 2010 15:07 |
||
exclus Budapesta - ca nu cunosc limba si sigur m-as rataci acolo. Daca e vin la Tm ca oricum e mai aproape dar numai la anul ca eu zic ca e prea mica inca si nu avem probleme. | ||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 15:24 |
||
salina ai putea sa ne spui si noua beneficiile salinei? Ca ma intreba sotul odata,cand i-am spus de aparatul salin, pt ce este? buna fetele. Sa va spunem...n-am folosit antibiotic deloc si nu a mai facut febra deloc.Deci se poate si fara antibiotic.Il pun la pastrare.Asa ca fetele ,sunt buni doctorii dar cateodata suntem mai bune noi |
||
bau Postat pe 26 Martie 2010 15:48 |
||
ma bucur bau ca este mai bine baietelul tau. Vezi ca pe net daca cauti aparat salin scrie destule despre el. Normal ca salina ar putea sa iti zica mai multe dar pana iti raspunde poti sa citesti acolo. | ||
Pitu Postat pe 26 Martie 2010 16:18 |
||
salut fetele. buna bau ce bine ca nu ai folosit antibioticele...si ca nu a mai facut febra. e bine totusi sa le avem in casa, pentru linistea noastra. pup, ma duc sa-mi iau copilu de la gradinita | ||
aly_fab Postat pe 26 Martie 2010 16:22 |
||
Am citit pe net,dar stiu ca sallina stie mai multe si de aceea preferam sa aflu mai multe de la ea. | ||
bau Postat pe 26 Martie 2010 16:22 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
haine ieftine | 2 | De la: amy26 7 Iulie 2009 22:36 |
dermatita atopica | 1 | De la: manuela_ela24 23 Iunie 2010 22:11 |
Administratoarea forumului Babycafe se lupata cu cancerul | 2 | De la: atabeica 27 Septembrie 2008 23:32 |
|
||
Am nevoie de parerea voastra | 229 | De la: garbo_415900 25 Februarie 2016 17:16 |
ce facem cu vaccinul BCG si incurand si urmatoarele... | 4 | De la: ses 4 Mai 2010 00:05 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural