Prima de nastere este un drept prevazut de lege pentru toate mamele, �nsa putine �si exercita acest drept din necunostinta de cauza sau datorita birocratiei. Prima de nastere se acorda o singura data pentru fiecare copil nascut (pentru primii 4 copii) dar care nu a depasit v�rsta de 6 luni. Proaspetele mamici si-au ridicat aceasta prima acordata de primarie?Mai exact as vrea sa stiu in cat timp poti face asta??? | ||
lumini21 Postat pe 25 Februarie 2010 15:45 |
||
---|---|---|
intreaba can te duci sa ii faci certificatul de astere si ti se vor da de la rpimarie toate detaliile | ||
pinicuta Postat pe 25 Februarie 2010 16:16 |
||
in momentul in care te duci la primarie sa ii ridici certificatul de nastere ti se va preciza acolo despre suma pe care va trebui sa te duci sa o ridici evident iti vor trebuii cateva acte nu mai stiu exact cum se cheama parca ''trusou'' | ||
|
||
anaROBERT Postat pe 26 Februarie 2010 00:23 |
||
CUM E CU PRIMA DE NASTERE, DE CE ACTE SUNT NECESARE SI DE UNDE SE PRIMESTE? Sa va creasca mari puisori! |
||
iubirici22 Postat pe 26 Februarie 2010 14:07 |
||
din cate imi amintesc eu buletinul (original si copie) certificatul de nastere al copilului(original si copie)parca asa era acum nu stiu daca sa mai schimbat ceva. | ||
anaROBERT Postat pe 26 Februarie 2010 16:35 |
||
e nevoie de buletine, certificatul copilului si o declaratie k nu ai depus aceasta cerere in alta parte! se acorda 240 ron + 150 trusou ! eu din noiembrie astept dar inca nu am primito |
||
ale_micutza Postat pe 27 Februarie 2010 11:19 |
||
Acte pt trusou : -cerere tip(de la primarie) -certif nastere al copilului(copie+original) -buletinele ambilor parinti(copie+orginal) -un dosar Acte pt prima de nastere(alocatia pt nou nascut): -cere tip(de la primarie) -buletin de indentitate al solicitantei(copie) -certificat nastere(original si copie) al copilului pt care se solicita prima, cat si a celorlalti copii nascuti anterior -Negatie de la Primaria unde a avut loc inregistrearea nou-nascutului(pt cei nascuti in alta localitate) -Negatie de la Primaria de domiciuliu a mamai,daca aceasta are domiciliul in alta loc/judet(daca e cazul) -dupa caz ,orice alt act in original si copie xerox, din care sa rezulte identitatea si calitatea solicitantei: -sentinta de divort -certificat de casatorie -copie certificat de nastere al mamei in cazul in care este necasatorita -copie xerox dupa livretul de familie sau declaratie pe propia raspundere a solicitantei privind rangul copilului nou nascut. -Dosar plic |
||
bau Postat pe 27 Februarie 2010 11:37 |
||
Acte pt obtinerea alocatiei de stat pana la doi ani(ca sa o ai nevoie sa le depui si pe astea): -certif de naster al copilului(original+copie) -buletinul de identitate al unuia dintre parinti -chestionar de informatii, in cazul copiilor nascuti in alta tara -Negatie de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale din judetul de domiciliu,in cazul in care unul dintre parinti are domiciliul in alt judet. -dupa caz orice acte sa dovedeasca identitatea sau calitatea solicitantului(original+copie) -sentinta de divort -hotarare de incredintare a minorului -decizie(dispozitie) de instituire a curatelei sau tutelei -Dosar plic Ps: actele pot sa difere de la un judet la altu. |
||
bau Postat pe 27 Februarie 2010 11:44 |
||
Acte necesare pt negatie in cazul in care s-a nascut in alta localitate : -copie dupa buletin -copie dupa certificatul de nastere al copilului |
||
bau Postat pe 27 Februarie 2010 12:05 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
haine gravida | 6 | De la: garbo_378981 20 Septembrie 2013 20:09 |
pt elanicol | 1 | De la: ricordi31 13 Iulie 2009 16:58 |
Portretul copilului tau | 1 | De la: banateanul 24 Mai 2009 16:06 |
|
||
indemnizatie copil | 1 | De la: matileanca 1 Decembrie 2012 09:55 |
Am descoperit o problema la contract... | 2 | De la: chinabuye 9 Mai 2010 14:15 |
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn