si eu optam pentru cresa, dar mi-e pe zi ce trece tot mai frica cand aud atatea si atatea de la alte mamici...plus ca daca bebe se imbolnaveste, ce ne fecem, ca nu-mi pot lua concediu cand am eu chef si din scurt asa...offfff viata viata | ||
aly_raz Postat pe 18 Mai 2010 11:27 |
||
---|---|---|
hai sa iti zic ceva desre soacre:a mea se dadea mare iubitoare de nora-sa (adica vezi doamne , eu eram al treilea sau copil, bla bla..), si cand am nascut sotul meu disperat a zis sa o chemam pe ea sa ne ajute, ca vezi doamne nu ne-am fi descurcat singuri. nu am fost de acord dar mi-am calcat pe inima si am zis bine, cheam-o (nu de alta dar nu voiam sa ma cert cu el degeaba). deci:situatie: eu tocmai iesisem din maternitate miercuri (evident de duminica pana miercuri am stat in maternitate, deci mancarea lasata in frigider duminica chiar nu m nici nu ar fi avut cum sa reziste pana miercuri-joi). dr a zis ca a doua zi (joi) sa mergem urgent cu bb la spoitalul de copii la un control chirurgical ca va trebui neaparat operat. eu aveam epiziotomie si ma durea ca naiba, de mergeam tinandu-ma de mobila ca un batran. buuuuuuuuuun. vine soacra. sta vreo 2 zile. in masina in drum spre spital nu ma lasa sa tin copilul in brate. cand am plecat de acasa i-am zis sa imi dea copilul ca sunt gata imbracata si vreau sa il iau in brate si ea a zis CA NU MI-L DA< DE CE SA MI-l DEA (m-am umplut de nervi, vedeam negru cu puncte rosii in fata ochilor) . acasa face soacra o ciorbita care tocmai bine se terminase cand ea a plecat acasa la ea. la o saptamana (varsta lui bb) decidem sambata ca duminica a doua zi sa il botezam, dam repde telefoane , chemam mrudele bla bla.. ce creedeti ca le zice soacra alor mei? ca baiatul ei mananaca eugenii, saracu! (adica frigiderul e gol, eu ca o sotie rea nu-i fac bietului om de mancare, si el nu are ce manca, doar nu o fi avand si el un capo, 2 maini 2 picioare si o facultate ca si mine, si apoi el o fi stat in spital pana atunci si ulterior el a umblat in ciuda durerilor cu copilul la chirurg facand poteca zilnic acolo, si sarcul nu avea ce sa manance) cand i-am zis dupa luni de zile a zis ca a vrut sa tina ea copilul in brate ca sa ma ajute (ce ajutor e asta, eu zic ca vrea sa imi tin COPILUL MEU BOLNAVIOR in brate ca plangea! mergeam la spital cu el nu la petrecere!) si 2:ca cica ea nuuuuuuuua zis ca n-are copilul ei ce manca. (adica, daca nu am fost de fata inseamna ca nu stiu ce s-a intamplat si ca ea nu a zis asa ceva, ai mei au mintit ca sa ma faca sa sufar degeaba???????? ) ea fiind aceeasi soacra care le-a zis nasilor nostri de cununie ca EU nu am fost multumita de cum ne-au nasit ei. (pai daca aveam ceva de zic, nu era dreptul meu sa le zic singura, trebuia sa se bage ea in multumirea sau nemultumirea mea?) |
||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 11:29 |
||
stai ca nu am inteles: vrei SA PLATESTI o femeie care BEA sa stea cu copilul tau ? pentru ca CE? du-l iubita la cresa , nici nu pot sa cred ca aud asa ceva | ||
|
||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 11:31 |
||
aly_fab multumim de sfaturi | ||
eu_mino Postat pe 18 Mai 2010 11:34 |
||
pai acum nu prea mai bea, ca are probleme cu ficatul, dar a spart la viata ei si tocmai de aceea vreau sa o platim pentru a nu avea discutii...de aceea v-am intrebat si pe voi, ca sunt in mare dilema. La cresa de stat nu am sanse anul asta, iar la particular ne costa intre 6/8 milioane si ma gandesc ca nu avem nevoie de toate zilele din saptamana...nu stiu ce sa facem |
||
aly_raz Postat pe 18 Mai 2010 11:35 |
||
buna aly eu zic ce este o optiune foarte buna cresa nu cred ca r fi ok sa bagi in seama ce spun alte mamici daca este sa se imbolnaveasca se va imbolnavi si daca sta cu buni si atunci o sa spui ca nu a fost atenta la copil si ca nu avut grija de copil bunica asa ca mai bine la cresa acolo are copii si ii va trece mult mai bine timpul si va socializa cu alti copii cat despre boli trebuie sa le faca costul unei crese de stat este undeva la 120/150 lei pe luna crezi ca bunica va fii mai ieftina? eu zic ca nu |
||
tusi_Oli Postat pe 18 Mai 2010 11:36 |
||
Aly_raz daca e bunica e bine sa sta cu el....dar cand e vorba ca buinica trage la masea cauta o bunica din afara care sa stea cu Razvanel dar macar esti mai linistita si din primavara il dai la cres.Oricum trebuie sa sti ca indiferent ca il dai la toamna sau la primavar tot o sa raceasca asa ca nu lua Bolile care le face la gradi ca pe un criteriu, mai degraba buni +alcool.Cauta o bunic de imprumut | ||
alinakatt Postat pe 18 Mai 2010 11:38 |
||
tusi nu mi-l primeste la stat anul acesta si nici din februarie la anul nu cred ca am sanse si eu oricum vreau sa-l dau cu 2/3 luni inainte de a incepe munca, sa-l pot supraveghea si eu, sa vad cu se acomodeaza...stiti voi. Pe cand acasa, sunt zile cand e taica-su, in weekend sunt eu...ar fi mai ok. | ||
aly_raz Postat pe 18 Mai 2010 11:40 |
||
la cresa ti-l primeste sigur. cresa de stat (e un fel de gradi pt copiii sub 3 ani) | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 11:46 |
||
pai atunci vb lui alina cauta o "bunica" care sa stea cu razvan si poate reusesti din primavara sa-l dai la cresa | ||
tusi_Oli Postat pe 18 Mai 2010 11:47 |
||
pinicuta nu mi-l primeste, poate la voi la Bucuresti, aici nu mai sunt locuri, stiu copii peste 2 ani care stau acasa ca nu au loc...si oricum nu ma incanta prea mult cresele de stat nu mai bea acum, decat de plictiseala si oricum o dezalcolizez inainte multumesc multe fetelor, m-ati pus pe ganduri si mai tare va pupam, o zi placuta! |
||
aly_raz Postat pe 18 Mai 2010 11:50 |
||
atunci cauta o bona de care sa stii ca multi parinti la care a lucrat au fost multumiti de ea. (daca tot ai bani de dat cuiva) | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 11:52 |
||
heloo pinicuta un pupic pt cel mic si unul pt cel din burtica | ||
tusi_Oli Postat pe 18 Mai 2010 11:57 |
||
multumim. pupici si de la noi la toti copilasii si maiales la cei bolnaviori, sa se faca bine si sa iasa la joaca cu noi | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 11:59 |
||
aly-raz , dar parintii tai? | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 12:03 |
||
Fetelor, am si eu o intrebare: Bebe meu 5 luni, a avut ieri scaunul verde inchis. Nu a mancat nimic verde, doar putin mar si putine cereale. Este si cam racit...si am mai observat ca azi dimineata cand i-am schimbat pampersul nu facuse nici pisu..decat foarte putin, asta dupa 12 ore.. Ce credeti ca poate fi?? Ieri ce-i drept din cauza gatului nu prea a avut pofta de mancare. Dar de ce a avut culoarea verde nu inteleg?! |
||
aly_fab Postat pe 18 Mai 2010 12:08 |
||
du-i niste caca la analizat :coprocultura si coprocitograma. artrebui sa iasa la analize daca e ceva. dar sa nu faca pipi?hmmmmmmmmm... pai si lichide bea?ca daca bea si nu face pipi e grav! (bine, monitorizat pe 24 de ore nu pe 2-3 ore ) |
||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 12:12 |
||
sper sa-si revina, poate e deshidratat din cauza racelii. aici e mai complicat cu analizele.....trebuie trimitere de la doctor si asta dureaza pana te programeaza..... |
||
aly_fab Postat pe 18 Mai 2010 12:17 |
||
pai si daca le platesti? adica nu mai astepti pt trimitere:mergi direct la laborator cu ele, dai banii si scapi de bataia de cap. (daca ai bani pt ele:depinde de la lab la lab cat poate sa coste) | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 12:18 |
||
aly_raz eu sunt sigura ca ai gasi femeie si cu cateva ore pe zi si nu zilnic. Poate o cunostinta care sta pe acasa, o bunicuta de-a unui prieten, o prietena, etc. Mai bine asa. Ai fi si tu mai linistita. oricum platesti la cresa pe nr de zile care merge. Incearca varianta de 4 ore pe zi si o duci numai catvea zile pe saptamana. Eu cred ca se poate si asa. Sau cum am zis sa gasesti pe cineva apropiat din cunostintele talein care sa ai incredere sa stea cand ai nevoie. | ||
Pitu Postat pe 18 Mai 2010 12:23 |
||
pinicuta, nu e asa aici... nu exista clinici private pentru asa ceva, totul tine de sitemul lor (NHS) Au clinici private dar pentru altfel de probleme... e mai complicat! Si si daca ar fi privat tot cu trimitere se face de la doctor. | ||
aly_fab Postat pe 18 Mai 2010 12:55 |
||
la noi nu e asa: la spitalul public de copii exista cabinetul PRATA unde se recolteaza analize si unde poti sa duci ce probe vrei , contra cost, fara nici o alta explicatie, si ti se analizeaza. la clinicile private la fel. daca dai banul, ce le pasa lor? | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 12:59 |
||
Aly_fab nici la urgente? ar fi imposibil sa te refuze daca se deshidrateaza trebuie sa-l duci urgent la doctor da-o incolo de programare. Verifica fontanele sa nu fie cazuta, sa bea multe lichide, sa nu se albastreasca in jurul gurii, transpiratii reci...cam asta imi aduc eu aminte la deshidratare altcineva mai vine cu ceva ca nu ami stiu...dar fugi la doctor.Refuza sa te primeasca lipeste-i pampersul pe birou ca nu-i de gluma |
||
alinakatt Postat pe 18 Mai 2010 13:09 |
||
pune-l culcat pe spate si vezi daca burta face multe creturi ca o piele de batran inseamna ca e deshidratat (adica grav). dar caca face moale? sau doar verde si atat? | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 13:11 |
||
al meu cand era deshidratat avea si funduletul ca o piele de batran asa | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 13:12 |
||
exact...Daca ridici de piele si se trage imediat inapoi nu dar daca e lenesa si arata ca pile de batran si face creturi fugi nu mai stai ca ajungi in perfuzii heloo pinicuta merci de complectare |
||
alinakatt Postat pe 18 Mai 2010 13:14 |
||
Aly_fab ce medicamente i-ai dat , ca s-ar putea sa fie de la tratament.Eu acum 2 saptamani i-am dat calpol si a facut pipi mai gros si portocaliu cu niste pietricele.M-am speriat si am mers la urgente iar la analize a zis ca din cauza medicamentului.Multa sanatate | ||
adelafistis Postat pe 18 Mai 2010 13:17 |
||
sau daca ii legi un "garou" de manuta asa ca pentru a-i lua sange, deci mai strans putin (poate fi orice, o sfoara, un elastic, ce vrei tu) si cand i-l scoti ramane mult timp cu urma adanca de la garou inseamna iar ca e deshidratat. daca e deshidratat , cand doarme da din buze ca si cum ar manca ceva , buzele ii sunt uscate (crapate) dar parca se lipesc intre ele si poate sa aiba o dungulita alba pe buze acolo unde se lipeste o buza de alta | ||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 13:17 |
||
adela ma sperii, cred ca daca ii aparea lui andrei asa ceva faceam crize pipi gros cu pietricele?de la calpol?n-am mai auzit, a luat si andrei dar slava domnului nu s-a manifestat in nici un fel ce ati mai facut cu viermisorii? ati mai aflat ceva?erau sa nu mai erau in final? |
||
pinicuta Postat pe 18 Mai 2010 13:19 |
||
Se poate si cum zice Adela, dar cred eu ca ar fi facut imediat dupa reactii, sau medicul ar fi intrbat-o daca a mai luat antibioticul respectiv | ||
alinakatt Postat pe 18 Mai 2010 13:19 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
carticica de retete a lui bebe | 81 | De la: mihasa 16 Mai 2013 09:49 |
boala maxilofaciala | 4 | De la: office_salinasusesi_ro 13 Februarie 2010 17:16 |
mamici nascute in aprilie | 20 | De la: lumini21 7 Aprilie 2010 15:03 |
|
||
Vand carucior solid cu 3 roti, marca Hauck | 4 | De la: chinabuye 9 Mai 2010 14:54 |
iritatii la fundulet | 6 | De la: Lali__Mete 28 Ianuarie 2010 11:30 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural