Mamici cu bebici, cu burtici...ONLINE!

aaa...ii mai daduse medicu' de familie si bixtonim,tot o solutie salina cu concentratie de clorura de sodiu asemanatoare celei intalnite in corpul uman
umezeste mucoasa nazala,indeparteaza mecanic impuritatile si fluidifica secretiile nazale,usurand indepartarea acestora
se administreaza 2 pana la 6 picaturi pe zi in fiecare nara
poate fi utilizat in igiena nazala pe o lunga perioada de timp
dancris
Postat pe 19 Mai 2010 09:37
bixtonim????????? bixtonimul ala care ca si rinofugul creeaza dependenta? bixtonimul imediat desfunda nasul, dar peste cateva ore e bocna la loc, si fara alta doza de bixtonim nu-l mai desfunzi (am avut o raceala si am luat bixtonim -evident de adulti, pt copii o fi altceva )
pinicuta
Postat pe 19 Mai 2010 09:42
si eu stiu ca bixtonim da dependenta. Noi am luat doar apa de mare (nazomer, humex, etc) sau vibrocil - dar asta doar la indicatiile medicului.
Pitu
Postat pe 19 Mai 2010 10:16
nu stiam k da dependenta
dancris
Postat pe 19 Mai 2010 10:23
oricum e nedesfacut ,nu am apucat sa-i dau cu el,i-a trecut cu marymer,cu ala ii dau si acu daca are probleme cu nasucul
dancris
Postat pe 19 Mai 2010 10:25
se zice ca Vibrocilul e unicul care nu ar da dependenta dar din experienta mea personala cu un copil mucos, mucii sunt parte integranta din ea, eu asta am invatat si observat in decurs de 3 ani.Nici o picatura de nas nu-i ok daca se foloseste mai mult de 4 max. 5 zile.Nu isi mai fac efectul si dauneaza sinusurilor.Provoaca(termen medical nu ma pricep) ceva obturatie acolo la nas.Indicat e doar spreyurile ale cu apa marina si curatarea nasului ff bine mai ales in perioada cand sunt raciti .Un nas murdar este egal cu o posibila otita
alinakatt
Postat pe 19 Mai 2010 10:29
Toate le-am folosit mai ales in perioada imediat dupa inceperea anului scolar....tot ce era pic. de nas pt. bb si nu i-au facut nici un bine, din contra cum zicea si pinicuta desfunda pe moment si dupa era din nou bocna
alinakatt
Postat pe 19 Mai 2010 10:32
buna dimineata fetelor
un pupic mare tuturor fetelor de pe forum
un pt toti copii vostrii
va pup tusi_Oli
tusi_Oli
Postat pe 19 Mai 2010 11:09
buna tusi
bine-ai revenit!
dancris
Postat pe 19 Mai 2010 11:43
netza fetelor! multumesc mult tuturor pt sfaturi...noua ne-a dat spay nazal pivalone ,avem si vibrocil...si ne-am mai dat pt raceala zinnat si eurespal...multumim dancris ,si eu sper sa se faca bine repede...akum papa mai rau...mai mult laptic ,ceai si suc,nu prea vrea mancarica solida...
eu_mino
Postat pe 19 Mai 2010 11:59
fetelor...pe 29 mai ii fac botezul lui bb si nu stiu cum se face...tre sa cumpar si eu ceva si daca da ..ce?
dancris
Postat pe 19 Mai 2010 12:25
buna fetele, eu_mino dar pivalone e un antibiotic, asta se recomanda doar atunci cand bebe are nasucul foarte infundat si nu mai faci fata cu celelalte spray-uri. Eu am folosit ser fiziologic, rinonef-t si apoi abia am ajuns sa-i dau si pivalone ca nu mai aveam incotro. Fetele, ca si un sfat, daca vreti sa-i curatati nasucul fara sa apelati la batistuta bebelusului, folositi urmatoarea metoda, eu o stiu de la cineva care a fost internata in spital cu laringita. Deci cu o seringa umpleti narile micutului cu ser fiziologic, apoi cu un prosopel ii astupati repede gurita sa-l fortati sa respire pe nas, deci...curata toti mucii, eu am incercat si m-am speriat de ce-a iesit...e ca si cum el si-ar sufla singurel nasul...doar ca trebuie sa fii tare cand faci asemenea treaba
aly_raz
Postat pe 19 Mai 2010 12:32
Buna dancris, tu nu trebuie sa cumperi nimic, nasa se ocupa de tot
aly_raz
Postat pe 19 Mai 2010 12:35
fetelor,eu cred ca am o problema grava ,robert are 1 an si 7 luni si de ceva vreme vorbeste si repeta tot ca un papagal dupa noi iar probl;ema mea este ca nu mai imi spune mama de cateva saptamani ma striga doar ana si atat si asta nu l-am invatat eu,aude cum ma striga lumea,mama,sotu si repeta si el.

oare ce sa fac,si afara la fel nu ma striga mami cum ma striga de obicei,ma striga numai ana si ma intreaba lumea '' fata da tu nu vrei sa iti spuna mama'' si imi crapa obrazul de rusine cand aud asta.

ce mama si-ar dori ca copilul ei sa ii spun pe nume si nu mama?
anaROBERT
Postat pe 19 Mai 2010 13:10
nu-i grav ana,nu mai plange.
Fi multumita ca nu-i spune altcuiva mami
e o faza,o sa treaca.Chantal ii spunea la tusi moni intr-un timp mami.(sora mea mai mare).Asa ca...nu e grav
chanty
Postat pe 19 Mai 2010 13:22
Ana eu zic sa le spui mamicilor respective sa-si vada de copii lor, (eu mor pe alea care isi lauda odorii ca fac aia, ca fac ailalta, ca al meu vorbeste, ca face la olita ca...bla bla...mai nou ca mananca de toate la 1 an si 3 luni...adica acadele, ciocolata, carne de porc, chiftelute... )nu ai de ce sa te rusinezi, e ceva normal la un copil sa repete tot ce aude dupa cei mari, eu asa am citit, noi nu am ajuns inca la aceasta etapa, insa sigur vom pati la fel. cred ca mamicile cu baitei mai mari te vor sfatui in privinta asta mult mai degajat.

va pup mamici, mergem sa gatim ceva bun, ca m-au provocat fetele!
aly_raz
Postat pe 19 Mai 2010 13:22
nici eu nu suport mamicile care isi lauda odorii am doua vecine aici care isi cred copii supra naturali,si le da mancare numai la borcanase din comodittea sa gateasca si mereu le spun ca eu am avut copil ca al lor si le cunosc etapele asa ca lauda la mine nu merge dar oricum nu ma intereseaza ce fac altii copii,pe mine ma intereseaza strict de al meu.

da chanty ai dreptate el nu spune mama la nimeni,spune mamaia lui mama si lui soacramea atat dar ma deranjeza ca a uitat sa mai spuna si mami.

spre ex:acum am pus niste cartofi la fiert sa fac salata orientala si ma tot duceam la ei sa vad daca fierb,el de obicei vine dupa mine dar astazi cred ca ii este lene sa ma mai urmeze si ma striga incontinuu ca sa vada ca sunt in casa si ma striga numai ana

oare cat o sa mai dureze asta?
anaROBERT
Postat pe 19 Mai 2010 13:27
Mornin'!
Ce gatesti aly? O idee? Ar fi binevenita o salata ceva... ;) dupa clatitele alea ...

Ana, relax... si Calin imi spunea pe nume si imi placea, dar ce ma durea mai tare, era ca spunea tati in parc la toti tipii care il bagau in seama. Dar a trecut si asta, ca a crescut si intelege acum cine e tati. Si eu am redevenit "mami". Deci e ceva trecator. Daca vrei sa nu iti fie rusine (desi nu vad motiv), ai putea sa te comporti ca si cum nu te deranjeaza si va ajunge sa nu te mai deranjeze pe bune ;)

Succes!

P.S. Eu nu vad nimic rau in a-ti lauda copilul. Daca nu o faci la modul comparativ, nu inseamna ca esti rautacioasa, ci doar ca esti mandra de copilul tau. De ce te-ar deranja sa vezi o mama mandra de copilul ei? Mi se pare chiar ceva firesc... cine nu e?
ses
Postat pe 19 Mai 2010 13:45
ses, gand la gand cu bucurie
Acum fac salata de telina cu mar preferata noastra
chanty
Postat pe 19 Mai 2010 13:56
Mm.. ce bine suna !! Mi-ai dat o idee de salata de cruditati.. telina, morcov, mar si sa ma mai gandesc ce mai pun...

Mersi chanty! Pup!
ses
Postat pe 19 Mai 2010 14:02
hai sa-ti spun repede cum o fac eu...
2 borcanele de iaurt(mama pune smantana) intr-un castron,adaugi 1telina rasa (pe raz mare)+2 mere rase.Intr-un pahar amesteci putin otet+sare+zahar adaugi la salata si..e gata!E f buna,s-o mananci cu lingura asa goala
chanty
Postat pe 19 Mai 2010 14:08
anarobert, e normal sa nu iti zica mama de vreme ce nimeni nu iti zice mama, tu cand auzi ca unui om toata lumea ii zice gheorghe, tuu ii zici mihai? vorbeste cu cei din jur sa nu iti mai zica pe nume si vei vedea ca nici el nu iti va mai zice. la noi nimeni nu imi zice pe nume. sotul cand vorbeste cu mine (si eu cu el)...chiar si cand suntem singuri, ba chiar si in public cand nu e copilul cu noi... tot mami si tati ne zicem . bunicii tot cu mami si tati ni se adreseaza, doar prietenii ne zic pe nume dar la cat de rar ne vede si cat de putin timp petrecem impreuna (comparativ cu timpul petrecut in familie) nici nu mai conteaza.
pinicuta
Postat pe 19 Mai 2010 14:26
Deja poftesc de nu mai pot, chanty! Cautam acum pe net ce cruditati sa mai pun, dar cred ca fac intai salata ta ca prea suna bine si apoi vedem daca mai iese si a mea
Mersi !!
ses
Postat pe 19 Mai 2010 14:30
eu bag un bruseu cu telemea si ma gandesc la delicatese
heloo fetele!!!
alinakatt
Postat pe 19 Mai 2010 14:35
buna fetelor,am revenit eu am facut salata orientala a iesit ff buna normal a doar eu am facut-o

nu pot impune cuiva sa ma strige intr-un anume fel pinicuta chiar imi este imposibil,vom trece noi si peste asta.
anaROBERT
Postat pe 19 Mai 2010 14:39
ses nu ma deranjeaza ca imi spune pe nume si ca nu imi spume mami,ma deranjeaza intrebarea lor in sine,o pun ca si cum mi-as obliga copilul sa nu imi spuna mama sa imi spuna pe nume si asta chiar ma irita.

cred ca orice closca isi lauda puii si nu neaparat la modul comparativ desi multe o fac si asa,fiecare copil are stiulul lui mai lent sau mai activ,dar ma seaca laudele cum ca:copilul meu face la olita de la 5 luni(dar el nu statea in cur la 5 luni) copilul meu se spala pe dinti de la 8 luni(dar el nici nu are dinti)cum ca copilul meu a invatat teoria relativitatii de la 2 ani(dar el nici nu stie sa citeasca)deci eu pe mamicile astea le vad foarte inventive
anaROBERT
Postat pe 19 Mai 2010 14:44
ana, nu-ti fa griji, asta e doar o faza prin care am trecut si noi...
la fel repeta tot ce auzea si era ca o mica maimutica...si acum il mai striga pe taica-sau dane, in loc de tati, mai ales cand nu ii convine ceva....
si oricum ana, mama pentru el poate fi acelasi lucru, neintentionat. sigur acele persoane care-ti spun treaba asta nu au copii sau vor doar sa te necajeasca.
aly_fab
Postat pe 19 Mai 2010 14:49
eu mai am rabdare sper sa fie trecator,si sa revina la sentimente mai bune sa imi spuna iarasi mami

cee care ma intreaba daca eu imi invat copilul sa imi spuna ana in loc de mama sunt vecinele mele care au trecut de mult de 50 de ani asa ca nu imi mai bat capul doar ca uneori ma irita felul cum modereaza o intrebare
anaROBERT
Postat pe 19 Mai 2010 14:52
ignora!
aly_fab
Postat pe 19 Mai 2010 15:02
ses, hmm.. mi-ai facut pofta cu salata aia!!
hmm.... desi am o stare de letargie totala, nu prea ma vad dand la razatoare.... si cred ca optez pentru ceva semipreparat!!!
aly_fab
Postat pe 19 Mai 2010 15:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
mamici din brasov 6 De la: hainebebecopii 12 Decembrie 2010 21:10
Colaborare, poate va ajuta la venitul lunar 3 De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:26
rinichi cu dublu pielon 14 De la: pinicuta 26 Mai 2010 15:45
INFACOL pt colici 1 De la: kidz001062 13 Septembrie 2009 11:29
bb-ei nascuti in aprilie..la mai mult.... 21 De la: office_salinasusesi_ro 20 Martie 2010 08:50
Setari Cookie-uri