Clau sa vorbesc si eu de contractii.....eu am avut dureri toata sarcina,contractii false si credeam ca s-ar putea sa nu-mi dau seama cand o sa am contractii adevarate de nastere. Eu de 3 zile aveam o durere continua,care le-am mai avut dar ma lasau cu no-spa ce am luat toata sarcina,dar de 3 zile nu ma lasa sub nici o forma si credeam ca o fi contractii,dar totusi am asteptat frumusel acasa.....dupa 3 zile am aflat ce inseamna contractii (nu vreau sa te sperii,cum au spus si fetele ,fiecare sarcina e diferita) ...au inceput regulate din 15 in 15 minute la 5 noaptea, dureri mari de spate si de burta care de abia ma lasau sa respir,cand ma lasa contractia nici nu mai simteam durerea acea continua,era nimica pt mine....si mai apoi tot la intervale mai scurte era contractia....asa ca e bine sa te uiti la ceas,e posibil sa ai contractii false. Ca sa va mai povestesc,ca nu ma pot abtine,acum mi se pare comic.... am plecat dimineata la 6 cu masina din Resita,dupa ce mi s-o rupt o membrana si mi-a curs putina apa....sotu imi spune "sper sa mai stea 2 saptamani piticul in burtica"( eu aveam 36 de saptamani) ...iar eu ii raspund "sper sa stea pana la Timisoara" ..... si pe masina sa vedeti ce puternica eream eu,in loc sa ma incurajeze sotul,il incurajam eu intre contractii "stai linistit ca ma simt bine,nu ma doare nimic"( in gandul meu "nu mai pot de dureri") .... si asa apropae de intrarea in Tm mi s-a rupt toate membranele,i-am umplut toata masina de apa(bine ca are piele ) si cand m-am dat jos din masina l-am vazut galben la fata cand vedea ca mergeam spre usa spitalului si apa curgea dupa mine.....si sa trec peste fazele care m-au enervat....sa ajung in salon si o fata care nascuse se uita ciudat la mine si o intreb de ce....si-mi spune "vai fata,dar tu nu tipi?, esti asa cuminte,pai eu astanoapte m-a auzit tot spitalul".....mie imi era rusine sa tip,asa ca incercam sa fiu forte.... Va si ma scuzati daca v-am plictisit dar imi amintesc cu drag experienta....e mult mai lunga dar am fost destul offtopic. |
||
bau Postat pe 25 Mai 2010 13:50 |
||
---|---|---|
Laura27..nu ma infometez...in niciun caz pt k bb papa la san vreau sa stiu ce sa mananc eu sa slabesc dar nici sa nu-l afecteze pe bb la burtica sper sa intelegi ce vreau sa zic ma cam batut soarele in cap |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 13:57 |
||
offf dar tare urat am scris,multe greseli...ma sczati ...m-a luat valul,sper sa intelegeti ceva | ||
|
||
bau Postat pe 25 Mai 2010 13:59 |
||
asa eram si eu, nu stiam ce sa mananc ca sa nu pun pe mine prea mult dar nici sa afetcetze alaptatul, am lasat-o balta pana ce am terminat cu tzatza, si mai incolo, acum mananc ceva mai putin ca de obicei :), dulciuri mai putine, dar cu fetele de pe aici si cu retele lor nu stiu daca pot sa rezist... nu ma abtin chhiar de la toate, dar mai cu masura asa | ||
Laura_M Postat pe 25 Mai 2010 14:01 |
||
eu mananc supa sau ciorba i fiecare zi dar nu prea le mai suport..mi-sa urat de atata zeama...inainte nu mancam deloc dar acu deh...trebe lapte | ||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 14:04 |
||
bau...am inteles ce ai scris:) ce sa intamplat mai departe? povesteste! eu sunt dispusa sa citesc:) |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 14:08 |
||
Ba, eu am tipat de ce sa ma abtin? Mony hai ca esti tare...iti era rusine esti crezi??? mie numai de rusine nu imi mai ardea Mai si dormeam intre contractii cu sforaituri si cand ma apucau din nou unicul gand era sa o scoata afara din mine Acum rad si mi se par asa amuzant dar atunci |
||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:10 |
||
bau, ce scumpa esti, ca iti era rusine sa tipi mie mi-a facut epidurala si in timpul travaliului n-am simtit mare luru (asa, ca la ciclu, poate chiar mai usor), in schimb cand a iesit copilul am urlat cat am putut, si ma certau asistentele ca nu am voie sa tip ca am anestezie dar sincer, ma durea undeva de interdictiile lor, mie mi-era mai bine daca tipam, asa ca am tipat (doar am nascut un baietel de 4 kile 200, eu avand 1.57 si cred ca ajunsesem undeva la 75 de kile sau chiar mai mult, deci nici nu imi imaginez unde a incaput sa stea in burta la mine si mai ales pe unde a incaput sa iasa | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 14:10 |
||
si ai avut epidurala inchipuie-ti fara ce dureri sunt hai Pinicuta ai toate sansele sa probezi nasterea fara anestezie ce zici? |
||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:14 |
||
sa va spun si dc am nascut eu usor... eu am fost la munca pana pe la 8 luni jumate am avut o munca solicitanta toata ziua in picioare....acu eram aici ,acu eram acolo conteaza foarte mult miscarea |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 14:18 |
||
asa mi-au zis si mie la spital sa nu tip, sa nu ma iau dupa celelalte mamici, ca nu e dracul atat de negru, bineinteles ca toate tipau dar nu stiu ce sunt alea contractii, bebe s-a intors si nu am mai avut timp de altceva si am nascut prin cezariana | ||
Laura_M Postat pe 25 Mai 2010 14:20 |
||
nasterea fara anestezie, alina? eu ma gandeam sa probez cezariana | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 14:21 |
||
La fel si eu am fost la munca ...mai exact pana in ultima zi..adica m-am dus direct la spital sa nasc si tot ma durut de zici ca ma spinteca cineva. Acum nu mi se pare asa tragic, doar ca atunci eram si speriata...habar nu aveam ce urmeaza si oricat am intrebat in stanga si in dreapta teoria nu se compara cu practica |
||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:22 |
||
la prima nastere nu eram speriata ca nu aveam de ce: nu stiam cum va fi. dar acuma stiu si mi-e fricaaaaaaaa dar trecem noi si peste asta | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 14:23 |
||
ehehe cezariana deja vorbim de lucruri usoare...dupa vine partea mai delicata dar trece si asta... Acum saptamana asta a nascut prietena mea prin cezariana si deja se ridica singura. Noi doua acum 3 ani am nascut in aceasi zi cu acelasi doctor la diferenta de jumate de ora...saracu doctor ne tot zicea:Vati vorbit!!!eu am fost mai grabita cu cateva zile si ne-am nimerit la o ieseala |
||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:25 |
||
Eu nu stiu despre ce durerile nasterii vorbiti, ca pe mine, in afara de contractii, nu am mai simtit nici o durere. Cred ca am mai spus undeva ca singurele lacrimi au fost de emotie si am nascut natural, fara epidurala, un bebe de 4.200 kg. Si la al doilea, cand va fi sa fie... nu cred ca imi fa vi frica |
||
ses Postat pe 25 Mai 2010 14:26 |
||
asa pinicuta..be strong | ||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 14:26 |
||
mame eroine ce sa mai... andreiu al meu la 2.700, sunteti tari fetele | ||
Laura_M Postat pe 25 Mai 2010 14:27 |
||
daca ar fi vorba de al 2 bb la fel aleg, calea naturala macar stiu ce si cum ....deci nu mai este un puzzle Imi aduc aminte ca veneau asistentele sau moase cum le-or zice si ma intrebau:cum nasti?Pe jos? eu ma gandeam cum adica pe jos astea-s creizi |
||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:31 |
||
pinicuta si eu am nascut cu epidurala,dar mi-a pus anestezia dupa 6 ore de travaliu,asa ca totusi am cam simtit durerile,plus ca efectul anesteziei mai disparea,anestezista nu venea la timp....dar a fost f bine ca am avut epidurala hai ca pove de cand am ajuns in tm : Intr-un finel dupa vreo 20 min vine o asistenta imbufnata ca a fost deranjata ,ia un dosar si incepe sa ma intrebe una alta despre mine ,ea stand jos si eu in picioare,fara sa ma controleze fara nimic�..imi venea so bat la ce dureri aveam�..peste inca 20 de min vine si un doctor care ma pune pe capra si cand ma controleaza am zis ca cineva imi rupe totul din mine�..intr-un final ii zic ca am cerclaj,la care imi zice aaaa asta simteam eu nu stiam ce e �..hmmm ? imi ziceam �am ajuns cumva la spitalul de nebuni si nu stiu ?� ,mi-a luat si lama��intre timp au ajuns si parintii mei care au venit din partea cealalta a orasului ,le-o luat tot atat cati a luat doct de garda sa vina sa ma controleze�..care mi-au adus bagajul de spital ca-l aveam la ei.Apoi a venit o alta asistenta f de treaba care m-a dus intro alta camera unde sa ma schimb,sa ma pregateasca ,ca nu eream epilata de o saptamana credeam ca nu primesc surprize�.si apoi o frumoasa clisma care m-a tinut la buda ceva timp��mai tarziu am ajuns si eu intrun final intrun salon ,unde mai ereau 2 fete�..care nascusera aseara si una dintre ele zice �ma ce tare esti ca nu tipi ca pe mine aseara ma auzit tot spitalul� Apoi sunt luata sa-mi taie firul deoarece nu ma puteam dilata cu el ca doar de aia era pus acolo�.dar asta fiind alta �bucurie� �..cat o stat ala si s-o chinuit sa-l taie am zis ca-l tai eu pe el si apoi sa vada daca n-a pierdut nimic din el��si ca sa fie totul complet dupa ce a terminat treaba si-a dat jos manusile si le-a aruncat la care a inceput asistenta sa urle ca sa nu mai arunce manusile ca nu au manusi ��am ramas incremenita, mi-am zis �eu chiar am ajuns unde trebuie sau asta nu e spitalul odobescu ala despre care mi se spunea at de curat e si de igienic�. Apoi o venit si o docorita rezidenta draguta la mine care a pus in sfarsit sa vada bataile inimii lu baietelul meu si sa vada cat de dese am contractiile�dupa ce-o vazut ca totul e in ordine venea destul de des la mine sa vada dilatatia�..cand a vazut ca am ajuns la 5 imi zice razand �vrei sa-ti fac de 6� ��am zis �nu mersi� , dupa ce ca aveam durerile contractiilor ,mai aveam si durerile controalelor,mai imi trebuia si asta��Intr-un final a ajuns si doctorul meu care de abia asteptam sa-l vad deoarece in el aveam toata increderea, m-a controlat mi-a zis ca totul e ok am 6 dilatatie ,la care eu i-am zis �vreau epidurala��si el �esti sigura��am zis �da,numai pot��..atunci a cautat epidurala si a venit repede o asistenta la mine de mi-a pus fluturasul de perfuzie,m-o luat in sala cealalta sa-mi bage acul de epidurala in coloana si mi-a zis sa nu ma misc �la care repede eu de frica ii zic �dar cand vine contractie ce fac ?� si ea a zis �imi zici��..asa ac numai ce incepea ea sa pregateasac ca eu ziceam �vineeeee��intr-un final a pus epidurala si totul bine si ok�inafatra ca imi era f frig si tremuram totul era super ok�.mai ales ca baietelul meu era alaturi de mine dand din manute si picioruse�stiam ca e bine�..pe la 12 aveam dilatatie 7jum , avenit anestezista la mine sa vada cum ma simt si cum imi cam trecuse efectul epiduralei mai mi-a facut putin�...si asteptam ,o fata intre timp se mutase in alt salon asa ca eu vorbeam cu fata care o mai ramas�.. In sala de nasteri se auzea o fata care se chinuia de juma de ora si iar m-am ingrozit gandindu-ma ca si eu o sa trec prin asta. Mai tarziu a venit doctorasu meu la mine si imi zice ca am 9 jum si ca in 10 min o sa nasc�..si moasa imi spune ca daca simt vreo presiune sa o chem�..m-am uitat la ea ciudat in gandul meu zicand �ce-o fi aia presiune ?� si �cum o soc hem eu daca n-am coie sa ma ridic din pat ?� N-o trecut un minut ca simt ceva ciudat�plus ca incepusem sa simt si durereile un pic�.si o intreb pe colega de suferinta�.. �presiune inseamna cum iti vine la treaba mare ?� la care ea rade si imi zice ca da. Ok deci am presiune sa o anunt pe asistenta dar cum�o inceput sa strige cealalta fata dupa ea�.o venit mi-a cracanat picioarele�asta fiind la 13 :45�.si mi-a zis sa imping la contractii�asa am si facut�.a trimis o asistenta sa aduca si pe restu lumii�si intr-un minut cand a fost langa mine ia vazut acpu lu al mic�.s-a speriat si mi-a zis sa nu mai imping �m-o luat repede m-o pus pe capra�a venit asistenta care mi-a dat cu nush gel maroniu parca ��doctoru s-a pus pe pozitie intre timp m-a taiat�..moasa langa mine sa ma ajute in caz de ceva�..dotorita rezidenta si ea la o masa�a venit repede si pediatra�� totul era pregati pt MAREA VENIRE... ��.asa ca doctorul mi-a spus sa imping �imping la care si moasa era cu mana pe burta mea sa ajute cred�.si cand am crezut ca tre sa iau pauza cum am vazut eu prin filme :::)) doct imi zice ca sa imping in continuare ca vine�si in sec urm era la el in brate�..si l-a pus pe masa si eu ma uitam la el cat de dulce si frumos e si nu-mi venea sa cred�.la care zice doctorul�asta da nastere ca in filme la 13 :50 a venit baietelul meu pe lume�.il intreb pe doctor de ce nu plange ca ma asteptam sa tipe sa fac urat,dar dupa ce ia taiat cordonul ombilical si l-a luat in brate a inceput sa planga si el�eream cea mai fericita mamica��era atat de dulce si frumos,nu-mi vinea sa cred ca este adevarat�.in sfarsit imi vedeam minunea mea�� Apoi l-au luat de langa mine,m-au intrbat numele sa-l puna pe bratari dar nu mai stiam nici cum ma cheama�..am aflat ca avea 2640g si ca este un baietel sanatos�..cel mai mult o durat pana m-a cusut�.ca il intrebam pe doctor mai este,ca deja simteam si era destul de nasol.Cand sa ma dau jos de pe capra�asistena ma intreaba �poti sa mergi� eu crezandu-ma tare zic �daaaa� �..bine ca m-o luat asistenta de sub brat ca altfel aterizam pe jos�..m-a dus in pat�..si i-am cerut apa,mi-a zis ca nu prea am voie sa beau apa acum ca vars �.si totusi mia dat putin�.si deci a urmat ce a zis ea,am fugit repede la guvieta la 2 pasi de pat �la care a venit repede asistenta ca nam voie sa ma dau jos din pat sa nu lesin si o zis ca nui problema daca dau pe jos,ca eu nam vrut sa fac mizerie . L-am sunat pe sotul meu si i-am spus ca avem un baietel,nu ia venit sa creadaca asa de repedea venit baietelul nostru pe lume,nu mai putea de fericire. Au venit parintii mei la mine,le-am zis sa mearga sus sa-i faca poza��zis si facut�.. Durerile au inceput iar cele de la taietura asa ca a venit asistenta la mine si mia facut iar calmant���dupa o ora aveam febra ,au venit doctorii sa vada ce am si nu stiau ce se intampla cu mine��. Mai tarziu m-a intrebat asistenta cum ma simt daca vreau sa merg in salon�am zis da,mai ales ca stiam ca o sa fiu ma aproape de puiul meu��.am ajuns cu greu la etajul 2 asistestenta mergea cu frica sa nu lesin si pana la urma am ajuns si in salon.Dupa o nici o ora de cand eream in salon�am vrut neaparat sa-mi tin puiul in brate asa ca m-am dus in locul unde ereau tinuti bebei si l-am luat in brate si ma minunam de comoara mea,n-am stat mult ca m-o luat cu ameteli si m-am dus repejor inapoi in pat. |
||
bau Postat pe 25 Mai 2010 14:32 |
||
a mea a avut 3.750 | ||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:32 |
||
ei, nu o sa fac cezariana, cred ca la cezariana e si mai rau inca: taietura, refacere, timp de vindecare..nu stiu daca vom avea luxul sa stam in pat (cu primul copilas a doua zi dupa ce am plecat din maternitate a trebuie sa alerg prin spitale, si asistentele nu orea asteptau dupa mine, ma cam fugareau ) deci daca nu-s probleme, tot natural cu epidurala voi naste. poate totusi a doua oara o sa fie mai usor (speranta moare ultima, nu? ) |
||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 14:34 |
||
clisma???????????? bau, eu nu numai ca nu am facut clisma, dar m-au lasat sa si mananc si sa beau, au zis ca decat sa imi trebuiasca perfuzie de nemancata, mai bine sa mananc ce vreau eu | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 14:36 |
||
de cusatura nici nu mai zic, am simtit fiecare ac cum intra si cum iesea, sima tot uitam la anestezista si o rugam sa imi spuna ca nu mai e mult, dar ea ce sa zica, na, ca doar mai eraaaaaaaaaa | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 14:40 |
||
CLISMAAAAA!!!! nu te rog nu imi adu aminte si mi-e mi-au clismat dosul minunat Cand am vazut in parte cum atarna un gilette ma gandeam in sinea mea:Ce bine ca m-am epilat... |
||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:42 |
||
da pinicuta.... o trebuit sa trec si prin clisma....si partea nasoala era ca imi zicea sa tin 5 min apa respectiva,dar cum sa pot asa ceva cand venea contractia......logic ca nu am reusit 5 min si baia a fost a mea....dar asa de frica imi era sa nu nasc pe buda si sa nu-mi dau seama |
||
bau Postat pe 25 Mai 2010 14:44 |
||
nu am facut clisma, trebuia sa nasc normal si daca a vazut ca nu-i gaseste capul m-a bagat la cezariana si am scapat de clisma, am putut sa merg mai bine dupa vreo 5 zile, iar pe masa de operatie mai un pic si adormeam dar am zis sa stau treaza ca sa-l vad pe strumful meu va pup fetele, o zi placuta in continuare |
||
Laura_M Postat pe 25 Mai 2010 14:44 |
||
e comic acum cand ne amintim.....dar eu imi mai doresc un bebelas..... si cand ma gandesc sa mai trec odata prin acea etapa.....brrrr ma trec fiori... | ||
bau Postat pe 25 Mai 2010 14:46 |
||
bau...foarte tare povestea ta! | ||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 14:47 |
||
da da da tine 5 minute daca poti....erau cam absurde pretentile asistentelor daca ma gandesc azi | ||
alinakatt Postat pe 25 Mai 2010 14:48 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Vand patut NPU pliabil, plus cadou hainute in stare buna | 4 | De la: erimar 26 Noiembrie 2009 18:16 |
Little Tikes centru sport | 1 | De la: BebeicaShop 22 Ianuarie 2010 22:21 |
vand carut hauck rosu roz/patut roz | 2 | De la: flory_sica 11 Ianuarie 2013 19:03 |
|
||
Vand Marsupiu Chicco Go | 1 | De la: Gly 19 Mai 2010 15:14 |
Vand carucior Chipolino 2in1 | 1 | De la: madili 6 Iunie 2010 23:32 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural