moasa statea in genunchi in fata mea, practic sub scaun si avea si o oglinda si dedesupt era o perna pe care au pus copilul abia iesit pt cateva secunde dupa care mi l-au dat in brate si asa cu el pe piept m-au mutat pe masa unde au facut tot ce mai era de facut. Scaunelul era chiar langa masa asa ca nu a fost o manevra dificila. | ||
corina_dragoi Postat pe 25 Mai 2010 15:34 |
||
---|---|---|
in schimb eu alta intrebare am fata de fete: v-a pus sonda urinara? v-a apasat pe burta pana ati facut pipi fara sonda? (imediat dupa ce ati nascut): de ce trebuia sa fac neaparat atuncea pipi (pt ca sa nu trebuiasca sa ma ridic din pat sa merg la baie mai tarziu sau de ce?) | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 15:35 |
||
eu dupa ce am nascut nu mai voiam decat sa dorm. nustiu cand si cum a iesit bb pt ca durerea mea era constanta si continua (doar l-am auzit pe dr cand a zis ca uite gata), dupa ovreme au venit cu el spalat si infofolit s ami-l arate, dar n-am avut cam nici o reactie, doar am zis ca seamana leit cu cel din ecografie. nu mai voiam decat sa dorm, eram franta (poate si de la anestezie aveam asa o somnolenta) | ||
|
||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 15:37 |
||
sonda nu mi-au pus dar m-au pus sa merg la baie la scurt timp dupa nastere. | ||
corina_dragoi Postat pe 25 Mai 2010 15:39 |
||
mi-e nu mi-a pus nik...nush ce-i aia...cand am zis k-mi vine sa fac pipi mi-a adus plosca ma uitam la ea...doamneee...in asta tre sa fac? tare ciudat mi-se parea chestia aia k plosca |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 15:39 |
||
wow, corina, si sotul tau a asistat la toata manevra asta? stiu si eu persoane care si-au filmat nasterea, dar sincer eu una n-as fi in stare sa ma uit | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 15:39 |
||
sa ma duc la baie imediat dupa nastere pt un pipi amarat? (pai si daca nu-mi venea sa fac?) doamne ! nuuuuuu, m-a apasat moasa pe burta si cica as fi facut (doar ca nu simteam nimic, ele au zis ca fac, eu nu stiu), mi-au pus pansamentul, mi-au schimbat camasa (ca aia era evident plina de sange), i-au cerut sotului meu chiloti si mi i-au pus si gata, in salon cu mine! | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 15:41 |
||
buna ziua fetelor, interesante si educative(pt mine) trairile voastre, dar si ale tale bau, chiar mai aflu si eu cate ceva. Acum ca se apropie si la mine termenul chiar ma trec fiorii si imi este teama. Acum stiu ca sunt cam cicalitoare dar cu banii cum ati facut, ati rezolvat dinainte, atunci , dupa, asta ma cam nedumereste pe mine pt ca nu ma prea pot baza pe sotul meu (e sofer de tir si pe acasa nu prea sta, spre exemplu acum e in spania)si cam toate pica pe mine, plus ca cica trebuie sa le mai dau si sapunuri si prosoape (alea chiar nu stiu cand sa le dau ). Sper sa nu va suparati pe mine ca va intreb atatea dar de la voi stiu pe majoritatea chestiilor utile, ca nu bate realitatea cu ce scrie in carti si chiar sunt putin(mai mult)speriata.Sper ca nu deranjez pe nimeni si sa nu se supere nimeni pe mine. O zi buna sa aveti si o saptamana frumoasa. | ||
clau_strunf Postat pe 25 Mai 2010 15:43 |
||
normal ca a asistat. in pozitia asta sau in alta nu cred ca as fi facut fata fara el acolo. Oricum de unde era el nu se vedea mare lucru Nici eu nu reuseam sa vad ce fac. Dar iti zic ca e f.f.f. comod. E ca si cum ai sta pe wc. Am simtit asa ca la o constipatie |
||
corina_dragoi Postat pe 25 Mai 2010 15:44 |
||
ce sapunuri si prosoape? n-am auzit .... nu mi s-au cerut. daca le trebuie, o sa ti le ceara si le dai cand ti le cer. de bani, nu a fost cazul la mine. stiam ca dr nu primeste , iar in rest... moasei nu i-am dat nimic ca nu stiam cui sa ii dau (se schimbase tura), la asistenta iar nimic (decat vreo 100-2 de mii a dat soptul meu tipei care mi-a pus chilotii), si am mai dat 50.000 la una care facea spalaturile taieturii (dar asta doar asa, ca toate fetele puneau in buzunar la ea dar ea nici nu se uita, puteai sa ii pui si o carte de vizita sau o hartie igienica si tot aia era ) la controlul de 6 saptamani, intrucat dr nostru ne-a ajutat mult, am insistat si i-am dat plicul, i-am zis ca e de la bb si ca daca are ceva de obiectat sa se certe su sotul meu pe hol, ca eu nu vreau sa ne certam si i-am lasat plicul si am plecat |
||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 15:47 |
||
eu nu am avut probleme sa ma ridic si sa merg la baie. cred ca am fost norocoasa ca nu am avut nici un fel de durere dupa, nici cusatura nu m-a deranjat, eram doar un pic obosita dar am mers singura in salon, am fost sa fac un dus, am stattoata ziua cu bebe in camera pana seara la 11 (marco s-a nascut la 9 dimineata) | ||
corina_dragoi Postat pe 25 Mai 2010 15:48 |
||
wow! eu mergeam tinandu-ma de mobila prin casa -bine, asta cand ma intorceam acasa dupa ce cateva ore bune alergam cu copilul prin spital cu niste trebi ) | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 15:49 |
||
cred ca am fost doar norocoasa | ||
corina_dragoi Postat pe 25 Mai 2010 15:52 |
||
fetele va las, ca s-au trezit teroristii ... amandoi odata | ||
corina_dragoi Postat pe 25 Mai 2010 15:54 |
||
eu am avut la mine doua prosoape si doua sapunuri ...cica trebuia sa dau la moasa si la doctora...eu nu am dat..de prosoapele lor nu-mi ardea mie... | ||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 15:58 |
||
SI PT CE PROSOAPE SI SAPUNURI? NOUA NE-AU CERUT DUPA CE S-A NASCT PAMPERSI, ULEI DE CORP, BANEOCIN PUDRA. HAINE NU AU VRUT SA NE LASE SA II DUCEM DELOC. | ||
pinicuta Postat pe 25 Mai 2010 16:00 |
||
salut fetelor! vad ca ati inceput sa va amintiti despre nastere ....vreti sa le pregatiti pe viitoarele mamici ? | ||
cory_emy Postat pe 25 Mai 2010 16:03 |
||
buna cory emi e bine sa-ti mai amintesti prin ce ai trecut |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 16:06 |
||
buna dancris asa este , si mie imi face placere sa imi aduc aminte acele clipe cand dupa toata suferinta stii ca te asteapta ceva minunat si anume copilasul tau ....eu am trait aceasta experienta de trei ori si de fiecare data a fost minunat sa iti intalnesti mogaldeata cu care vb si pe care oiubesti inca de la primele semne de sarcina este o experienta minunata!!! | ||
cory_emy Postat pe 25 Mai 2010 16:09 |
||
buna, fetele! interesante povestile voastre. imi place sa mai citesc si experientele altor mamici. sa va spun si eu cum a fost la mine:in primul rind nu am avut parte nici de clisma, nici sonda ( eu am nascut in londra). contractiile m-au luat noaptea la 3, direct din 4 in 4 minute, de nu stiam ce se intimpla cu mine, tot ziceam ca tb sa ma duc la wc am ajuns la spital pe la 4 jumate, nu vroiau sa ma opreasca, vezi Doamne, nu am contractii suficient de puternice, aveam dilatatie 3. dupa multe rugamintio si o monitorizare a inimii copilului, au decis sa ma opreasca. nu am facut epidurala de la inceput, am zis ca sunt strong pe naiba! dupa vreo 10 ore de chin si ajunsa abia la dilatatie 5, am decis sa fac epidurala.m-au chinuit vreo juma de ora pina mi-au facut-o, ca aveam contractii puternice si la vreo 10 minute dupa ce mi-au facut-o, am nascut un flacau de 3,880. cred ca pozitia sezinda pe care am avut-o pt epidurala au fortat bebelul sa se impinga. de rupt m-am rupt rau de tot, am o frumusete de cusatura, bine, cicatrice, dar a meritat. n-am fost nici epilata la spital, dar nu eram prea din cale afara, ca ma ciuntisem eu acasa, cu oglinda, cum putusem si eu. cam asta a fost , pe scurt, experienta mea. |
||
mioara82 Postat pe 25 Mai 2010 16:11 |
||
poate ne povestesti si noua cum a fost ..macar una din experiente:) | ||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 16:12 |
||
mioara ..sa-ti traiasca flacaul:) | ||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 16:16 |
||
fetele..eu va pupic...mai scot bble o tura la plimbare |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 16:22 |
||
o sa va povestesc despre nasterea ultimei printese ptr ca este cea mai proaspata in minte si a fost si cea mai usoara .....totul a inceput pe la ora unu noaptea , dormeam si din somn am simtit o durere scurta dar groaznica exact sub burta, m-am trezit si cand am incercat sa ma ridic din pat am simtit cum imi curge lichidul , avand experienta mi-am dat seama ca a venit momentul mult asteptat. durerea a trecut , eu m-am dus linistita si mi-am facut un dus , cred ca de emotii m-a luat stomacul si am stat cam juma de ora la toaleta dupa care m-am pregatit de plecare, se facuse deja ora doua jumate Vreau sa spun ca in tot acest timp aveam dureri suportabile la intervale f rare cam jumatate de ora. Am ajuns la spital in jurul orei 3 , medicul care mi-a urmarit sarcina timp de 9 luni nu a putut veni deoarece in noaptea acea a fost nas asa ca a vb cu medicul care era de garda sa ma ia in primire. Pana s-au facut formele de internare si pana am ajuns in sala de travaliu durerile parca disparusera erau din ce in ce mai slabe, cu toate astea eu aveam deja dilatatie 6, odata ajunsa la travaliu am avut norocul sa dau peste o moasa super care mi-a pus o perfuzie si m-a asigurat ca nu o sa dureze mult toate astea au durat inca o ora, deci era deja 4, dupa perfuzie au mai urmat cateva controale ptr a vedea dilatatia, contractiile au inceput sa fie dese si dureroase, si iata ca mai trecut inca o ora cu dureri dar suportabile, din ce in ce am inceput sa simt ca se apropie momentul deoarece durerile au devenit aproape insuportabile , noroc ca aceste dureri nu a trebuit sa le suport decat trei sferturi de ora timp in care am facut km intregi in sala de travaliu nu am stat nici 5 min in pat...la ora 6 m-au dus la sala de nasteri iar la 6 si 10 minutele i-am auzit primele scancete puiutului meu, nu m-am rupt ,nu m-au taiat, am fost super ok dupa doua ore mergeam dreapta si batoasa de parca nici nu nascusem.....eu zic ca am avut noroc si am nascut usor |
||
cory_emy Postat pe 25 Mai 2010 16:33 |
||
imi pare rau fetele dar s-a trezit pitica mea si numai pot ramane !!!pupicei | ||
cory_emy Postat pe 25 Mai 2010 16:34 |
||
Fetele am revenit cinci minutes dancris f frumoasa nasterea ta , dar wow ai reusit sa dormi cu contractii Eu doua luni n-am putut sa stau in fund,alaptam numai pe o parte intinsa in pat....in spital a fost mai greu ca desii doctorita le-a zis asisitentelor sa-mi aduca copilul in salon,ele nu vroiau si mie mi se facea rau cand alaptam in picioare,dar ma chinuiam,cand simteam ca pic puneam copilul in patut sa nu-mi pice din brate.... am avut noroc cu cateva asistente mai dragute de pe unele ture care imi mai aduceau copilul si il lasau sa stea cu mine si 2 dintre asistente mi-au aratat cum se face operatiunea alaptatul,ca altfel inebuneam . Eu am nascut intr-o pozitie f faina pe capra,cel putin pe mine m-a ajutat....deci stat normal pe caprita care o stim toate, spatarul acela pe care de obicei stam intinse ridicat si 2 manere de care sa te tii...mi s-a parut f interesant. pinicuta nici eu nu am avut nici o sonda si n-am mers la baie ceva ore dupa ce am nascut. Mie nu mi-a fost somn dupa ce am nascut,din contra nu aveam stare deloc,desii nu puteam sa merg singurica,dar nu mai puteam de bucurie si vroiam sa-mi vad neaparat copilasul,sa-l tin in brate......si nici durerile nu ma lasau sa dorm,mai apoi febra(intre 37-39) care m-a tinut toate zilele cat am stat in spital(6 la nr) . clau_strunf eu banii i-am dat dupa ce am nascut la aproape toata lumea,sincer nici in plic macar,le chemam la pat si le dadeam ori in mana,ori in buzunar. La doctor i-au dus la cabinet parintii mei...o fi crezut doctorul ca nu-i mai dau,dar a fost f dragut si atent,in fiecare zi ma vizita sa vada cum ma simt. In legatura cu haine pt bebe,scutece o sa vina o asistenta in fiecare zi sa-ti ceara. De prosoape si sapunuri...pt ce? mioara82 f interesanta experienta ta in Londra.... cory_emy ai avut o nastere super...cel putin cum ai povestit parea totul destul de usor... va |
||
bau Postat pe 25 Mai 2010 17:03 |
||
ce febra ziceti voi k ati facut? eu nu am facut |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 18:32 |
||
cory_emy...super tare cum ai nascut...fara rupturi si fara taieturi? marfa daca ar fi si la me asa,as face 10 copii |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 18:34 |
||
va pupic dulcic..s-a trezit bble seara faina sa aveti! |
||
dancris Postat pe 25 Mai 2010 18:43 |
||
Salutare.Frumoase povesti si amintiri aveti fetelor.Chiar si eu mai rad cateodata cand imi amintesc ce disperata eram .Vroiam sa ma trezesc a doua zi sa scap.Ei cu toate astea am trecut printr-un travaliu de 12 ore si uite ca acum nu mai imi amintesc decat ca m-a durut dar nu pot explica cat de tare, sau mai bine zis unde m-a durut mai tare.De sonda nici eu nu am auzit dar de pipi de dupa imi aduc aminte.M-am chinuit vreo ora pt 2 stropi si am mai si lesinat dupa vreo jumate de ora dupa ce am nascut.Si eu am facut febra din cauza pierderii de sange si a efortului depus.Si pt ca am pierdut apa pe drum spre spital am facut si 5 zile de antibiotic la 6 ore.La fel si Darius numai ca el a scapat dupa 4 zile.Totusi am avut noroc ca eram cu Darius in camera si il alaptam intinsa in pat , ca in fund nu am putut sta vreo luna .Cand mancam statea pe-o buca sau mai puneam o perna pufoasa doar ca imi era mai bine sa manc in picioare.Iar banii....gasesti cum sa-i dai.Eu am trimis-o pe soacra-mea cu plicul la dr , iar la restul in buzunar ca doar n-o sa-ti zica nici o asistenta lasa ca ai nevoie pt bebe | ||
adelafistis Postat pe 25 Mai 2010 18:46 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
cumpar aparat pentru aerosol | 1 | De la: cory_emy 10 Aprilie 2010 20:48 |
mamici nascute in februarie | 18 | De la: Mony08 30 Noiembrie 2009 03:02 |
Colaborare, poate va ajuta la venitul lunar | 3 | De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:26 |
|
||
Super concurs cu super premii!! | 0 | De la: 4 Martie 2010 07:38 |
pentru mos craciun | 3 | De la: Doara 25 Decembrie 2010 09:17 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural