UNDEVA �NTR-O P�DURE Nicolae Neagu Undeva �ntr-o p�dure, Cu alune fragi �i mure �i un izvor c�t o a�� de mosor Dac� nu ceva mai mare , �ns� cine s�-l m�soare de la t�lpi p�na la nas f�r� rigl� �i compas? �ade capra-n cas� noua: Nici n-o ninge, nici n-o plou� . Vorba vine cum c-ar sta, C� mai mult e pe v�lcea , Fiindc� iezii, cucuie�ii, trei la num�r, to�i b�ie�i, vor m�ce�e �i bure�i. Alteori vor leu�tean �i-atunci umbl� pe tap�an, Sau s� zicem, miez de nuc�, �-atunci umbl� ca n�uc� ne�tiind de un�s-aduc�. C�nd �i c�nd cei trei vor sare , capra nu le d�, ca n-are, �ns� cump�ra din pia��, de la oaia precupea�a, care-i vinde �i verdea��. �ntr-o zi, ce-i d� prin cap: Tocmai ron��ia un nap �i avea mintea foarte clar�: Ce-ar fi s� m� duc la moar�? C�t stau a�tia mici �n pat Eu m-am dus �i-am m�cinat, P�na careva m� strig� Am �i pus de mam�lig�. Bine nici n-a spus ce-a spus c-a luat traista �i s-a dus. Moara e mai jos pe r�u. Macin� cinci zile gr�u �i porumb duminic�. Luni nu macin� c� st�.. Era ziua de porumb. Lume mult�, p�n�-n d�mb! Gata, gata s� renun�e Dar venise cu gr�un�e. C�nd s�-�i pun� boabe-n co� Vine, hopa!Mo� Coco� Care-i zice c-a v�zut urme de bocanc de lup printre fagi �i printre mure c�tre casa din p�dure. Sare capra ca din pu�ca, G�nd de spaim� parc�-o mu�c�: �nu cumva?�� Iar coco�u-ngaim� :�da�. Las� traista goal�-n cui �i gr�un�a nim�nui, Trece gardul, moara, �ura, Cade-n cap, se d� de-a dura, Se repede pe c�rare, �i de-a dura �i-n picioare Beh�ind: �dac�-l prind, �l bat de-l sting!� C�nd ajunse-n paji�te U�a casei vrai�te, �i-a urlat �ngrozitor: �ie�i afar�c� te-omor !� �n c�ma�� �i-n n�drag A ie�it cel mic �n prag, iedul caprei cel mai drag. Ea a stat, l-a m�ng�iat, l-a pupat,l-a-mb�rb�tat, dup� care l-a-ntrebat: �unde-i lupul?� �l-am�. p�pat!� |
||
Annna_Maria7 Postat pe 19 Iulie 2010 03:14 |
||
---|---|---|
Pisicuta, pis, pis, pis, Te-am visat azi-noapte-n vis, Te spalam, te pieptanam, Funda rosie-ti puneam. Insa tu te-ai suparat, Si pe ochi m-ai zgariat. Ce pacat, vai ce pacat! |
||
isa_dana Postat pe 19 Iulie 2010 14:54 |
||
M-am sculat la ora sapte Si-am baut cafea cu lapte. Mama,tata m-a-ntrebat: "Asa iute te-ai sculat? Ia-ti hainuta si gentutza Ca te-asteapta gradinitza!" amintiri...amintiri |
||
|
||
LILO Postat pe 19 Iulie 2010 15:13 |
||
melc,melc,cotobelc scoate coarne bouresti si de du la dunare si bea apa tulbure si de du la balta si bea apa calda cine ma va saruta cu acela m-oi marita ...dar... n-a fost asha |
||
LILO Postat pe 19 Iulie 2010 20:08 |
||
nu ti-ai dorit atat de tare , de-aia. | ||
liaiedera Postat pe 19 Iulie 2010 20:37 |
||
Ați uitat "asta e plăcerea mea" | ||
hinatauzumaki Postat pe 13 Septembrie 2019 13:20 |
||
Asta, da! Asta e plăcerea mea! | ||
hinatauzumaki Postat pe 13 Septembrie 2019 13:21 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
sarcina oprita din evolutie | 4 | De la: kidz000970 9 Iulie 2009 11:03 |
CAPUSHOR | 9 | De la: Alina80 15 Mai 2009 15:32 |
bella_frumusik2009 | 4 | De la: rab 3 Decembrie 2009 11:11 |
|
||
Mod de administrare Septilin | 15 | De la: garbo_5507 12 Iulie 2012 14:19 |
buna mamicilor!!am si eu o nelamuriere cu anticonceptionalele rigevidon 21+7 | 6 | De la: valentina_mami 14 Decembrie 2012 20:19 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice