Buna Ilsi Dupa cum am avut eu experienta cu Dumnezeu, stiu ca el lucreaza si prin oameni da poate nu suntem bogati financiar, poate avem si noi problemele noastre, dar "CERETI SI VI SE VA DA" te rog da-ne un cont si fii sigura ca se vor gasi suflete care sa te ajute, timpul nu se opreste si sa nu iti fie frica sau rusine de a-ti impartasi nevoia sau suferinta este mult mai usor de suportat daca nu te inchizi |
||
danicarmenut Postat pe 22 Septembrie 2011 16:53 |
||
---|---|---|
As dori sa va impartasesc o istorie: Un cuplu mai mult sau mai putin comun, in evolutia financiara, sentimentala, cariera, etc Dupa o anumita perioada de timp impreuna sa zicem 10 ani, el ajunge la concluzia ca de fapt Dumnezeu exista si nu numai in teorie ci chiar este real, si intervine in vietile oamenilor Pina la acel moment el ateu, putea sa demonstreze cu fapte matematic si fizic ca totul este evolutie si omul ca fiina superioara, poste sa creeze si sa manupuleze, diverse: obiecte, fiinte -vezi clonarea-, evolutie dirijata, viitorul chiar. Ea avea cunostiinta de existenta lui Dumnezeu, dar din dragoste pentru el nu se manifesta, stiind ca nu prea era dus la biserica. Cu toate astea el avea si calitati, era iubitor cu copii, iubitor cu sotia, iubea socrii, dar sa nu fie contrazis, pentru ca avea "argumente" si nu stia sa renunte In fine dupa inca 15 de ani de superbe experiente cu Dumnezeu, si teribile incercari fara El, in ultimii 5 ani el in fine se lasa modelat de Mintuitor si incepe de fapt viata in Domnul, bucurie si numai bucurie in familie, concedii superbe, financiar stabili, servicii placute, etc Retur din ultimul concediu, amindoi sunt de acord sa cumpere o casa de vacanta Intr-o dupa amiaza ei i se face rau. Spital, analize, scnuri, analize, IRM, scan,biopsie: glioblastom multiform. speranta de viata de la 0zile la 2 luni. Restul povestirii un pic mai tirziu, as dori comentarii pina atunci Tuturor va doresc :toat ceea ce este mai bun pentru voi si sa nu va fie frica sa CERETI, de la Dumnezeu, sau sa nu va fie frica sa va spuneti durerea oamenilor. Cei ce va vor judeca il judeca pa EL |
||
danicarmenut Postat pe 22 Septembrie 2011 19:20 |
||
sincer...din respect .... nu comentez! | ||
|
||
Eugenia69 Postat pe 22 Septembrie 2011 19:24 |
||
Nu judecam ca sa nu fim judecati! Daca ne judecam singuri, nu vom fi judecati. |
||
SAL Postat pe 22 Septembrie 2011 19:26 |
||
"Tuturor va doresc :toat ceea ce este mai bun pentru voi si sa nu va fie frica sa CERETI, de la Dumnezeu, sau sa nu va fie frica sa va spuneti durerea oamenilor. Cei ce va vor judeca il judeca pa EL" NU MI_E FRICA SA CER! dar durerea....nu spun oamenilor(experientze...nu prea fr)....ci prietenilor! |
||
Axl_22 Postat pe 22 Septembrie 2011 19:31 |
||
Nu judec dar nu mi se pare corect sa apelam la sentimentalisme si la astfel de intamplari triste ca sa-l evidentiem pe Dumnezeu. Cred in Dumnezeu si-i recunosc Atotputernicia si Suveranitatea. Pe Dumnezeu il putem simti si vedea in toata maretia Sa si-n lucruri placute si marete. ,,C�t de m�re� e Dumnezeu! V�d marea cu talazuri grele, m�-nal� pe mun�ii de bazalt �i-mi zboar� g�ndul printre stele, tot mai �nalt!" Costache Ioanid~ |
||
SAL Postat pe 22 Septembrie 2011 19:38 |
||
Axl_22 Postat pe 22 Septembrie 2011 19:45 |
||
Hai ,spune si continuarea! Ne-ai facut curiosi..... | ||
constance Postat pe 22 Septembrie 2011 20:00 |
||
Asta e si ,,spilul" sa fii curioasa ca sa urmaresti continuarea in episodul viitor. | ||
SAL Postat pe 22 Septembrie 2011 21:14 |
||
mda, pot sa pariez ca va urma o istorioara cu un sfarsit cu happy end, si totul datorat numai fortei divine ma rog, pentru cine gusta genul asta de literatura, presupun ca e ok |
||
michelle_ Postat pe 22 Septembrie 2011 21:24 |
||
dani nu vreau sa ma crezi o ipocrita,,,cad erai fericit ....de cate ori ai multumit pt ce ti s/a dat in dar?si noi toti de cate ori ne aducem aminte sa multumim pt cea mai mica bucurie si reusita?se spune ca trebuie sa multumim si pentru incercarile date. .de aceea il numeam pe cel divin prieten...pentru ca vb cu EL ca,cu un prieten si daca nu reusesc ce imi doresc il rog sa imi arate calea sau sa imi scoata in cale oamenii care ma pot ajuta.si cand sunt trista la fel fac il rog sa ma faca sa inteleg ce trebuie sa invat dintr/o intamplare trista si neplacuta.ma crezi ca e de ajuns sa discut si lucrurile mi se intampla....unele ..... si imediat ii spun cu inima mea de copil "sarumana sufletul m eu drag.te iubesc si iti multumesc"de multe ori uit de bucurie sa ii multumesc si atunci ii spun sa ma ierte ca am uitat sa stam de vorba de bucurie.incercarile prin care trecem sunt pt a invata cum sa evoluam spiritual..EL doar ne ajuta sa devenim puternici sa intelegem ca nu totul e roz...ca trebuie sa ne implicam singuri in situatiile date.....sa nu asteptam numai para malaiata.unii isi aduc aminte de EL numai la necazuri si spun "of Doamne,sau da/mi Doamne".unii nici nu stiu sa se roage,sa/i vorbeasca liber fara teama !imi pare rau si banuiesc sfarsitul intaplarii tale.dar fiecare are un destin pe care nu il poate schimba ...dar poate aplana durerea prin lucrurile bune facute si prin implicare personala.vrei sa castigi la loto faca sa cumperi bilet?toti pierdem persoane dragi din familie iti dau doar un exemplu....dar ne asumam aceasta durere si puternici trecem mai departe.altfel clacam.sa porti dupa tine in spinare o cocoasa dureroasa nu este benefic.regret ca sunt mai dura dar afectiunea sufleteasca te poate distruge fara drum de intoarcere.iti doresc intelepciune. | ||
ratuscaceaurata Postat pe 22 Septembrie 2011 21:32 |
||
mai putin conteaza cui i te adresezi,ce forma are sau cat de infinita putere are,important este sa intelegi ca aceasta forma inteligenta este cel care coordoneaza universul .el intra in consonanta cu gandurile noastre.nimeni nu stie realitatea ..precum spune si Einstein...sub o alta forma.dar indiferent cine sau ce este acel EL/EA....important este ca putem comunica. | ||
ratuscaceaurata Postat pe 22 Septembrie 2011 21:43 |
||
De la: Sal_a_toi, la data 2011-09-22 15:57:31Eu apreciez Corinteni 13 unde e vorba despre dragoste sal ...frumoasa completare ! |
||
ica2 Postat pe 22 Septembrie 2011 21:51 |
||
ica nu vreau sa stric calea acestui topic....dar nici nu sunt de acord sa traiesc sub interpretari ipocrite.. eu de pilda sunt foarte nedumerita despre modul in care au procreeat cei doi fii ai lui Adam si Eva?(excludem pe cel omorat)....? |
||
ratuscaceaurata Postat pe 22 Septembrie 2011 22:02 |
||
De la: ratuscaceaurata, la data 2011-09-22 21:43:08mai putin conteaza cui i te adresezi,ce forma are sau cat de infinita putere are,important este sa intelegi ca aceasta forma inteligenta este cel care coordoneaza universul .el intra in consonanta cu gandurile noastre.nimeni nu stie realitatea ..precum spune si Einstein...sub o alta forma.dar indiferent cine sau ce este acel EL/EA....important este ca putem comunica. Ratusca ....are foarta mare importanta cui ne adresam ... Divinitatea ,dupa cum stim este formata din Tatal ,Fiul si Duhul Sfant ,Dumnezeu in trei persoane ...numita Trinitate ... "Nimeni nu vine la Tata decat prin Mine",spunea Mantuitorul..... Se pare ca alta forma de inchinare nu apartine Creatorului ... Comunicam cu Dumnezeu Tatal ,doar prin singurul Mijlocitor ,Isus Hristos .... Neprihanirea Fiului Sau este pusa in dreptul fiintei pacatoase ,si numai asa ,Dumnezeu Tatal priveste la noi ... Sfintenia Lui ,nu se poate aseza pe ceva murdar ,pacatos ... Asa a fost conceput Planul de Mantuire al omenirii...de a salvare a omului din pacat ...doar prin jertfa lui Isus ...alta solutie pentru iertarea pacatelor nu exista ... nimeni ,dar nimeni nu poate sa inlocuieasca ceea ce a facut Isus la cruce ... Si o intrebare ....de ce I s-a spus Mantuitorului cand era rastignit pe cruce :"Da-te jos de pe cruce ,daca esti Fiul lui Dumnezeu "... Avea El puterea sa o faca ? |
||
ica2 Postat pe 22 Septembrie 2011 23:18 |
||
De la: ratuscaceaurata, la data 2011-09-22 22:02:30ica nu vreau sa stric calea acestui topic....dar nici nu sunt de acord sa traiesc sub interpretari ipocrite.. La ce te referi?spui la un momentdat "interpretari ipocrite".... Despre Cain si Abel ,arborele genealogic ?Gasim in Sfanta Scriptura... |
||
ica2 Postat pe 22 Septembrie 2011 23:28 |
||
Sal ...sa ne amintim de intreg capitolul din 1Corinteni ,cap13, 1.Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. 2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. 3. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. 4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, 5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, 6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, 7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. 8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. 9. Caci cunoastem in parte si prorocim in parte; 10. dar, cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi. 11. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc. 12. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin. 13. Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA. |
||
leny Postat pe 24 Septembrie 2011 22:47 |
||
vai de viata ta.. | ||
Freya__ Postat pe 24 Septembrie 2011 23:00 |
||
Freya__.... sustin aceasta afirmatie |
||
sunsset Postat pe 24 Septembrie 2011 23:05 |
||
Freya...o seara buna cu pace si dragoste ! Eu as zice :"vai de ea ,viata !" Fara dragoste ,degeaba ....prin viata asta .... |
||
ica2 Postat pe 24 Septembrie 2011 23:47 |
||
Dani ,vrei sa ne povestesti continuarea ....chiar va fii cu happy end? | ||
ica2 Postat pe 21 Octombrie 2011 17:56 |
||
De la: Sal_a_toi, la data 2011-09-22 19:26:34Nu judecam ca sa nu fim judecati!Pai depinde si de fiecare de faptul ce intelege in a judeca....A judeca vine de la a fii judecator,,de a da verdicte,,de a pedepsi pe ceiallti pt greselile,rautate si neputintele lor....Si in tatal nostru spune....,,Si ne iarta si noua greselile noastre,precum si noi iertam greselile noastre..,dar sfarsitul rugaciunii,,,Tatalui Nostru,,,trebuie sa il rogi pe Dumnezeu sa te ajute,sa poti ierta greselile si sa iti poti intelege semenii ,sa iti vindece neputintele,si sa iti poti stapani dorinta de razbunare..si sa te ajute sa fii constructiv si folositor pt oameni....Pt faptul ca esti sincer,,si spui ceea ce nu iti convine,,,numai sa ai grija cum spui..Nu este bine sa vorbesti cu ura,,,,sau cu nervi....Sau mai depinde si de starea omului...Vezi ca omul este nervos si suparat si ii mai spui si tu ceea ce te derajeaza.....teebuie sa gasesti si motive potrivite...Poti fii un om sincer dar si diplomat si amabil....a fii sincer si sa iti spui ce te derajeaza,,,uite asa si oamenii invata cum mai stau cu moralul,numai ca sa ai grija sa nu ti se faca la fel,,... |
||
ingerasulluptator Postat pe 22 Octombrie 2011 17:32 |
||
Pai depinde si de fiecare de faptul ce intelege in a judeca....A judeca vine de la a fii judecator,,de a da verdicte,,de a pedepsi pe ceiallti pt greselile,rautate si neputintele lor....Si in tatal nostru spune....,,Si ne iarta si noua greselile noastre,precum si noi iertam greselile noastre..,dar sfarsitul rugaciunii,,,Tatalui Nostru,,,trebuie sa il rogi pe Dumnezeu sa te ajute,sa poti ierta greselile si sa iti poti intelege semenii ,sa iti vindece neputintele,si sa iti poti stapani dorinta de razbunare..si sa te ajute sa fii constructiv si folositor pt oameni....Pt faptul ca esti sincer,,si spui ceea ce nu iti convine,,,numai sa ai grija cum spui..Nu este bine sa vorbesti cu ura,,,,sau cu nervi....Sau mai depinde si de starea omului...Vezi ca omul este nervos si suparat si ii mai spui si tu ceea ce te derajeaza.....teebuie sa gasesti si motive potrivite...Poti fii un om sincer dar si diplomat si amabil....a fii sincer si sa iti spui ce te derajeaza,,,uite asa si oamenii invata cum mai stau cu moralul,numai ca sa ai grija sa nu ti se faca la fel,,... | ||
ingerasulluptator Postat pe 22 Octombrie 2011 17:34 |
||
Stiu ca atunci cand te stradui sa devii constructiv si sa iti stapanesti dorinta de razbunare,,,sa nu faci si tu rautati....Satan te baga in greutati....Dar tu trebuie sa iti smeresti mintea si sa il rogi pe Dumnezeu sa te ajute sa faci dreptate....si sa te scoata din incurcaturile care le face satana ca sa te faca sa renunti si sa iti pierzi increderea in Dumnezeu....Dar tu niciodata sa nu iti pierzi neadejdea...Pt ca Dumnezeu este un Tata Drept,,,si nu te va lasa niciodata la greu numai ca si tu trebuie sa te rogi,,,sa iti smeresti mintea ca sa poti primi solutii in constiinta ta....si sa te lasi in voia lui Dumnezeu,,,,si sa nu te increzi in mintea ta | ||
ingerasulluptator Postat pe 22 Octombrie 2011 17:39 |
||
Posibila continuare a povestii lui Dani.. El se ruga lui D-zeu,prietenii lui de cult la fel..si minunea s-a implint..sotia si-a revenit,si de atunci slavesc si mai mult numele D-lui!! O alta varianta...nu cred sa existe! |
||
elisabeta_boia Postat pe 23 Octombrie 2011 18:35 |
||
Posibila continuare a povestii lui Dani.. El se ruga lui D-zeu,prietenii lui de cult la fel..si minunea s-a implint..sotia si-a revenit,si de atunci slavesc si mai mult numele D-lui!! O alta varianta...nu cred sa existe! |
||
elisabeta_boia Postat pe 23 Octombrie 2011 18:35 |
||
Elisabeta ,am aceeasi intuitie ....dar poate ne spune Dani finalul ... |
||
ica2 Postat pe 24 Octombrie 2011 23:48 |
||
De la: ica2, la data 2011-09-24 23:47:45Freya...o seara buna cu pace si dragoste !Pai da stii vorba aia...Cam toti asteapta dragoste,,dar cam uita sa o ofere....Dar oamenii ar trebui sa inteleaga ca dragostea este total diferita de dragostea trupeasca,,,sexul |
||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 12:18 |
||
Adevarata dragoste este durabila si de orgine cereasca. Iubirea suprema fata de Dumnezeu si iubirea neegoista pentru semeni sunt cel mai pretios dar cu care ne poate binecuvanta Tatal nostru ceresc. O asemenea dragoste nu este un impuls trecator,ci un pricipiu divin,o putere permanenta. O inima neconscacrata nu poate produce adevarata iubire.Ea se poate gasi numai in inima in care domneste Iisus.... .Adevarata iubire este un pricipiu inalt si sfant care rasare dintr-un impuls si moare indata ce este serios incercata.Ea nu este o emotie sau un impuls trecator,ci hotararea ferma a unei vointe sfintite. |
||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 12:25 |
||
Dragostea transforma intreaga fiinta,. Iubirea este un principiu activ,care schimba caracterul,stapaneste impulsurile,controleaza pasiunile,invinge rautatea,inalta si inobileaza simtamintele. Adevarata iubire este simpla pentru modul ei de a lucra si diferita de oricare principiu de actiune. Iubirea ii confera celui care o are onestitate,bunatate si un comportament placut si atragator.Ea lumineaza expresia fetei si modeleaza tonul vocii,ea rafineaza si inalta intreaga fiinta. |
||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 12:31 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
ce credeti voi ca simnt???ca nici eu nu stiu | 26 | De la: eladaela 20 August 2009 16:28 |
buna | 4 | De la: prometeus_wife 16 Mai 2009 13:37 |
adoptia unui copil | 4 | De la: Cata_Cata_Catalina_1 24 Ianuarie 2016 09:17 |
|
||
plictisita sa traiesc in minciuna | 21 | De la: garbo209071 13 Iunie 2011 13:14 |
Aspectul conteaza??? | 29 | De la: camelia73 12 Iulie 2009 20:24 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară