irinooka... mai ia si tu o pauza cu delirul asta, ca nu mai poate lumea citi esentialul...:)))))))) e-atat de bine cand taci si se mai poate si dialoga!...:D =))=))=)) |
||
eu_geminy Postat pe 25 Octombrie 2011 14:44 |
||
---|---|---|
mie azi, de exemplu, nu-mi merge facebook-ul... de fapt, "nu-mi merge de vreo cateva zile"... sssiiiii....n-avusei incotro si a trebuit sa-mi instalez messenger...:D cri stie deja, a si aflat...;) si ma jurasem ca eu nu mint, aproape...:P :))))) |
||
eu_geminy Postat pe 25 Octombrie 2011 14:48 |
||
te-am prins, vrajitoareo!...:)))) irinooka, la tine ma refer... nu mai are niciun farmec. sa minti, sau sa copiezi...;) fiindca e cat se poate de clar ca minti... nimic din ceea ce spui nu pui in practica...:D sau.... e doar pentru o(i)kii netrebnicilor de barbati...nu?!;) :)))) |
||
|
||
eu_geminy Postat pe 25 Octombrie 2011 14:52 |
||
Eh, mai minte omu` da` mai bea cate-un pahar de ... palinca si spala . | ||
SAL Postat pe 25 Octombrie 2011 14:53 |
||
noroc cu uitarea... care e o mare calitate si nu (neaparat) un defect...:) ca omul din betzie se trezeste, totusi...:P :)))) |
||
eu_geminy Postat pe 25 Octombrie 2011 15:08 |
||
geminy,ce nu iti merge ...de fapt ?mess-ul?Te citez :de fapt, "nu-mi merge de vreo cateva zile"...ai pus ghilimele ...nu de alta ...dar lasi loc la interpretari... si ai dreptate,in unele cazuri uitarea este o calitate ....ce ne-am face daca nu am uita si ierta ... sa treca de la noi ....vorba lui Sal ...cate un pahar de ....apa ,palinca si spala.... nu este o noutate....pe aici ...la ceea ce remarci ...si pe buna dreptate ... .....daca poti sa citesti ,"printre randuri ...." |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 19:44 |
||
Se ivesc diverse situatii in viata,conjuncturi .... cand trebuie sa iertam? De dragul pacii ,sa continuuam sa fim toleranti la nesfarsit ? Iertarea ,o virtute crestina,ar trebui sa ne insoteasca mereu ....oare ? Iertarea inseamna a nu permite sa fim jigniti in mod repetat. Iertarea nu inseamna insa a tolera lipsa de respect sau manifestarile jignitoare constante. Nu suntem nevoiti sa toleram ofensele, nici lipsa de respect sau orice alta forma de abuz din partea celor ce ne gresesc. Iertarea nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam a fi victime. Iertand, nu spunem: �Ceea ce ai facut este bine, asadar continua sa ma tratezi asa.� Ba mai mult, nu ar trebui sa ne insusim rolul de martir, iertand mereu pe cei din jur doar pentru ca ne simtim bine in rolul de victima. Iertarea nu inseamna impacare. Putem ierta pe cineva chiar daca nu vom reusi sa ne intelegem perfect cu persoana care ne-a jignit. Am o problema ,la capitolul iertare....si ma gandeam odata in opinia mea ca trebuie sa ma impac neaparat cu persoana ....care mi-a gresit ,dar ...curios este ca de partea cealalta a baricadei nu da nici un semn ...de impacare si atunci ,cum evalueaza Dumnezeu situatia ,in cazul acesta ? Ce parere aveti? |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:13 |
||
E un topic despre relatia cu Dzeu, deci... �Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri�" io nu vad nicio victima...si nici baricada...nu-i razboi! |
||
Axl_22 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:20 |
||
Iertarea nu se bazeaza pe faptele celor din jur, ci pe propria noastra atitudine. O atitudine sanatoasa privind iertarea e indispensabila fiecaruia dintre noi... "si ne iarta noua greselile noastre ,precum si noi iertam gresitilor nostrii ..." Iertarea elibereaza durerea.... Iertarea ia timp si efort constant.... Iertarea implica rabdare... |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:31 |
||
De la: eu_geminy, la data 2011-10-25 14:48:13mie azi, de exemplu, nu-mi merge facebook-ul... ica .. normal ca era intre ghilimele |
||
cricat Postat pe 25 Octombrie 2011 20:37 |
||
Axl ,in viata sunt victime ,baricade si "razboi"... Dar ai dreptate ,am fost pe aceeasi idee ... |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:38 |
||
ica, tu vb de problema ta, cu IERTAREA, nu de lume in general.. de aia am raspuns asa.. Io nu despic firu' cred ca intelegi.... numa' bine! |
||
Axl_22 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:42 |
||
rose esti dusa la biserica | ||
Eugenia69 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:45 |
||
cricat,ups ..intre ghilimele ...stii tu ceva .... si geminy nu zice nimic ? probabil ,a trecut ...."reinstalarea messenger-lui" a fost solutia ... |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:47 |
||
dap .. cu ID ..uri noi probabil ... |
||
cricat Postat pe 25 Octombrie 2011 20:48 |
||
Axl ......da,da ...ai inteles bine ! | ||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:51 |
||
De la: Eugenia69, la data 2011-10-25 20:45:50rose esti dusa la biserica Ei..daca numa acolo" as fi dusa"! |
||
Axl_22 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:51 |
||
lasa...pe alte topicuri | ||
Eugenia69 Postat pe 25 Octombrie 2011 20:54 |
||
Ce inseamna sa fii dus la biserica,de fapt? De fric� s� nu calce pragul bisericii, unii nu vin la biseric�. La spovedanie, preo�ii �ntrebau pe credincio�i dac� au c�lcat pragul bisericii, �n sensul "dac� s-au dus la biseric�". De asemenea, bisericile vechi aveau u�ile scunde �i dac� puneai piciorul pe prag, riscai s� dai cu capul de pragul de sus. De aceea se p�ea peste prag, cu capul plecat. Dac� plecarea capului era �i "spiritual�", cel ce p�ea peste prag se �ntorcea acas� ca vame�ul din pilda cu vame�ul �i fariseul... |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:23 |
||
ica, pe Dzeu nu-L cauti numa' la biserica! NB! |
||
Axl_22 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:30 |
||
ica, din punctul meu de vedere, plebeu de-altfel, degeaba imi pleci capul la biserica, degeaba pasesc pragul si dau cu capul de pragulsus, degeaba respect ritualul, care se pare e important, daca nu simt eu, cu sufletul meu...degeaba.... |
||
Eugenia69 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:30 |
||
J'EU! | ||
Axl_22 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:34 |
||
ica, cat din plebea care se crede evlavioasa, nevoie mare, smerita, religioasa, dar are sufletul gaunos, intelege ca plecarea capului e, de fapt, o metafora cu implicatii adanci? intreaba enoriasii si-ai sa vezi ca habar n-au. drept dovada rautatea lor, care razbate in orice conjunctura. romanul ortodox se duce la biserica, fiindca asa trebuie, sa nu-l bata Al de sus, dar nu fiindca intelege ca asta reprezinta un fel de proces purificator, de catharsis, daca vrei. sau se duc `sa ceara`. vor! se duc in turma, ca bovinele, de-a dreptul. scuze, dar cunosc asta. cati inteleg ceva? |
||
esme Postat pe 25 Octombrie 2011 21:40 |
||
esme ,apreciez sinceritatea ta ,sunt in asentimentul tau .... la fel gandesc si eu ... eugenia si axl ,de acord ! asa este ...daca nu simti si traiesti credinta ....apropierea de Domnul Hristos ...chestiile cu ritualurile ,nu imbunatatesc starea spirituala .... |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:42 |
||
De la: ica2, la data 2011-10-25 20:31:50eu cred ca prin faptul ca il rogi pe Dumnezeu sa iti de putere sa iti reprimi dorinta de razbunare si sa iti dea putere sa doresti binele oamenilor chiar si celor care iti doresc raul...Nu trebuie neaparat sa fii prietena cu cei care iti doresc raul,,te invata de rau,,te sapa...Incearca sa nu iti deschizi sufletul lor,,,sa nu le povesti despre tine...dar sa fii buna cu ei,,sa le vorbesti frumos...sa ii inveti de bine....daca devin obraznici,poti sa,, le atragi atentia hotarat si sa nu vorbesti cu rautate si ura... |
||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 21:43 |
||
De la: ica2, la data 2011-10-25 20:31:50eu cred ca prin faptul ca il rogi pe Dumnezeu sa iti de putere sa iti reprimi dorinta de razbunare si sa iti dea putere sa doresti binele oamenilor chiar si celor care iti doresc raul...Nu trebuie neaparat sa fii prietena cu cei care iti doresc raul,,te invata de rau,,te sapa...Incearca sa nu iti deschizi sufletul lor,,,sa nu le povesti despre tine...dar sa fii buna cu ei,,sa le vorbesti frumos...sa ii inveti de bine....daca devin obraznici,poti sa,, le atragi atentia hotarat si sa nu vorbesti cu rautate si ura... |
||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 21:44 |
||
eu cred ca prin faptul ca il rogi pe Dumnezeu sa iti de putere sa iti reprimi dorinta de razbunare si sa iti dea putere sa doresti binele oamenilor chiar si celor care iti doresc raul...Nu trebuie neaparat sa fii prietena cu cei care iti doresc raul,,te invata de rau,,te sapa...Incearca sa nu iti deschizi sufletul lor,,,sa nu le povesti despre tine...dar sa fii buna cu ei,,sa le vorbesti frumos...sa ii inveti de bine....daca devin obraznici,poti sa,, le atragi atentia hotarat si sa nu vorbesti cu rautate si ura... eu una le dau cate un sut in fund cu iubire si amabilitate.....la figurat | ||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 21:50 |
||
stiu un cuvant de la strabunica...fatarnicie cine vrea intelege. |
||
Eugenia69 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:54 |
||
ingeras ,si daca ironizez ,am voie ? cand e vorba de impostori ? cu rautate nu am vorbit niciodata ....dar replici "dulci " am dat .... |
||
ica2 Postat pe 25 Octombrie 2011 21:55 |
||
Eu cred ca iertarea inseamna,,,,sa doresti raul nimanui chiar daca cineva iti doreste raul....Sa lupti sa te rogi sa nu urasti si sa nu doresti raul nimanui...Sa nu gandesti rau despre oameni....daca vrei sa iti pastrezi pacea....a gandi rau,,,inseamna sa nu le doresti raul...ca te mai deranjeaza nedreptatea,,,nu cred ca este un pacat,,important sa nu doresti raul nimanui....Daca te eliberezi de ura si de resentimente,,,,sa nu urasti pe nimeni,,,sa nu doresti raul nimanui...Esti un om liber..Pt ca ura macina trupul il imbolnaveste....stresul....Noi oamenii gresim mult unii fata de altii,,,dar nu avem dreptul sa ne judecam,,,,adica a judeca inseamna a da verdicte..Si noi nu suntem cei vrednici de a judeca si pedepsi....Putem atrage atentia,a fii hotarati,,,dar nu trebuie sa te razbuni,, ci sa te impui,hotarat,,,fara ura,fara resentimente | ||
ingerasulluptator Postat pe 25 Octombrie 2011 21:56 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
annytinu | 1 | De la: garbo052220 17 Octombrie 2010 20:21 |
Femeia varsator se potriveste ccu un capricorn sau cu un leu?? | 50 | De la: iulianbiciclist 17 Decembrie 2010 11:00 |
OARE E POSIBIL? | 5 | De la: dor72 15 Aprilie 2011 23:57 |
|
||
Ce rol am eu in caruselul asta? | 42 | De la: garbo161879 28 Iulie 2010 23:02 |
Am o gerontofila, cum procedez? | 10 | De la: Dor_marunt 3 Aprilie 2010 07:57 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară