AI�O�RELATIE�CU�DUMNEZEU�?

De la: esme, la data 2011-10-28 01:10:19da, ge, le-am si localizat! stiu unde functionez in sincope! ;)

leacul e in tine, esme.
eu chiar nu te (re)cunosc.
eu_geminy
Postat pe 28 Octombrie 2011 01:23
imi pare rau pentru faptul ca esti egoist si nu vrei sa impartasesti cu altii.
cum ai comenta "impartasiti-va uni altora sa va fie povara mai usoara"?
relatia cu ceilalti face parte integranta din relatia cu Dumnezeu
in rest doar bucurii
danicarmenut
Postat pe 28 Octombrie 2011 02:22
n-are de ce sa-ti para rau.
auzi... ia de impartaseste(-te) tu.
nu purta grija altora.
da' nu uita sa te spovedesti, mai intai.
ca la mine nu e cazul. ce-i in gusa-i si-n capusa...:)))

PS: Domnul fie cu tine.
:P
:))
eu_geminy
Postat pe 28 Octombrie 2011 02:28
ge, uite, mie discutia asta chiar imi pare una cu sens! adica, constructiva! pt ca asemenea demersuri pot sa ma faca sa vad anumite aspecte, pe care le pot scapa din vedere la un moment dat.
nu stiu insa ce vrei sa spui regarding `the knowing (acknowledging) me` matter.
cred ca sunt aceeasi, cum am fost mereu pe garbo, numai ca n-am avut niciodata ocazia ca vreo discutie, pe care s-o fi purtat cu cineva, oricine, sa alunece in directia asta, directie pe care eu o salut, fiindca, intr-adevar mi-a atras atentia asupra unor chestiuni.

eu am prioritatile mele: sunt un om care vrea sa invete, sa acumuleze, sa inteleaga, sa integreze, sa capete viziune si sa transforme acest bagaj in sistem propriu de referinta. de aceea spun ca mi se pare interesanta discutia. si tu ma stii ca nu prea sunt un om al fleacurilor ori flecarelilor. n-am o predispozitie sau luari de pozitie in sensul imbratisarii vorbelor goale.

in ce priveste expunerea (mea) publica, pe care as parea ca o fac, mie chiar nu-mi pasa de ce crede despre mine X sau Y de aici, de pe garbo, cu cateva ft putine exceptii, pe care le-as putea mentiona, numarandu-le pe degete. spun ce cred, cum cred si cum o simt. bineinteles, prin filtrul unei constiinte cumva distilate si educate cu anume necesare cenzuri (cum e si cazul dpdv moral, etic, inefabil chiar etc) si pana la urma, eu vreau sa fiu sincera cu mine insami si fidela mie insemi.
crede-ma, nu-mi pasa ce impresii starnesc ori ce senzatii la creatii si ambuteiaje ori impotente mentale produc in randul forumistilor (iar aici chiar nu te integrez pe tine, intrucat tu ai inteles in general cum functionez eu; tu si cativa altii :)...)

reperele mele sunt altele, nu garbo ori oricine de pe garbo. insa pot fi si cateva persoane de aici; asta ca sa precizez importanta distinctie specie (ori categorie, chiar)-individ.

si, in ce priveste bunul simt `enervant`, pot spune ca te caracterizeaza si pe tine. exista o anume bonomie ( si nu vreau sa fac apologii; n-am de ce, nu sunt datoare nimanui), o anume reverenta in atitudinea ta aici pe garbo. bineinteles, ca si la mine, acolo unde functioneaza eficienta si un anume feedback. :)

ps. multumesc pt versuri! de fapt pt intentia postarii lor! :)
esme
Postat pe 28 Octombrie 2011 11:58
Ceea ce simtim cu adevarat e intr-adevar important, cum spune ge, dar pentru unii , nu e doar diferit de ceea ce exprima, ci chiar necunoscut�Introspectia e practicata doar de vreo doua-trei categorii de oameni. Una e cea a batranilor pe patul mortii. Nu prea avem asa ceva pe garbo ;)

A propos de crazy diamond, cam asa �(mai putin crazy) imi pare mie Feminitatea. Una din fatetele acestui diamant e misterul si el permite femeilor sa se �expuna� controlat si chiar studiat�Asa cum dezgolesti o glezna (pe ce lume ma cred!?! :)) �in fine�.n-o sa critic acum pe sustinatoarele decadentei, ci prefer sa raman strict la posesoarele de Feminitate, ce stiu sa dezvaluie sau sa dezgoleasca cate o particica din ele, fara a te lasa sa �cunosti� intregul. Si despre ele imi place sa cred ca sunt cele mai potrivite interlocutoare , pe orice subiect, dar mai ales pe tema spiritualitatii.
Ma bucur sa vad ca se gasesc si-aici afinitati si cred ca discutia face bine tuturor �cititorilor�
ufishor
Postat pe 28 Octombrie 2011 12:19
mey ufi, eu nu am impins discutia pana intr-acolo.
ma refeream pur si simplu la faptul ca imi cunosc relatia mea cu Dzeu si nu vad niciun motiv ca sa mi-o expun public.

e una personala, specifica fiecareui individ in parte si doar individul alege daca vrea sa faca din asta o dezbatere publica sau nu (uneori chiar in scop de prozeletism).
eu_geminy
Postat pe 28 Octombrie 2011 12:30
auzi ufi...
cu glezna aia, eu as fi zis sa o intrebam pe Natahlie... da' nu stiu in ce toane e azi, si iarasi se ia de mine. poate zice ca-i plac glezna prea mult in sandalutza aia turquise, cine stie... gaseste Dansa un motiv :PP

eu_geminy
Postat pe 28 Octombrie 2011 12:34
In dubio pro reo.
te inteleg, vezi bine ca nici eu nu expun nimic ;)
asta poate si pentru a ma concentra pe 'receptie'

:))) pe Nath o invit eu la un shopping de cizme! in scop terapeutic, nu ca sa-ti iau tie 'placerea' :P
ufishor
Postat pe 28 Octombrie 2011 12:39
placere, zici?!...cu ghilimele, ori fara?... hmmmm...

aaaa... voiam sa spun ceva...
dar nu, n-o sa spun acum
(sper sa uit, intre timp:PP)
:)))

PS: " in dubio pro reo" ... clar ca m-ar avantaja in anumite circumstante, dar zau ca nu e cazul acum...;)
eu_geminy
Postat pe 28 Octombrie 2011 13:30
ge, eu am inteles punctul tau de vedere si nu vrioam sa-ti spun decat un singur lucru, dar m-am trezit lansandu-ma in adevarati ditirambi disursivi.
nu vroiam sa spun, de fapt, decat ca-ti multumesc ca mi-ai atras atentia unui lucru. stii tu care...
si as mai adauga, eu cred ca intotdeauna am fost asa cum nu m-ai (re)cunoscut tu pe mine, dar, deh, ca fiecare, ai avut si ai si tu alte prioritati, cum e firesc, decat sa dai atentie speciala unui user, care pana la urma e unul virtual. de fapt, a recunoaste presupune a cunoaste ori asta e mai greu in cazul unui anonimat pe forum, proiectat prin interventii fragmentare pe diverse teme.

stii la ce ma gandeam? eu chiar apreciez sinceritatea ta! e stimulativa. ;) :)

hai, nu mai fi asa de suspicios in privinta mea, cum te simt! pana la urma cred ca putem vorbi despre orice (cu limitele de rigoare), toti aici pe forum.
mie chiar imi place mintea ta si simt ca imi mai dezmorteste neuronii la cote ceva mai inalte.
pana la urma aici nu e viata reala, ci doar o incercare, uneori reusita si eficienta, a abordarii ei, a intelegerii unor aspecte ale ei.

:)
esme
Postat pe 28 Octombrie 2011 13:48
De la: danicarmenut, la data 2011-10-28 02:22:07imi pare rau pentru faptul ca esti egoist si nu vrei sa impartasesti cu altii.
cum ai comenta "impartasiti-va uni altora sa va fie povara mai usoara"?
relatia cu ceilalti face parte integranta din relatia cu Dumnezeu
in rest doar bucurii

Bucurii si tie!
Nu cred ca egoismul ne determina sa nu impartasim , trairile si relatiile intime ce le avem
Consider si eu ca relatia cu Dumnezeu e una intima si e bine sa o pastram la loc de cinste in sufletul nostru. Este poate prea vulgar s-o fluturam pe forumuri de tip Garbo.
SAL
Postat pe 28 Octombrie 2011 13:56
Dragilor ...

Fiecare interactionam cu oameni pe care-i impartim in diverse categorii (familie, prieteni, colegi de munca, parteneri de afaceri, simple cunostinte, necunoscuti, dusmani s.a.). Si cu fiecare dintre ei relationam in mod diferit ,si aici pe forum ...
Putem spune ca relatiile interumane de succes sunt acele relatii ce se leaga intre persoane care comunica bine intre ele (verbal si non-verbal). De fapt, principalul motiv pentru care oamenii raman impreuna in relatii de calitate este acela ca pot vorbi si se pot asculta unii pe altii cu sinceritate, deschidere si cu convingerea ca au pe cine se baza la nevoie.
Stim bine sa stabilim relatii interumane?
Este loc pentru toata lumea ,sub soare ...
In relatia cu semeni si cu Dumnezeu ,poate mai "schiopatam " cateodata ....
Va doresc pace si voie buna !
ica2
Postat pe 28 Octombrie 2011 16:11
esme,

da' nu-s deloc suspicios in privinta ta... doar ca am ramas putin surprins de reactiile tale din ultima perioada, si recunosc ca nu am stiut ce sa-ti raspund.

tin cont de faptul ca oricum am o relatie buna cu tine - asa cred - si mi-ar parea rau sa o desfiintam dintr-o banala neintelegere, cu atat mai mult ca nici tu, nici eu, nu prea facem caz de orgoliul personal...

si adaug faptul ca nu dau doi bani pe orgoliul meu, care in viata mi-a adus pierderi grele, atunci cand am apelat la el.
e una dintre putinele lectii de intelepciune pe care le-am asimilat. :P

cat despre minte... nu-mi mai bat capul cu ea, incerc pe cat posibil sa nu mi-o incarc, ori sa o incarc cu lucruri agreabile... viata e atat de scurta!... si aici imi vine in minte Badia (Pik, fie iertat), care s-a stins la varsta pe care o am acum, si care facea - profesional vorbind - ceea ce fac eu acum, si care avea cam aceleasi obiceiuri (mai mult sau mai putin de apreciat) ca si mine.
(Nu, nu voi trage concluzia ca nici eu nu mai am prea mult... da' cine poate sti...:D :)))...)

revin la mintea mea pe care sustii ca o apreciezi... e in regresie, esme. si iti voi face o destainuire acuma... da' sa nu mai spui la nimeni:

atata minte mi-a mai ramas, incat m-a bucur mai mult sa imi fie apreciate alte parti ale trupului, acum...:PPP
=))=))

cu prietenie am spus...:)

eu_geminy
Postat pe 28 Octombrie 2011 18:41
http://www.youtube.com/watch?v=oFWxgBcI2FQ&feature=player_detailpage
ica2
Postat pe 28 Octombrie 2011 19:02
ge, hai sa-ti spun: ceea ce ai citit tu in ultimele mele postari, care spui ca ti-au parut cumva a ne-eu, a fost, de fapt ori mai degraba, un fel de moment de sinceritate cu mine insami. ce vreau sa spun e ca nu stiu cat ma adresam tie, ci, mai degraba, constiintei mele. si s-a intamplat sa fie cu voce (cuvinte, hahaha!) tare. mai am si eu unele momente, in care luciditatea se vrea suverana si lipsita de intoarceri din condei printr-o manevra de prestidigitator, care s-o faca usor voalata si cosmetizata, ca sa `dea bine` si placuta.

eu chiar nu vorbeam in contradictoriu cu tine, ci ma `expuneam` cumva pe mine, fara sa mai tin cont ca trebuie sa pun in aplicare vreun mecanism de cenzura. de fapt, nici n-am vrut asta.

si, bineinteles ca si eu consider ca avem o relatie buna, intrucat nu vad pt ce motiv am schimba-o, alterand-o.
cred ca suntem oameni destul de inteligenti, cu abilitati optime de comunicare si cu repere socio-umane normale. sunt un om care asculta, tocmai pt a putea raspunde eficient, eficienta pe care mi-as dori-o bilaterala in orice relationare. :)

nu cred ca mintea ta e in regresie... dimpotriva, e una chiar stimulativa. mai ales ca eu sunt o fire speculativa, care construieste mereu si mereu. ti-am mai spus, nu sunt omul nimicurilor (mental vorbind) sau al vorbelor fara continut, de dragul lor (tot mental vorbind). apreciez insa ludismul, care presupune mai mult decat o tavaleala spoita prin registrul lexical al limbii, din snobism si varii vanitati. iar tu ai aceasta subtilitate, trebuie s-o recunosc. :P

cat despre alte parti ale corpului, care-ai dori sa-ti fie apreciate, hahaha, io stiu, ge?! aici chiar n-am cum sa ma lansez in a face aprecieri! :P
tot prieteneste, vorbind...

hai, ca m-ai facut sa rad! ai fost dragut. ;)
:))))

esme
Postat pe 28 Octombrie 2011 19:24
De la: ica2, la data 2011-10-27 22:16:13geminy ,acord atentie la toata lumea de pe acest topic ,este o chestie de educatie ..in primul rand ...si pe acest topic incerc,incercam sa aratam imaginea crestinului autentic in relatie cu El.

cand ma uit la mine ,vad multe imperfectiuni ,neputinte ,slabiciuni .....dar privesc mereu la EL ....si imi spun "pot totul in Hristos care ma intareste ..." am spus asta ca sa nu se creada ca sunt chiar un crestin autentic ....incerc prin puterea Lui ...

si cer iertare daca am ofensat pe cineva ...pot sa gresesc involuntar ,fara voia mea ...

multumesc tuturor pentru postari ,imi face placere sa fiu cu voi si sa impartasim ,sa discutam experiente de viata .In pofida faptului ca traim intr-o lume convertita de pacat ,ma intreb cum putem sa ramanem curati ,sa umblam in neprihanire ?Si cum ne raportam la Dumnezeu ,in timpurile de azi ?

pai in primul rand sa eviti prieteniile cu oameni falsi si sa cauti tovarasia la oameni curati...stiu nu sunt usor de gasit,,,dar nu imposibil..stii vorba aia,,cine cauta gaseste
ingerasulluptator
Postat pe 28 Octombrie 2011 19:46
ica, nu stiu `daca stim bine sa stabilim relatii interumane`, insa stim bine ca asta presupune un proces bilateral. o relatie umana eficienta e un demers constructiv, cu cei implicati disponibili unul fata de celalalt, intr-o aparenta dependenta devenita necesara.
zic aparenta tocmai pt ca, stabilindu-se la un anume palier al comunicarii, cei implicati ajung sa functioneze ca un tot. e-adevarat, o relatie ideala e aceea care se cristalizeaza si evolueaza de la sine, fara eforturi si lupte in sensul asta.
insa atunci cand crezi in ceva, stii ca poti incerca si marea cu degetul, facand din imposibil, posibil.
esme
Postat pe 28 Octombrie 2011 21:12
ge, spuneai ieri ceva de orgolii! de fapt de lipsa lor! ai dreptate, eu chiar n-am asa ceva!
la urma urmei, eu am doar lucruri in care cred. :P
esme
Postat pe 29 Octombrie 2011 15:39
esme, eu n-am facut vreo aluzie la un orgoliu al tau, te rog nu ma intelege gresit...
nu exista niciun conflict intre noi, dimpotriva!...

sau el exista/mocnea si eu nu stiam?...

(n-ar fi exclus, avand in vedere ca numai zilele trecute, tot o EX-amica de aici a avut o rabufbnire total nejustificata, aducandu-mi niste acuze care in mintea ei se pare ca existau in mod latent, niste acuze indirecte, la modul ca eu ii aminteam, prin felul meu de a-i raspunde, de un episod in care altii au pleznit-o crunt odata, pe forum - e posibil sa fi meritat, eu la vremea respectiva am socotit ca nu, deoarece intrasem de mult prea putina vreme si (realizez acum ca) nu o cunosteam suficient.
dar nu ca i-as fi adresat mizerii, ori insulte, ci "doar" ii aminteam mereu de acel moment sinistru, in care cativa "culti" ai forumului o calcau in picioare la modul hyper-infect.
si ca sa ii salvez onoarea de a nu mai continua cu prostiile impinse pana la apogeu, i-am luat definitiv dreptul de a mi se mai adresa, cu atat mai mult ca niciodata nu i-am scris eu primul.
fiindca evit pe cat posibil sa am parte de deviatiile de comportament ale altora... satul fiind eu insumi, de ale mele:PP:))

si revin:

stii bine ca te apreciez in mod deosebit, pregatirea ta sare oricui in ochi, prin stilul tau personal, UNIC, cu nota evident academica, prin logica ideilor pe care le induci, prin subtilitate, rafinament, prin modul metaforic de a spune lucrurilor pe nume... sau naucitor de direct.
si nu in ultimul rand, prin - repet - bunul tau simt, care adesea ma scoate din pepeni...:P

dar am pur si simplu senzatia ca postarile mele anterioare te afecteaza oarecum.
fiindca vad ca revii si revii, si revii, si revii asupra lor...
iar eu nu pot tine pasul cu tine, fiindca nu mereu am dispozitie pentru astfel de discutii
(chiar n-am, de obicei, daca ma cunosti cat de cat),
nici nu pot fi monopolizat de catre nimeni, fara voia/nevoia mea.

in alta ordine de idei, am si foarte mult de lucru, iar aici arunc cate o "geana", cand si cand, si chiar nu pot urmari tot ce se scrie.

citesc 1-5 postari din urma, adesea sunt tufa la ceea ce se discuta pe un anume topic. (nu ca n-as fi si in rest, la multe altele:P).

in speranta ca m-ai inteles, si ca nu cumva sa -ti autoinduci idei de genul ca ai fi ignorata, sau mai rau, idei de vinovatie, de autoculpabilizare, as prefera sa lasam acest subiect aici.

iti multumesc pentru intelegere!...:)

WE placut!...
eu_geminy
Postat pe 29 Octombrie 2011 17:22
ge, eu trebuie sa-mi cer scuze! e vina mea: ma persecut uneori cam mult si, facand asta, inconstient ii supun si pe altii unor suplici inutile, dar cu totul neplacute. tu ai dreptate si apreciez mult intelegerea ta si sfaturile tale prietenesti.
in ce priveste orgoliul meu, stai linistit, am priceput bine ce ai vrut sa spui. chiar am apreciat. stiu ca te-ai referit la lipsa lui si la faptul ca asta e un lucru bun.

dar sa stii ca acum am inteles. ma bucur ca mi-ai atras atentia. ;)
weekend placut si tie! :)

esme
Postat pe 29 Octombrie 2011 17:37

Renasterea celebrului teatru moscovit......
ratuscaceaurata
Postat pe 29 Octombrie 2011 17:48

asa, si? te trezesti visand la potcoave de cai morti, ratzo?ca oricum nu stii cu ce se mananca `Balsoi Teatr`
esme
Postat pe 29 Octombrie 2011 17:54
sal,eu nu rascolesc cioburi de sticla cu aere de diamante.
ratuscaceaurata
Postat pe 29 Octombrie 2011 18:06
"awayyyyy".... zise cireasha din lichior....:PPP

:))))))))))))))))
eu_geminy
Postat pe 29 Octombrie 2011 18:14
eu as zice iar

Hª���������������������!!!
panty_C
Postat pe 29 Octombrie 2011 18:16
eee, unde-o fi "si_totusi"
(nu-mi place sa-i zic "totusica"... suna ca o "matusica", nu i se potriveste deloc:P)

sa-i zica o

"ia mai hai shushaua, vuvuleano!"...:)))))
eu_geminy
Postat pe 29 Octombrie 2011 18:28
De la: esme, la data 2011-10-29 17:54:39
asa, si? te trezesti visand la potcoave de cai morti, ratzo?ca oricum nu stii cu ce se mananca `Balsoi Teatr`

e clar ca nu ai pic de intuitie.altfel realizai de ce am scris despre teatru si balsoi,adica joci un mare teatru si tu si altcineva.daca erai insa si inteligenta realizai ca am mai multe cunostinte decat te lauzi tu ca ai,de pilda cauta topicul despre teatru si vei vedea ca eu nu stau sa vb tampenii pe internet.iti dau un singur exemplu si apoi ai ignore ca nu am de ce sa imi pierd timpul..ex;.cum sunt,cafeluta,mancarea ,cafenele , alte bauturi si tigari pe care le" consumati" pe internet ,de rad si copii de voi.?iesiti fratilor din virtual ca uitati cu totul de lumea reala.mai luati si voi relache!!
ratuscaceaurata
Postat pe 29 Octombrie 2011 20:02
ah, ratzo, de ce ma apuca pe mine cascatul cand te citesc?
esme
Postat pe 29 Octombrie 2011 20:05
ba, cum poti sa spui ca esti intelihenta si sa ai o asa poza la avatar... io zic ca nu se potrivesc treburile
Laura_M
Postat pe 29 Octombrie 2011 20:08
Ei, cu cat depaseste 90 la tzatze, cu atat creste IQ
Axl_22
Postat pe 29 Octombrie 2011 20:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
de ce sa fii bun, cand toti ceilanti sunt rai? 42 De la: moment31 16 Octombrie 2009 17:50
politica...?!...SEX...si comunisti....! 17 De la: gavril 13 Martie 2011 15:51
Lenjerie intima problema 2 De la: garbo_427282 21 August 2018 23:41
Dilema parinteasca 9 De la: garbo265966 21 Iunie 2012 15:06
am visat copil mic.. 23 De la: hermosa20 19 Mai 2014 08:06
Setari Cookie-uri