AI�O�RELATIE�CU�DUMNEZEU�?

ica, cine are ochi, vede...
cine are urechi, aude...
cunosti, nu?
Ktine
Postat pe 8 Noiembrie 2011 18:13
Ktine ...
ica2
Postat pe 8 Noiembrie 2011 18:14
... uite la Irinuca ....acum ai intrat pe mana ei ...geminy...

si ma bucur pentru lipela ta ...pe plan profesional ...lasa ca retributia sau un
salariul mai mare ,te lipesti dupa ce te faci indispensabil la locul de munca ...

ica2
Postat pe 8 Noiembrie 2011 18:19
Eu cred ca biserica le spune sfinti la oamenii care au facut fapte bune si pe care oamenii nu le-au apreciat....De parca ar stii oamenii sa aprecieze si in ziua de azi omenia.....La sfanta paraschiva se zice ca i-au taiat parintii mainile ca dadea de pomana,,,facea bine.....Si cand au trait i-au prigonit si le-au facut rau la oamenii buni si acuma se inchina la ei....Prostia omeneasca....Si la sfintii care ii certau si le vorbeau in numele dreptatii,,si cum oamenilor nu le placea sa le spui adevarul in fata,,mai ales la barbati....I-au ucis pe unii,,mai pe vremurile mai demult,,,si apoi se inchinau la ei.....Oamenii nu stiu sa aprecieze oamenii buni,,,ii baga in pamant apoi se roaga la ei....Asta a fost mintea omeneasca....Nu are nimic de-a face cu credinta eu asa cred...Da trebuie sa ii respecti,,,dar si cand sunt vii sa ii resprecti pe oamenii buni nu doar atunci cand sunt morti,,ce nevoie mai au ei atunci dupa moarte sa fie respectati saracii
ingerasulluptator
Postat pe 8 Noiembrie 2011 21:33
sfintii sunt oameniii buni care au facut fapte bune,,au fost luptatori pt dreptate unii carora nu le era rusine cu credinta lor....dar nici nu stiu daca erau corecta si isi respectau nevestele si nu le faceau servitoare.....or fii fost sfintii oameni drepti care ii certau pe oameni,,,si ei le-au taiat beregata.....dar mai bine sa mori ca un luptator,decat sa mori ca un fraier ca uniii....sa mori pt dreptate este ceva demn de lauda......eu una si eu as prefera sa mor ca o luptatoare,,decat sa mor ca o servitoare proasta si care pupa picioarele la barbatii mincinosi si curvari
ingerasulluptator
Postat pe 8 Noiembrie 2011 21:41
De la: ica2, la data 2011-11-08 18:19:13... uite la Irinuca ....acum ai intrat pe mana ei ...geminy...

si ma bucur pentru lipela ta ...pe plan profesional ...lasa ca retributia sau un
salariul mai mare ,te lipesti dupa ce te faci indispensabil la locul de munca ...

multumesc, ica... da' zau, n-am chef de vrajeli...
daca nu le eram indispensabil, ma zburau demult...

ideea e ca fraier mai mare ca mine inca nu au gasit...:P
:))))

PS. pe mana irinookai nu am cum intra. ca ea si-o tine bine... acolo unde si-o tine... pe mana:P
:)))
eu_geminy
Postat pe 9 Noiembrie 2011 00:07
De la: ingerasulluptator, la data 2011-11-08 15:12:43 parca tu te-ai cam laudat ca vrei sa te pocaiesti.... ce se aude

iar ai visat aratura, irinooka...:D
:)))
eu_geminy
Postat pe 9 Noiembrie 2011 00:08
Eu spre exemplu mai gandesc ca unii oameni pe care biserica le zice sfinti,au fost oameni buni care au ajutat neconditionat...Cum a fost Sf Paraschiva,Maica Domnului Maria,Sf Petru,Sf,pavel,,,si mai sunt dar unii sunt acceptati ca sfinti de biserica ca sfinti si ei totusi nu au facut fapte bune ca sa implice in evoluatia spirituala a lumii....Cat timp au fost in viata,,,sfintii au fost progoniti,tratati urat de oamenii pe care ii ajutau si le faceau doar binele,,,si acei oameni sunt cei care sunt si in ziua de azi,,,oamenii nepocaiti care nu respecta poruncile......le-au facut rau acelor oameni buni care vroiau sa le faca doar bine......Apoi acei oameni au murit,,,in suferinta,,,,apoi nici dupa moarte nu sunt in pace ca sa se odihneasca in pace....Toti tabarasc pe sfinti sa ii ajute,,,,pe degeaba pt ca ei nimic nu fac pt Dumnezeu...Ca si cum fac in ziua de azi..Daca vad un om bun,,sar pe el sa ii ajute,,dar ei nu fac nimic pt acel om sarman care practic vrea sa isi traiasca viata linistit si sa se retraga din rautatile oamenilor.....Acesti oameni sarmani,,,cum au fost unii sfinti nici macar dupa moarte nu suint lasati in pace ca sa se odihneasca in pace.....pt ca toti tabarasc pe ei ca sa ii ajute pe degeaba,,,Daca oamenii ar tine poruncile,,,si s-ar lasa in voia lui Hristos,,,si pe sfintii care au murit sa ii lase in pace sa se odihneasca....pt ca suficient au suferit pe acest pamant,,,,poate s-au lasat unii pacaliti de oamenii rai ca doar daca te lasi folosiit de oamenii rai poti ajunge in rai,,,si acei oameni rai sunt acei oameni nepocaiti si cu satan in mintea lor....
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 16:19
De la: ingerasulluptator, la data 2011-11-09 16:19:24Eu spre exemplu mai gandesc ca unii oameni pe care biserica le zice sfinti,au fost oameni buni care au ajutat neconditionat...Cum a fost Sf Paraschiva,Maica Domnului Maria,Sf Petru,Sf,pavel,,,si mai sunt dar unii sunt acceptati ca sfinti de biserica ca sfinti si ei totusi nu au facut fapte bune ca sa implice in evoluatia spirituala a lumii....Cat timp au fost in viata,,,sfintii au fost progoniti,tratati urat de oamenii pe care ii ajutau si le faceau doar binele,,,si acei oameni sunt cei care sunt si in ziua de azi,,,oamenii nepocaiti care nu respecta poruncile......le-au facut rau acelor oameni buni care vroiau sa le faca doar bine......Apoi acei oameni au murit,,,in suferinta,,,,apoi nici dupa moarte nu sunt lasati in pace ca sa se odihneasca in pace....Toti tabarasc pe sfinti sa ii ajute,,,,pe degeaba pt ca ei nimic nu fac pt Dumnezeu...Ca si cum fac in ziua de azi..Daca vad un om bun,,sar pe el sa ii ajute,,dar ei nu fac nimic pt acel om sarman care practic vrea sa isi traiasca viata linistit si sa se retraga din rautatile oamenilor.....Acesti oameni sarmani,,,cum au fost unii sfinti nici macar dupa moarte nu suint lasati in pace ca sa se odihneasca in pace.....pt ca toti tabarasc pe ei ca sa ii ajute pe degeaba,,,Daca oamenii ar tine poruncile,,,si s-ar lasa in voia lui Hristos,,,si pe sfintii care au murit sa ii lase in pace sa se odihneasca....pt ca suficient au suferit pe acest pamant,,,,poate s-au lasat unii pacaliti de oamenii rai ca doar daca te lasi folosiit de oamenii rai poti ajunge in rai,,,si acei oameni rai sunt acei oameni nepocaiti si cu satan in mintea lor....
Sfintii au fost niste oameni normali asa cum trebuie sa fie oamenii care slujesc pe Dumnezeu,,,si oamenii ii considera pe oamenii buni sfinti pt ca ei sunt rai si nu fac nimic ca sa se indrepte si de asta tot asteapta ajutor de la oamenii buni asa cum au fost sfintii care au ajutat neconditionat....Dar eu cred ca mortii trebuie lasati in pace ca sa se odihneasca
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 16:22
Daca oamenii nu ar fii atata de rai si pacatosi poate nici nu ar mai fii atata de bolnavi sufleteste.....Ei dupa ce i-au prigonit si le-au facut rau merg ca sa se roage la sfinti sa ii ajute...De ce zic ca ei ai-au prigonit,,,poate nu ei direct i-au prigonit pe sfinti,,,ci unii ca ei nepocaiti,,,nesmeriti si care nu traiesc curat sufleteste si trupeste.....Nu stiu cum nu le este rusine...Daca vrei ca Dumnezeu sa te ajute,pune mana sa te indrepti si lasa-i pe morti ca sa se odihneasca in pace,,,Macar atata merita si ei.....aceasta este logica mea
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 16:26
Toate cel bune in viata ta Ica
Fiecare dintre noi avem nevoie sa stam de vorba cu Dumnezeu in fiecare zi.
Este fraza cu care a fost inceput forumul, si este adevarat, stam sau ar trebui sa stam de vorba cu Creatorul in fiecare zi, dar de multe ori avem impresia ca El nu vrea sa sta de vorba cu noi. Nu mai stiu daca si cum este adevarat.
In fine iarasi eu nu mai stiu , sau IQ-ul meu este muuult prea mic in comparatie cu al altor utilizatori, care se zice ca sunt intelectuali, dar am vazut postari care numai cu relatia cu Dumnezeu nu au legatura. In fine am intrat si am incercat sa fac cunoscuta relatia mea cu El cu bune si cu mai putin bune , in speranta ca va fi folositoare, dar ....
la un moment dat am vazut soare pe strada mea, dar....iarasi dar...nu mai stiu si nu mai am repere. A nu sunt depresiv doar dezorientat, si as putea zice ca am senzatia ca sunt viu dar nu traiesc. Astept inca un raspuns din partea LUI, si daca mai intirzie nu cred ca o sa mai am si alte legaturi cu El
Ce spui Ge? tu care le stii pe toate? El este real sau doar este o imaginatie a mintilor bolnave?
danicarmenut
Postat pe 14 Noiembrie 2011 05:19
Dumnezeu ne-a lasat liberi....Ne lasa sa fim ceea ce noi dorim sa fim...Si practic omul este ceea ce practica si ceea ce doreste el sa fie
ingerasulluptator
Postat pe 14 Noiembrie 2011 19:00
Toate cele bune si in viata ta ,Dani ...
Nu stiu daca Dumnezeu ne vrea asa ,sa fim indoielnici ....poate este doar o impresie ca El nu te asculta ...Sigur ,dar foarte sigur Dumnezeu este langa noi mereu ! Iti spun cu atata convingere ,pentru ca avem atatea promisiuni de la El ...
"Domnul e pastorul meu,nu voi duce lipsa de nimic ,
El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna .
Imi invioreaza sufletul si ma povatuieste pe carari drepte ,din pricina Numelui Sau ,
Chiar daca ar fii sa trec prin valea umbrei mortii ,nu ma tem de nici un rau ,ca El este cu mine..."
Inceputul Psalmul 23,care este ca o rugaciune .....
Nu intelegem de ce ne trece de multe ori prin anumite situatii ...intotdeauna avem o lectie de invatat ...
Si probabil in majoritatea cazurilor ,rabdarea este pusa la incercare ...
deci ,rabdare si iar rabdare ...
Domnul sa fie cu noi toti !
ica2
Postat pe 14 Noiembrie 2011 20:52
Da Ica cred ca ai dreptate.
Dumnezeu asculta, si raspunde in felul Sau, care nu se pasaleste cu al nostru de multe ori.
El este temperanta, toate la timpul lor: ploaia la timpul ei, soarele la timpul sau, secerisul la timpul sau, samd
Noi in schimb, acum si aici, fara drept de revizune
Domnul este calm, noi suntem zvircolire, viteza, zbucium
El este iubire de pacatos (si am tendinta de a-l cita pe Pavel: cel dintii sunt eu)
Noi suntem: eu, insumi si cu mine. De multe ori nu ne intereseaza de cel de linga noi decit daca are sau nu are casa mai mare decit a mea, sau daca poate sa-mi aduca vreun folos. Nu vrem sa stim daca are sau nu are nevoie de ceva, si nu neaparata nevoie materiala
Poate am "stricat" linia topicului cu interventiile mele si imi cer iertare daca sunt persoane lezate. Nu a fost si nu este intentia mea.
Dar pe un topic dedicat Relatiei cu El cred ca este numai normal sa se urmareasca idea topicului, adica relatia cu Domnul Dumnezeu. Nu fac deferire nici la Isus, nici la Mohamed, nici la mai stiu eu ce alt cult, ci fac referire la Creatorul meu al tau, al orcarei fiinte sau lucru
El este cel ce Este
Da imi declin calitatea de crestin si increzator in Isus, nu ma ascund si nu mi-e rusine
Dar Dumnezu este si va fi pentru TOTI oamenii atunci, acum si in vecie
Daca mi-am deschis sufletul unor "necunoscuti" nu am facut-o nici din prozelitism nici din a preamari pe Dumnezeu in mod iftin, ci am facut-o din nevoia de sprijin, care nu a venit decit din partrea unei singure persoane, si Domnul fie laudat pentru acea persoana
In rest doar fericire si bucurii in viata asta si in cea vesnica, tie, si celor care cred in asta
danicarmenut
Postat pe 22 Noiembrie 2011 04:42
Dani ,ma bucur ca ai gasit sprijin...dar as putea spune altfel ....
Crestinul AUTENTIC este o floare ale carei petale emana miros de Dragoste, Bucurie, Pace, Indelunga Rabdare, Bunatate, Facere de Bine, Credinciosie, Blandete si Infranare a Poftelor.... o diversitate de mirosuri armonizate perfect prin Unirea lor intr-O Singura Sursa ,Domnul Iisus....

Oridecateori neghina va intepa floarea cu acele ei de rautate, batjocura, lacomie, cearta, vrajba, ura etc..., floarea care si-a primit mirosul de la Creatorul ei, tot acelasi parfum il va emana...

Multumesc de urari ...

Domnul cu noi toti !

ica2
Postat pe 22 Noiembrie 2011 21:25
ingeras ,imi place poza de la avatarul tau ...
ica2
Postat pe 22 Noiembrie 2011 21:38
De la: ica2, la data 2011-11-22 21:38:58ingeras ,imi place poza de la avatarul tau ...
multumesc si mie mi-a placut fotografia....cu cata iubire imbratiseaza iISUS,OITA...DAR are semnificatia cu cata dragoste ,afectiune imbratiseaza Iisus oita neputincioasa,adica omul neputincios...
Pt ca noi suntem fiinte tare neputincioase si fara minte fara Hristos
ingerasulluptator
Postat pe 22 Noiembrie 2011 23:28
De la: ica2, la data 2011-11-22 21:25:46Dani ,ma bucur ca ai gasit sprijin...dar as putea spune altfel ....
Crestinul AUTENTIC este o floare ale carei petale emana miros de Dragoste, Bucurie, Pace, Indelunga Rabdare, Bunatate, Facere de Bine, Credinciosie, Blandete si Infranare a Poftelor.... o diversitate de mirosuri armonizate perfect prin Unirea lor intr-O Singura Sursa ,Domnul Iisus....

Oridecateori neghina va intepa floarea cu acele ei de rautate, batjocura, lacomie, cearta, vrajba, ura etc..., floarea care si-a primit mirosul de la Creatorul ei, tot acelasi parfum il va emana...

Multumesc de urari ...

Domnul cu noi toti !

danicarmenut
Postat pe 5 Decembrie 2011 13:24
G�nduri ...pentru cei care au credinta si speranta ,in El...

C�nd �tii c� e�ti prin�, nu te mai por�i ca un cer�etor...
C�nd �tii c� e�ti ales, nu te mai sim�i un nimenea �n drum...
C�nd �tii c� esti prieten al Mirelui, nu te mai compor�i ca un rob...
C�nd �tii c� ai statutul de fiu al Regelui, nu te mai �njose�ti la o tr�ire de r�nd...
Ci cu fa�� senin�, z�mbind, privind tot �nainte, tu te �nalti ca un vultur...
stai la vedere ca o cetate pe un munte �i luminezi in jur!...
...pentru ca lumea s� �tie:
TU ESTI FIU DE DUMNEZEU!
ica2
Postat pe 19 Decembrie 2011 16:17
Suntem �n a�teptarea Na�terii Domnului Iisus Hristos. Ceea ce noi pr�znuim s�pt�m�na aceasta e o s�rb�toare profund cre�tin�.Mihai S�s�ujan , preot paroh la Biserica Alb� din Bucure�ti, ne spune :

Cum primim Na�terea Domnului? �N-a� putea spune care este procentul celor care �n�eleg semnifica�ia duhovniceasc� a Na�terii Domnului. Nu putem �ti c��i au aceast� preg�tire duhovniceasc� �n perspectiva apropierii Cr�ciunului. Cre�tinii adev�ra�i �n�eleg aceast� perioad� ca pe o a�teptare �ntru bucurie. Vin mai des la biseric�, se spovedesc, se �mp�rt�esc, mul�i fac fapte bune pentru cei din jur. A� vrea s� cred c� s�rb�toarea aceasta frumoas� este de c�t mai mul�i dintre noi a�teptat� �i preg�tir� din aceast� perspectiv�.�
ica2
Postat pe 21 Decembrie 2011 21:48
continuarea interviului ....mentionat in postarea anterioara :

Pentru ce se roag� acum oamenii? �Rug�ciunea are trei direc�ii foarte frumoase. Este rug�ciunea de mul�umire pentru ce avem, pentru c� exist�m. Apoi este rug�ciunea de laud�, �i aducem slav� lui Dumnezeu. Iar apoi este rug�ciunea de cerere ? aici fiecare om are problemele sale, bucuriile �i necazurile sale. Unii vin la bieric� crez�nd c� dac� las� acolo un acatist, problema lor se rezolv�. Nu asta este via�a unui cre�tin. Via�a unui cre�tin este o coabitare cu voia lui Dumnezeu. Tot timpul le amintesc oamenilor la biseric� se se bucure. Noi nu mai �tim s� ne bucur�m. Bucuria este fundamental�. Trebuie s� depunem un efort real pentru a redescoperi frumuse�ea duhovniceasc� a s�rb�torii. F�r� con�inutul spiritual al s�rb�torii, masa de Cr�ciun ar fi ca �i cum te-ai �nt�lni cu prietenii �ntr-o s�mb�t� sear�.�

Da ,foarte adevarat ...BUCURIA ESTE FUNDAMENTALA, si trebuie sa redescoperim frumusetea duhovniceasca a sarbatorii ...

SARBATORI FERICITE TUTUROR !!!

ica2
Postat pe 21 Decembrie 2011 21:55
Din pacate, Ica, sarbatoarea Craciunului a devenit una pur comerciala. Aproape ca s-a uitat ca de Craciun sarbatorim intruparea lui Iisus, acum il sarbatorim pe Mos Craciun.
SAL
Postat pe 21 Decembrie 2011 21:56
Da ne raportam la nasterea Domnului o data pe an. Si atunci in modul "eu, euinsumi si cu mine"
, adica sa ne simtim bine si dupa aia avem alta viata.
Dar Mintuitorul a venit in lumea asta ca sa fie cu noi in fiecare zi si i orice situatie.
Daca eu ca individ imi aduc aminte de EL la pasti si la craciun, imi pun intrebarea: sunt eu crestin sau sunt altceva?
In restul timpului sunt ce atunci?
Da, Icuta fata tatii, ai dreptate : un fiu de imparat (Dumnezeu este imparatul si eu sunt fiu) isi asuma obligatiile si ramine linga Tatal sau doar asa la schimbarea orei? de vara de iarna?
de asemenea Domnul a venit pentru a ajuta pe cel in nevoie, si EL ESTE fiu de Imparat. Din nou intreb eu sunt fiu de Imparat?
danicarmenut
Postat pe 21 Decembrie 2011 21:58
booon, deci nu numai mie mi se pare ca sarbatorile astea si-au cam pierdut esenta pentru cei mai multi dintre bunii samariteni

icuta, eu tot agnostica, mami...cum ma stii
cam rarut pe aici, fetito...esti bine?
michelle_
Postat pe 21 Decembrie 2011 22:03
michelle, multumesc ca te gandesti la mine...

sunt bine ,multumesc Domnului ...tu ,cum esti ? toate bune?

O seara frumoasa !
ica2
Postat pe 21 Decembrie 2011 22:24
eh, eu...cu capu', tot cum ma stii
sunt bine, fetita, astept sa treaca sarbatorile astea

stii ceva de ilsi?
michelle_
Postat pe 21 Decembrie 2011 22:30
Danicarmenut ...."fata tatii",este o alintatre ,cum sa o interpretez?

"Dar Mintuitorul a venit in lumea asta ca sa fie cu noi in fiecare zi si in orice situatie."
Bine spus !!!

O seara frumoasa !
ica2
Postat pe 21 Decembrie 2011 22:39
Colind de Craciun - Valeriu Gafencu

�n noaptea Sf�nt�, viu lumineaz�
Luceaf�rul zorilor vietii cei noi,
Coboar� Iisus �n noi
Vesteste viata de-apoi
Si steaua deasupra vegheaz�.

Si nasterea Ta minunat�
O c�nt� p�storii si pruncii,
Iar cerul deschis se arat�
Cu portile �n chipul crucii.
Trei magi c�l�tori au venit de departe
Cu dar de t�m�ie, de aur si smirn�,
Cu fruntile de lumin�,
Ngenunche si se-nchin�
Cu inimi smerite, plecate.

.....................................

ica2
Postat pe 21 Decembrie 2011 23:45
O CE VESTE MINUNATA ! - Stefan Hrusca

http://www.youtube.com/watch?v=F22Ve4OjWns&feature=related

DESCHIDE USA ,CRESTINE -Stefan Hrusca

http://www.youtube.com/watch?v=b3ef4d7qGUk&feature=related

CRACIUN FERICIT TUTUROR !!!

ica2
Postat pe 22 Decembrie 2011 00:23
De la: ica2, la data 2011-12-21 22:39:45Danicarmenut ...."fata tatii",este o alintatre ,cum sa o interpretez?

"Dar Mintuitorul a venit in lumea asta ca sa fie cu noi in fiecare zi si in orice situatie."
Bine spus !!!

O seara frumoasa !

Da poti sa o iei ca o alintare, ca un semn de prietenie, dar in sens bun
Am spus asa pentru ca eu spun ceea ce gindesc, nu am destui neuroni ca sa mai imi si ascund gindurile
Imi place felul in care gindesti , si cum scrii, si in plus esti initiatoarea forumului, iar "tinerii" au mai multa initiativa decit "batrinii", asa ca "fata tatii" Craciun fericit tuturor, si fioe ca Domnul nostru Isus sa fie cu noi in toate zilele vietii noastre
Adica sa Fie cu noi in sensul ca noi sa nu ne indepartam de el

PS. povestea mea "siropoasa" se apropie de sfirsit, si pentru cei care au ceva de spus, am incredintarea ca va fi cu Happy Ending
Domnul sa te aiba in paza Sa
danicarmenut
Postat pe 22 Decembrie 2011 16:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Reguli de aur pentru via�a de cuplu ! 36 De la: LLisa 3 Decembrie 2012 23:40
sarcina 6 De la: tutankhamon 8 Septembrie 2009 12:16
Ce as putea sa fac,sa ma iubeasca numai pe mine? 195 De la: ufishor 4 Februarie 2012 23:22
Plictiseala DIURNA 9 De la: garbo265966 26 Iunie 2012 11:14
Dilema parinteasca 9 De la: garbo265966 21 Iunie 2012 15:06
Setari Cookie-uri