AI�O�RELATIE�CU�DUMNEZEU�?

Gustaria ,nu-i deloc fascinant ,nici macar amuzant....
Cand vei fii pe patul de boala sau poate mai grav ..,vei mai putea spune asta ?Sincer iti doresc sa fii sanatoasa mereu si sa ai o viata lunga plina de succese si bucurii ,dar ...vezi tu ,ziua de azi ne apartine ,cea de maine nu este a noastra ,ci a lui Dumnezeu .

ica2
Postat pe 8 Iunie 2012 01:51
heartbit , "sunt multe necunoscute de aflat",ai dreptate !

�Cerceta�i Scripturile, c� socoti�i c� �n ele ave�i via�� ve�nic�. �i acelea sunt care m�rturisesc despre Mine. �i nu voi�i s� veni�i la Mine, ca s� ave�i via��!�(.ioan 5:39).

Ideea e simpl�: Nu �n Scripturi g�sim via�a ve�nic� ci �n Hristos!

0
ica2
Postat pe 8 Iunie 2012 02:05
ica, daca mie mi te adresai - eu am fost "pe patul de boala". Am fost si mai grav, am fost si pe dincolo destule minute. Buhuhu - pe astea le-am fumat. Altceva?
Urmatoarele chestii de care sa ma sperii ca sa ma smeresc, care sint?

Si da, e destul de amuzant, ca experienta.
Destul de amuzant sa descoperi ca nu e nici un cazan si nici un petru cu jordeaua la poarta raiului: si nici o poarta, de fapt, doar un monitor stricat... si asta doar pt ca iti incetinesc functiile vitale, si nu mai vezi bine, dupa care nu mai vezi deloc... Asta ca ma leshi cu "binele" si "raul" tau departajat ca pentru oligofreni.
A, daca vorbim de notiunea de divinitate da, putem vorbi pina maine, numai ca aia nu e buna sau rea: este divinitate si atit. N-o contesta nimeni. Dar daca vrei sa discutam de acel dumnezeu unic posibil al crestinilor care sigur e ala adevarat si ptiu ptiu restu' care's falsi, si despre toate hartoagele alea care or fi fost scrise de al de sus direct cu penita si cerneala....pas. Nu sint specia oaie,ma scuzati. Vezi,peste dealul urmator, la irinuca, poate aia'i turma pe care o cauti...
quasaria
Postat pe 8 Iunie 2012 03:30
Barbo, nu mai trimit/dau nim�nui nimic

O melodie care-mi place http://www.youtube.com/watch?v=dNsJzC7yNGk

Privind florile, frumuse�ea �tiu c� Dzeu exist�. �i da m� rog �i nu fac mi�to de credin�a nim�nui.

O zi frumoas�!
Axl_R
Postat pe 8 Iunie 2012 07:44
Q

eu stiu ca tu esti o fata desteapta,nu-i asa?

icule..

pai ce faci? e libertate,fetitzo..
iasomia
Postat pe 8 Iunie 2012 08:27
De la: iasomia, la data 2012-06-08 08:27:20Q

eu stiu ca tu esti o fata desteapta,nu-i asa?

je? Oitza dlui...
quasaria
Postat pe 8 Iunie 2012 10:54
De la: ica2, la data 2012-06-08 01:27:24Barboneli si tu sa fii binecuvantat de El!
In ceea ce priveste relatia mea cu Dumnezeu ,ar fii prea mult de povestit ,dar te asigur ca o am si nu ma pot lauda foarte tare cu asta ,deoarece de multe ori "schiopatez" .

Despre dovezile existentei lui Dumnezeu sunt multe .Sa facem acelasi lucru in problema existentei lui Dumnezeu. , cum a sugerat Blaise Pascal. El a spus: �Daca-mi pun credinta in Dumnezeu si El nu exista, nu pierd altceva decat placerile vinovate la care trebuie sa renunt si care imi sunt oriunde daunatoare. Insa daca El exista, am castigat o fericire vesnica!�

Credinta este o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad.
Dumnezeu e invizibil pentru ochii nostri dar ii putem vedea Lucrarile.

"Pot sa te intreb de ce nu crezi in Dumnezeu? Care e motivul pentru care tu nu crezi in Dumnezeu ?"

ei... de data asta m-ai prins la inghesuiala... !!!! n-as vrea sa fiu prea vulgar si sa zic" ma-i prins cu nadragii jos"... ! si asta ptr. ca, intr-un fel, topicul e interesant prin nedeterminarea (sau cum s-o spune...) si posibilitatilor de a discuta, fara a ajunge la nici un rezultat... ! dar placut, mai ales ca tu esti o gazda placuta si se poate discuta cu tine civilizat si placut ! la ingeras... acolo discutile sunt mai mult pe aratura.... nimic atractiv !!!! dar sa revenim la nadragi... ! daca ma intrebai de ce cred... as fi raspuns ca toti cei care cred.... dar de ce nu.... e mai greu ! e foarte greu sa dovedesti un fapt pe care nu l-ai facut ! daca eram mai destept... poate iti dadeam un raspuns care sa ma multumeasca si pe mine... dar pe tine, oricum nu te-ar fi convins... ! asa cum tu nu crezi ca omul s-a dezvoltat din altceva si nu a fost facut din tzarana, indiderent de cum ii zici la divinitatea responsabila... tot asa nu cred eu in inversul.... ! tu scrii ca dovezile existentei lui Dzeu. sunt multe... dar asta nu raspunde la intrebare ! multe... nu e un raspuns concret !!! da macar unul... unul pe care pot sa-l inteleg si eu, unul nu din diferite citate in cartile speciale scrise ca sa convinga pe cei care cred sau nu... ca EL exista !!! problema e ca, multi din credinciosi, mai ales din religia crestina, cu care eu n-am nimic personal.... il personifica pe EL... acum mai are si un fiu... si care incet incet, a devenit si el Dzeu. nr 2 !!! duhul.... cel de la ortodoxi... ala e negura totala ptr. mine... ! sfant sau nu ! acuma, personificand pe Dzeu. cea ce la celelalte 2 religii monoteiste nu se intampla... e foarte greu sa cred in asa ceva. cand mi se spune ca Dzeu. a facut pamantul, luna... stelele, lumina si intunericul... universul tot... apa si continentele pe om si animalele, etc. mi-e foarte greu sa cred ca, un personaj asa cum il reprezentai voi, cu chip de om si barba de bunic.... sa faca asa minuni !!! si inca sa mai vorbeasca sau sa dea porunci, noua furnicile care traim pe pamant... sa pedepseasca sau sa binecuvanteze (????)... sa te salveze sau sa te ajute la LOTO... si alte dorinti de-ale oamenilor.... etc, etc, !!! mintea mea refuza sa primeasca asa ceva. de la univers... la binecuvantat sau pedepsit oamenii... ! diferenta dintre situatii, mi se pare... nici n-am cuvantul necesar ca sa ma pronunt ! daca eram mai destept, poate il aveam... dar nu sunt sigur. "crede si nu cerceta"... ! intr-un fel, chiar mi se pare injositor ca, crezand in DUMNEZEU... puterea cea mare, divinitatea, sa se ocupe cu asa lucruri minore, toate luate din viata minora a oamenilor de-a lungul existentei lui. contradictia e prea imensa. fiul lui... de ex. a facut vin din apa, a pasit pe apa, a facut niste minuni... pe care doar in povesti le intalnesti... si pe EL il considera ingeras Dzeu. ? e ridicol... ma scuzi te rog ! Iisus care face numai bine, aduce pacea si dragostea pe pamant... (unii uita ca asa ceva era pe pamant si inainte de acum 2012 ani...) dar in numele LUI, se omoara oameni care nu cred in el, toti taie si spanzura sau ard pe rug, la alti oameni ma refer... si au pe pieptul lor ditamai crucea.... semn care n-are nici o legatura cu Dzeu. cel care a facut lumea, universul si aricii... etc. !!! deci cand vad atata bataie de jos si ridicol si lipsa de logica si informatii si dovezisi.... etc. in jur... nu pot sa cred in asa ceva ! pot sa-ti dovedesc ca 2 si cu 2 fac 5.... daca vrei, dar sunt sigur ca n-o sa vrei !!!! apropo... minuni am intalnit si in povestie lui Ispirescu, dar minunile lui nu erau atribuite lui nici un Dzeu..... atunci de ce sa nu cred in Fat Frumos sau Pacala... ???? sau in zana buna.... ? ai vazut si tu ce minuni minunaste face... !!! Jules Verne nu credea in Dzeu. si uite ce viziuni a avut ! eu cred in el de mic copil... !
ok, relatia ta cu Dzeu. e un fel de ceva "spiritual",,, asa se sice, nu trebuie dovezi si te face pe tine sa te simti mai in siguranta, mai bine mai fericita... ! de asta nu vrei sa pierzi credinta asta si te inteleg ! dar eu ma simt la fel de bine, fericit si asa, cu cei dragi inclusiv cainii si florile mele... !!!! da, stiu, o sa mi se spuna ca si pe astea, tot Dzeu. le-a creat.... si atunci intreb si eu ca prostu'... de ce naiba nu creaza si sanatate, pace, sau ce le mai trebuie oamenilor sa sa nu sufere ? deocamdata, EL a creat zanzanie, ura, razboaie ruguri si camere de tortura.... !!! vezi ca n-am spus "doar".... !!!
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 11:44
Nu te intereseaz�, dar juma pagin� iegsplici...
Axl_R
Postat pe 8 Iunie 2012 12:06
De la: Axl_R, la data 2012-06-08 07:44:33Barbo, nu mai trimit/dau nim�nui nimic

Privind florile, frumuse�ea �tiu c� Dzeu exist�. �i da m� rog �i nu fac mi�to de credin�a nim�nui.

O zi frumoas�!

ete... na !!! ti-am zis eu sa nu trimiti nimanui nimic... ? vroiam si eu binecuvantare, asta era tot... !!! nici eu nu fac misto de credinta cuiva... nici nu stiu cum as putea... ca si eu am credinta mea ! diferita... dar e a mea ! si de acord cu tine ca, vazand florile, frumusetea... si eu ma bucur din toata "fintza" mea... vad ca exista... dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i acordez cuiva, credit pentru asta... ! exista... deci sa ne bucuram de ele !!! si tu existi si ma bucur de tine.... !!! ca din cauza asta dracu' sau Dzeu. exista... zau ca nu-mi pasa !!!
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 12:51
De la: Axl_R, la data 2012-06-08 12:06:17 Nu te intereseaz�, dar juma pagin� iegsplici...

ei si tu acuma..... ! eu am raspuns, la discutia mea cu ica... banuiam ca pe tine nu te intereseaza ce scriu, sau pe altii.... dar ce vroiai sa fac... am explicat si eu cea ce simt si la intrebare ! asa cum faci si tu si.... ceilalti ! de exemplu, la topicul: "Iti inseli sotia, ai curajul sa recunosti asta???"... n-am ce sa raspund sau comentez... !!!! si mie imi place relatia pe care o am cu tine.... ce sa fac cu o relatie cu Dzeu..... ?????
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 12:58
barbo, ai grija petre tutea il definea pe cioran ca fiind mistic, deoarece incerca, cu atata insistenta, sa-i nege existenta lui D-zeu
Eugenia_
Postat pe 8 Iunie 2012 13:22
Barbo, sincer io v�d altfel lucrurile. Dar fiind prieteni, sau av�nd o rela�ie, cum ai zis tu, mi se pare normal s�-mi permit, s� zic dac� sunt pro sau contra...comentariului t�u.
E�ti de acord?
Axl_R
Postat pe 8 Iunie 2012 13:30
din cap pana-n talpi sunt de acord.... !!!! si cu tine si cu eugenia... !!! chiar daca nu stiu cine e "tutea" asta... eu am alti dascali si filozofi in biblioteca... !!! si nu va mai mirati atata... am biblioteca plin de carti... ! si eugenia... eu n-am negat existentza lui Dzeu..... ci doar nu o percep.... !!!!
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 13:55
barbo, te-ai apucat de fumat?
Eugenia_
Postat pe 8 Iunie 2012 14:09
nu draga... asta e un emoticon care ar trebui scos din colectie... dar stii tu... 2-3 tigari mai pufai si eu.... !!! eu vreau unul cu zambet doar... fara tigara in gura !!! la emoticon ma refer... ! si mai mananc si multe rosii... care mai anihileaza efectul fumatului... !!!
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 14:18
buna barboneli
ai facut o dizertatie f interesanta in favoarea inexistentei LUI
ai si "dovezi" ca El nu exista?

hai s-o luam cu inceputul: BIG BANG?
pai dupa teoria materialista, portocala originala ar fi fost atit de densa, deci gravitatia atit de mare incit ar fi fost IMPOSIBIL ca sa se extinda; a se vedea gaurile negre
presupunind ca totusi ar fi fost asa, si universul ar fi "evoluat" din acea presupusa concentrare de energie, ajungem la evolutie
pai se spune ca omul este cea mai inteligenta fiinta, deci in virful piramidei animale
halal virf, care nu este in stare sa pastreze ceea ce are, si aici este de discutat
in fine Dumnezeu , pentru mine ESTE pur si simplu si NICAIERI dar NICAIERI in Scripturi nu se spune "crede si nu cerceta", di contra se spune: "cercetati Scripturile si ele va vor conduce la cunoasterea adevarului"
in rest, da gazda noastra este o gazda inteligenta si f placuta, urmaresc de ceva vreme topicul
danicarmenut
Postat pe 8 Iunie 2012 19:11
De la: Axl_R, la data 2012-06-08 07:44:33Barbo, nu mai trimit/dau nim�nui nimic

O zi frumoas�!

si mie, asta:

http://youtu.be/DsdjP1VNWgo
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 22:33
Da �i mie.
Axl_R
Postat pe 8 Iunie 2012 22:56
hai s-o luam cu inceputul: BIG BANG?
pai dupa teoria materialista, portocala originala ar fi fost atit de densa, deci gravitatia atit de mare incit ar fi fost IMPOSIBIL ca sa se extinda; a se vedea gaurile negre
presupunind ca totusi ar fi fost asa, si universul ar fi "evoluat" din acea presupusa concentrare de energie, ajungem la evolutie
pai se spune ca omul este cea mai inteligenta fiinta, deci in virful piramidei animale
halal virf, care nu este in stare sa pastreze ceea ce are, si aici este de discutat
in fine Dumnezeu , pentru mine ESTE pur si simplu si NICAIERI dar NICAIERI in Scripturi nu se spune "crede si nu cerceta", di contra se spune: "cercetati Scripturile si ele va vor conduce la cunoasterea adevarului"
in rest, da gazda noastra este o gazda inteligenta si f placuta, urmaresc de ceva vreme topicul

si tu ai dreptate... !!!
fac o paranteza... ca-mi veni in minte o povestioara amuzanta, care n-are legatura cu subiectul topicului... si anume:
"pe vremea regelui intelept, Solomon... spun cartile, s-au prezentat in fata lui, pentru dreptate, doi tipi. Solomon era, pe langa rege si judecator... ! unul spunea ca vrea despagubiri de la celalalt, ca, intalnindu-se in desert cu el, ala s-a asezat la umbra magarului lui si pentru asta, vroia ca celalalt sa-i plateasca, 13 piashtrii (monede de pe vremea aia, care echivalau atunci.... cam cat face azi 3 sticle de Coca-Cola....) ! ca, cum adica ca celalalt sa profite de umbra magarului personal, cel pe care el il hranea, adapa si, il si peria.... asa pe gratis ?!!!! regele Solomon a stat un pic si s-a gandit... si a zis: da, ai dreptate, trebuie sa-ti plateasca ! celalalt, a recunoscut ca a stat sa se odihneasca la umbra magarului, dar umbra o facea magarul oricum... asa ca de ce sa plateasca... ?!!! sta iar pe ganduri marele Solomon si zice dupa un timp: mmmda... si tu ai dreptate !!! vizirul lui care era langa el, se baga in discutie si zice: maria ta... cum vine asta... nu se poate ca amandoi sa aiba dreptate... ?!!! sta iar pe ganduri Solomon si dupa un timp, zice: "si tu ai dreptate"... !!!!!

n-o sa incep chiar de la-nceput.... cunosc teorile repective cu portocala... etc. dar... ai dreptate ca omul e considerat cel mai inteligent dintre primate !!! aici, parerile sunt impartite si pe buna dreptate.... el a descoperit roata... becul... si bomba atomica.... cea ce, nici un din celelalte primate nu a reusit s-o faca... ! numai ca.... si ma scuzati ca mai scriu inca o teorie... daca e sa luam timpul decand a fost "marea explozie (a portocalei ....) si il incadram in 24 de ore... omul, primata asta desteapta, a aparut doar in ultimele 2 minute.... !!!! adica sa zicem ca, e la inceputul evolutie LUI !!! alte primate sau animale cum spui tu... si care mai exista si azi, au aparut cu milioane de ani in urma... de ex. ariciul (153)... crocodilul (nu stiu) etc.... asa ca nu te astepta de la om sa "pastreze ce are"... chiar dac din diferite reclame, i se sugereaza... !!! intelegi ce vreau sa spun... ptr. ca eu nu sunt clar in explicatii ! se mai spune ca si delfinul e un animal inteligent (stiai ca ei nu dorm niciodata, ca are 100 de dinti dar nu mesteca, nici guma de mestecat si nici pesti sau ce mai haleste ?) si ca s-o nu lungesc, mai sunt si alte animale de ca "se spune" ca sunt inteligente... ! asa si la oameni... "se spune" !!! si... ??? la ce te asteptai, daca pana acum, numai oamenii "spun" ??? in tot cazul, nici asta nu are legatura cu Dzeu. ! acuma... eu nu am citit nici macar o litera din cea ce se spune in scripturi... (ce e alea... ???? ), mai mare rusinea... recunosc.... asa ca ce am scris eu: "crede si nu cerceta", nu aveam cum s-o stiu, decat tot de la... lume !!! si cam tot in discutii cu acelasi subiect, ca acum. si in fine... daca pentru tine, Dumnezeu ESTE pur si simplu.... eu n-am nimic impotriva... doar ca ptr. mine, nu ESTE, pur si simplu !!!! ma leshi cu ce se spune ca scrie unde scrie.... asta tot oamenii a facut-o... asa ca de ce neaparat trebuie s-o iau in consideratie ???? cercetand sau necercetand... fiecare crede in ce vrea... nu ? sunt mai mult de 7 miliarde de oameni pe pamantul asta... asta nu de mult am aflat-o... si nu toti cred ca exista Dumnezeu ! recunosti ? si traiesc la fel ca voi, mai bine sau mai rau... mai inalti sau grasi, mai slabi sau mai negrii... sau mai galbeni sau rosii... !!! mie nu-mi trebuie nici nemurirea, asta de cand am citit cu atentie si placere pe Ispirescu... ("Tinerete fara batranete si viata fara de moarte": A fost odat� ca niciodat�; c� de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de c�nd f�cea plopșorul pere și r�chita micșunele; de c�nd se b�teau urșii �n coade; de c�nd se luau de g�t lupii cu mieii de se s�rutau, �nfr�țindu-se; de c�nd se potcovea puricele la un picior cu nou�zeci și nou� de oca de fier și s-arunca �n slava cerului de ne aducea povești;

De c�nd se scria musca pe p�rete,
Mai mincinos cine nu crede.
A fost odat� un �mp�rat mare și o �mp�r�teas�
) si am fost socat ca unii cred in asa ceva !) si am hotarat.... imi plac basmele, dar nu cred in minuni si Dzeu. ! mea culpa.... !!!
o noapte placut cu vis placute si tie si la cei pe care i-am supara, poate..... !!!!! si gazdei.... binenteles !!!!

greselile de ortografie... mi le decontati maine !!!!!
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2012 23:58
barboneli
citeam printre randuri, lacrimi si suspine
si ma minunam
dar acum chiar sa raspunzi la o asemenea lipsa de subiect, chiar imi vine greu a crede!

astept rasaritul pe plaja!
deci sa fiu scuzat
heartbit
Postat pe 9 Iunie 2012 00:05
barboneli
citeam printre randuri, lacrimi si suspine
si ma minunam
dar acum chiar sa raspunzi la o asemenea lipsa de subiect, chiar imi vine greu a crede!

astept rasaritul pe plaja!
deci sa fiu scuzat

esti scuzat ! dar... lipsa de subiect, nu cred... chiar daca pe undeva, te inteleg !
rasaritul.... esti pe plaja, chiar esa in est.... ??? la mine mai sunt 4 ore si 43 de minute pana rasare !!! sa ai placere.... !!!
barboneli
Postat pe 9 Iunie 2012 00:19
nu vreau sa las o posibila ocnfuzie la orizont
nu ma refeream ca tu ai avut lipsa de subiect
ci la faptul ca danicarmenut nu avea subiect si in consecinta s-a risipit timp si energie pentru nimic!
si oricum n-o sa inteleaga nimic!
heartbit
Postat pe 9 Iunie 2012 00:45
aha.... ! se poate, eu am crezut ca te refereai la subiectul topicului... ! e... acum e clar orizontul... au aparut ceva raze de soare.... ????
barboneli
Postat pe 9 Iunie 2012 00:53
barboneli,nu te-am prins la inghesuiala...subiectul este vast si mult de discutat .De regula pe tema asta se discuta mult si nu se ajunge la o intelegere .Este normal sa fim sceptici in anumite privinte ,iar chestia cu credinta ,tine de fiecare individ in parte.
Imi cer sa iti exemplific o dovada a existentei lui Dumnezeu ,macar una ...,dar una nu din cartile sfinte sau speciale ...si inteleg ca pentru tine este negura totala "Duhul Sfant "al ortodocsilor .
As incepe doar in cateva cuvinte sa vorbesc despre "Trinitate",ca sa intelegem notiunea de Dumnezeu,deoarece Dumnezeirea se gaseste in Trinitate.Doctrina Trinit��ii este primit� prin credin�� ca urmare a revela�iei biblice asupra Dumnezeirii: �i anume c�-n �n natura unui singur �i adev�rat Dumnezeu se afl� trei persoane distincte �i egale �ntre ele, �i care exist� �n mod simultan:Tat�l, Fiul, �i Duhul Sf�nt.Este esential sa stim ca Dumnezeu se face cunoscut prin Fiul Sau Iisus Hristos si Duhul Sfant.
Una din dovezile existentei lui Dumnezeu ,este chiar Iisus ,Fiul Sau .Stim cu totii ca s-a nascut ,a trait ,a murit si a inviat.Ce parere ai de mormantul de la Ierusalim ,ca acum este gol?De asemenea giulgiu ,care este un martor tacut al invierii lui Iisus Hristos.�n ce fel corpul s-a impregnat �n p�nza de in f�r� a-i schimba structura? Ce a f�cut s� apar� conturul misterios al �ntregului corp pe giulgiu?
ica2
Postat pe 9 Iunie 2012 01:00
continuarea raspunsului pentru barboneli

Exper�ii �n medicin� legal�, baz�ndu-se pe procedeul de coagulare a s�ngelui, afirm� c� trupul lui Isus a fost �nf�urat �n giulgiu la aproximativ dou� ore �i jum�tate dup� survenirea mor�ii �i a r�mas �n el p�n� la 36 de ore, deoarece nu se afl� pe acesta nici o urm� de descompunere sau intrare �n putrefac�ie. Ce se poate spune cu toat� convingerea este c� trupul nu a fost scos din giulgiu, deoarece nu se �nt�lnesc nici un fel de urme de ruptur�, se v�d clar coagul�ri de s�nge neatinse.
In fine ,ce alte argumente ?Poate ar fii fost mai convingator sa impartasesc din experientele mele cu Dumnezeu ,insa ma tem ca nu as fii inteleasa.Este un subiect care starneste controverse.Totusi, cei care neaga existenta sau divinitatea Mantuitorului ar trebui sa aiba in vedere doua lucruri fundamentale, si anume urmatoarele:
1. Mai exista in istoria cunoscuta vreun alt exemplu de lider religios care sa se fi sacrificat benevol si fara nici un folos personal pentru binele intregii umanitati? In cazul in care au cunostinta despre exitenta unui astfel de lider, despre care sa existe afirmatia ca ar fi murit si ar fi inviat ulterior (bineinteles cu exceptia lui Iisus), il pot urma fara probleme, bineinteles daca considera acest lucru esential pentru fericirea lor.
2. Cum explica acesti oameni care neaga existenta lui Iisus numarul imens de martiri care si-au sacrificat viata si familiile acceptand o moarte cruda si dureroasa cand nu i-ar fi costat nimic, cel putin teoretic, sa-si abjure credinta si sa faca gestul formal de adoratie fata de Cezar-ul roman respectiv si de zeii romani? La Roma erau tolerate toate religiile din imperiu si nu ar fi fost o problema daca si crestinii ar fi recunoscut aceste zeitati. Totusi, ei au preferat moartea in locul renuntarii la valorile crestine. S-ar fi putut oare impune asemenea atitudine de catre oricine in absenta convingerii ca Iisus a inviat dupa moarte si ca a fost Fiul lui Dumneazeu?

ica2
Postat pe 9 Iunie 2012 01:03
barboneli,Am aprecit raspunsul tau sincer "de ce naiba nu creaza si sanatate, pace, sau ce le mai trebuie oamenilor sa sa nu sufere ? deocamdata, EL a creat zanzanie, ura, razboaie ruguri si camere de tortura.... !!! ".Aici as putea sa te contrazic ,ne confruntam cu o alta situatie.Sunt doua forte care sunt implicate in a conduce universul.Forta binelui reprezentata prin Dumnezeu si forta raului avand autor pe satan.
Toate cele enumerate de tine (ura,razboaie,etc.)este lucrarea celui rau.Dumnezeu este dragoste ,niciodata El nu aduce suferinta oamenilor ,numai satan este cel care imprastie durere si ura.In plus ,satan este atat de viclean ,ca lasa impresia si pune in carca lui Dumnezeu toate relele provocate de el.Iar oamenii sunt asa de circumspecti ,confuzi si se intreaba ,cum pot sa cred si sa slujesc unui astfel de Dumnezeu ,nemilos,fara dragoste ,compasiune pentru fiinta umana ?

Sper ca nu te-am plictisit cu raspunsul meu,m-am lungit un pic ..

O seara frumoasa !
ica2
Postat pe 9 Iunie 2012 01:06
Ce sa-i faci baiatule daca unii asa ca mine care mai cred ca Dumnezeu EXISTA au un IQ asa der scazut si nu prea inteleg ce si cum cu luimea asta curvasa?
Imi asum necunoasterea
PS negarea negatiei iti sugereaza ceva la inteligenta matale?
te pup pe creere daca le gasesc
danicarmenut
Postat pe 9 Iunie 2012 02:15
Ce sa-i faci baiatule daca unii asa ca mine care mai cred ca Dumnezeu EXISTA au un IQ asa der scazut si nu prea inteleg ce si cum cu luimea asta curvasa?
Imi asum necunoasterea
PS negarea negatiei iti sugereaza ceva la inteligenta matale?
te pup pe creere daca le gasesc
danicarmenut
Postat pe 9 Iunie 2012 02:15
1. Multumesc ca mi-ai raspuns, chiar daca `sunt "pe aratura" cu subiectul "AI O RELATIE CU DUMNEZEU?"
2.Rog gazda sa ma scuze dar personal am nevoie de citeva clarificari:
2a. Ca sa ai o relatie, experienta cu cineva sau ceva tre musai si neaparat sa crezi, sa stii, sa fi convins ca alel cineva sau ceva exista adica se afla
2b Pai eu personal cred ca tu barboni esxisti deci avem o comunicare deci evem o relatie . ce tip de relatie este de discutat dar sigur avem o relatie
2c Daca nu crezi ca Dumnezeu exista, si este dreptul tau, nu ai cum sa ai o relatie cu El
3 Revin iarasi la evolotionism , ce sa-i faci am o fixatie,
3a In eventualitatea creationista este simplu : Dumnezeu a creat toate cele
3b In eventualitatea evolutionista, dintr-o pura si simpla intimplare, Tarra este fix la distanta optima ca sa gazduiasca viata, + sau _ 1 zi ni lungimea orbitei si viata pe pamint....nirvana.
Apoi dintr-o pura si simpla intimplare au fost adunate la sedinta de sindicat tocmai moleculele alea care daca iarasi dintr-o pura si simpla intimplare au fost lo0vite de fulger s-au facut molecule complexe, care iarasi dintr-o pura si simpla intimplare.......
Prea multa probabilitate pusa cu mina pentru gustul meu
3c Cu cit organismul este mai sus pe scara evolutiei are un sistem cromozomial mai bogat si mai complex: si aici este o cestie care zau daca o pricep: PRIMATELE AU O PERECHE IN PLUS DE CROMOZOMI FATA DE OAMENI
Pai da asta este evolutie PLANET of APES
Nu incerc sa te conving nu vreau sa fac prozekiti, dar daca Il cauti cu adevarat si cu inima curata Il vei gasi, si vei avea si o relatie cu El
Ce vreau sa spun cu toata divagatia asta de la subiect, NU AM SI NU CRED ca cineva are dovezi directe si concrete, palpabile ale existantei lui Dumnezeu, si aici este frumusetea subiectului, crezi sau nu crezi ca El exista?
Nu ma refer la tine barboni in mod direct ci este o discutie generala
Personal nu cred in intimplare intimplatoare, sotia mea am intilnit-o intr-un ecart de timp de 1,5 2 ore, daca nu ne-am fi gasit in acel loc amindoi in perioada asta de timp nu am fi fost impreuna
Fatalitate, Destin, mina LUI? zi-i cum vrei, noi doi spunem ca a fost voia LUI
in rest PACE VOUA SI BUCURII
PS daca are careva chef sa ma injure pot sa-i dau nr de telefon
danicarmenut
Postat pe 9 Iunie 2012 03:25
asa ca "motto"... !:
"As incepe doar in cateva cuvinte sa vorbesc despre "Trinitate",ca sa intelegem notiunea de Dumnezeu,deoarece Dumnezeirea se gaseste in Trinitate.Doctrina Trinit��ii este primit� prin credin�� ca urmare a revela�iei biblice asupra Dumnezeirii: �i anume c�-n �n natura unui singur �i adev�rat Dumnezeu se afl� trei persoane distincte �i egale �ntre ele, �i care exist� �n mod simultan:Tat�l, Fiul, �i Duhul Sf�nt.Este esential sa stim ca Dumnezeu se face cunoscut prin Fiul Sau Iisus Hristos si Duhul Sfant.
Una din dovezile existentei lui Dumnezeu ,este chiar Iisus ,Fiul Sau .Stim cu totii ca s-a nascut ,a trait ,a murit si a inviat."

pe scurt, ca discutia sa nu se prelungeasca prea mult... nu ma-ti inteles ! ma refer la ica 2 si dani. eu nu am incercat si nu incerc sa va conving sau sa dovedesc ca nu exista Dzeu. ci combat doar argumentele voastre de a-mi demonstra ca el exista !!! sa fie clar. eu nu inteleg notiunea de Dumnezeu asa cum o facu tu, de ex. si ai mai sus citatul... ! Dumnezeu era cu mult mai inainte, la alta religie... ! ca religia crestina are o doctrina a ei... asta e altceva. ce inseamna doctrina: DOCTR�N�, doctrine, s. f. Totalitatea principiilor unui sistem politic, științific, religios etc. ! n-am inteles si nu accept diferite principii, inventate de anumiti oameni. ele nu sunte teoreme care se pot demonstra... ci, cum spui, aparuta in urma revelatiei biblice (????) ! in nici un caz nu revelatia biblica dinainte, prima, Vechiul Testament !!!! Noul Testament nu anihileaza compel pe cel dintai... dar il prelucreaza si se adauga, tot felul de alte princii, doctrine, povesti... etc. cum naiba, acelasi Dzeu. ca si perimul, descoperit cu multi ani in urma si inainte de a se naste Ioshua, viitorul iisus, era numai unul singur si nu.... trei???? si culmea, tot acest singur Dzeu. este preluat si de ultima religie monoteista, cu ceva sute de ani mai tarziu !!! pare putin ridicol... nu ? iar fraza: "dovada existentei lui Dzeu. este chiar Iisus, Fiul Sau".... !!!! adica se dovedeste existenta TATALUI, prin FIUL SAU.... ???? cum vine asta ? ca eu nu pricep. si da, e adevarat ca Ioshua s-a nascut, a trait si a murit candva, dar el s-a nascut evreu, a fost botezat evreu si a murit... tot evreu ! evreii, acum si pe vremea aia, sunt un popor asa cum erau si alte popoare, chinezi, japonezi, indieni.... etc. si aveau religia lor proprie si singura !crestinismul este o religie, cu diversificatia ei... dar crestinii nu sunt un popor !!! multe alte popoare au imbratisat religia crestina si sa fie sanatosi... ! nici musulmanii nu sunt un popor... ci mai multe popoare si diversi indivizi, au imbratisat religia islamica. un negru, jucator de baschet, nascut ca african, cetatean american, a trecut de la religia crestina la cea islamica. simplu ! pana mai daunazi, isi facea cruce in fiacare zi si duminica... si dupa ce a trecut la islam, statea cu fundu-n sus, rugandu-se de fapt, la acelasi Dzeu. ! dar sa revenim la Dzeu. tu nu-mi aduci nici o dovada ca exista, imi vorbesti indirec de EL... prin Iisus ! iar dovezile pe care mi le dai in legatura cu existenta lui Iisus ca "Dumnezeu"... sunt citate din tot felul de povesti, carti, dogme si teorii bisericesti !!! chestia aia cu sangele e doar o speculatie ! ok, s-au gasit ceva urme de sange pe nu stiu ce tesatura de in... dar neavand si un exemplu de DNA-ul lui Iisus... n-ai cum sa dovedestei ca e al lui !!! ca doar nu apara la laborator in scris, sub miscroscop ca: e sangele lui Iisus.... !!! cat priveste "numarul imens de martiri care si-au sacrificat viata si familiile acceptand o moarte cruda si dureroasa cand nu i-ar fi costat nimic, cel putin teoretic, sa-si abjure credinta si sa faca gestul formal de adoratie fata de Cezar-ul roman respectiv si de zeii roman"... mai citeste un pic in istorie de "Massada"... si alte intamplari din alta religie... ai pe net ! iar chestia cu "inviatul"... ce sa fac, mi-e tare greu s-o cred !!! Ioshua, numele lui Iisus din copilarie si tinerete... a fost un revolutionar, sa zicem asa. el s-a razvatit impotriva coruptiei de pe vremea aia, a proprii lui religie ! a vrut sa schimbe anumite lefi si principii din religia mama, lucruri simple si neesentiale, dupa parerea mea, ca in loc de shabat (sambata), noua religie (care inca nu avea nici un nume...) sa aiba ziua a saptea de odihna, duminica ! sa se poate manca carne de porc si sa nu se mai faca botezul la copii, prin cicumcizie !!! asta i-a suparat pe shefii mari care se aflau la Templu lor... si de aici a inceput povestea cu rastignirea lui de Romani si.... crestinismul ! ceva mai tarziu, mult dupa rastignirea lui si moartea lui. iar toti Sfintii si Apostolii lui... erau tot evrei, nefind inca crestinismul si crestinii.... (logic, nu... ?), Sf. Petru era pescar la Tiberias... si asa mai departe. aste e ce scrie in scrieri vechi cu mult timp inainte de a aparea crestinismul si a se propaga ! dar asta e alta poveste.... !!!! ce am vrut sa spun e, eu raman la parerea mea personala si credinta mea in neincrederea legata de existenta unei relatii cu Dzeu. si tot ce reiese din ea !!!!! mi-a facut placere sa discut cu voi....si asa cum nu te superi pe un chinez, japonez sau eschimos... care nu cred in Dzeu. si nu au nici o relatie cu EL... sper sa nu te superi nici pe mine !!!!!
o Duminica superba si vesela va doresc la toti !!!
barboneli
Postat pe 9 Iunie 2012 11:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pauza de ras.. 3 De la: Dor_marunt 19 Iunie 2010 17:21
DE TOATE 9 De la: cristina322 12 August 2010 12:07
Sunt intr-o mare dilema 8 De la: andra4iubi 27 August 2009 12:24
Citat din Biblie 12 De la: eu_geminy 27 Decembrie 2010 00:19
....Indiferenta!! 11 De la: blondina_X 2 Iunie 2012 23:49
Setari Cookie-uri