dulceata de pepene verde

buna ziua everyone

acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde

reteta decurge cam asa

Ingrediente
�coaj� de pepene verde 1kg
�zah�r 1 kg
�apa 500ml
�o�et 300ml
�zeam� de l�m�ie 1
�baton de vanilie 1/2

Mod de preparare
Se str�nge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potrivi�i. Se �ndep�rteaz� partea verde, coaja propriuzis� �i se p�streaz� doar partea alb� �i un strat sub�ire de c��iva milimetri de miez ro�u. Se taie �n cubule�e de aproximativ 1cm. Cubule�ele se fierb �ntr-un amestec de ap� cu o�et (la 2 l ap� se pun 300ml o�et). Se fierb p�n� c�nd devin sticloase. Se strecoar� apoi, se cl�tesc �n ap� rece �i se las� la scurs. Se c�nt�resc din nou. La 1kg coji fierte se adaug� 1 kg zah�r dizolvat �n 500 ml ap�. Se adaug� zeama de l�m�ie �i vanilia �i se las� amestecul la fiert, la foc potrivit, p�n� c�nd se leag� siropul. Acesta nu trebuie s� fie foarte legat, deoarece �i va schimba gustul.

MICI SECRETE: Ca s� fie mai ar�toas� dulcea�a, taie coaja de pepene cu un cu�it ondulat. Nu uita s� adaugi o�etul la fiertul cojilor. Acesta le �nt�re�te �i le p�streaz� forma. Dac� se pun direct cojile �n sirop, f�r� a fi fierte �n o�et, acestea se �nmoaie �i se scof�lcesc.

tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata
alexandra_ff
Postat pe 22 Iulie 2010 12:32
De la: alexandra_ff, la data 2010-07-22 12:32:33 buna ziua everyone

acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde

reteta decurge cam asa

Ingrediente
�coaj� de pepene verde 1kg
�zah�r 1 kg
�apa 500ml
�o�et 300ml
�zeam� de l�m�ie 1
�baton de vanilie 1/2

Mod de preparare
Se str�nge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potrivi�i. Se �ndep�rteaz� partea verde, coaja propriuzis� �i se p�streaz� doar partea alb� �i un strat sub�ire de c��iva milimetri de miez ro�u. Se taie �n cubule�e de aproximativ 1cm. Cubule�ele se fierb �ntr-un amestec de ap� cu o�et (la 2 l ap� se pun 300ml o�et). Se fierb p�n� c�nd devin sticloase. Se strecoar� apoi, se cl�tesc �n ap� rece �i se las� la scurs. Se c�nt�resc din nou. La 1kg coji fierte se adaug� 1 kg zah�r dizolvat �n 500 ml ap�. Se adaug� zeama de l�m�ie �i vanilia �i se las� amestecul la fiert, la foc potrivit, p�n� c�nd se leag� siropul. Acesta nu trebuie s� fie foarte legat, deoarece �i va schimba gustul.

MICI SECRETE: Ca s� fie mai ar�toas� dulcea�a, taie coaja de pepene cu un cu�it ondulat. Nu uita s� adaugi o�etul la fiertul cojilor. Acesta le �nt�re�te �i le p�streaz� forma. Dac� se pun direct cojile �n sirop, f�r� a fi fierte �n o�et, acestea se �nmoaie �i se scof�lcesc.

tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata




mama mea face de ani buni dulceata din coaja de pepene de cand apare pepenele verde si cumparam ea aduna cojile de la el si face o dulceata dumnezeiasca
tot timpul ii reuseste
este foarte buna
tusi_Oli
Postat pe 22 Iulie 2010 12:43
si cand ma gandesc k am aruncat atatea coji de pepene
alexandra_ff
Postat pe 23 Iulie 2010 08:33
M I A U111
LILO
Postat pe 23 Iulie 2010 08:48
Eu fac aceasta dulceata de cca 30 de ani si intr-adevar este foarte buna. Dupa mine insa cantitatea de otet, 3oo ml. la 2 litri de apa, este foarte mare. Secretul este ca apa in care se pune la fiert coaja de pepene, care s-a taiat cubulete, sa fie acra, dar nu asa tare pentru ca, important este ca bucatelele de pepene sa se intareasca, sa devina stravezii si asa aspectul lor in dulceata va fi foarte frumos si cu aceea dulceata se vor putea decora si alte deserturi.
Spor la lucru si incercati pentru ca veti avea doar de castigat, oricum pe fructele nu trebuie dati bani ci, ele rezulta doar dintr-o folosire rationala a subproduselor (in cazul de fata al cojilor de pepene).
garbo162236
Postat pe 25 Iulie 2010 16:22
hmmm, pare interesant...
Freya_
Postat pe 10 August 2010 21:04
Nutiii.... aici, aici.
Doara
Postat pe 10 August 2010 21:37
: si eu am facut dulceata de pepene rosu dar cu GEL FIX a iesit super buna si a rezistat foarte bine :
garbo164751
Postat pe 12 August 2010 23:21
stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?
garbo224023
Postat pe 17 Septembrie 2011 22:14
nu exista "pepene special pentru dulceata". Dulceata se face din partea alba a cojii de pepene din ala dungat si oval.
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2011 22:33
De la: garbo224023, la data 2011-09-17 22:14:40stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?

eu am auzit despre mierea de viespe... daca te intereseaza, ofer consultatii contra cost...:D
:)))
eu_geminy
Postat pe 18 Septembrie 2011 02:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
musaca!!! 16 De la: anna_pit 19 Aprilie 2010 02:56
carioci alimentare 5 De la: mare_melisa 5 Mai 2010 12:50
PORUMB PENTRU FIERT CONSERVAT 1 De la: delly002133 17 Octombrie 2009 16:42
Tort cu crema de rahat 4 De la: garbo091375 21 Mai 2010 20:15
Buna,ce ziceti de o prajitura cu mere? 30 De la: monikaslz 19 Februarie 2010 13:40
Setari Cookie-uri